Hoeveel bruidsmeisjes en bruidsjonkers heb je nodig?

Je bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn belangrijk. Je moet niet alleen de leukste kiezen, maar ook degenen die betrouwbaar zijn en je grote dag zullen laten slagen.
Hoeveel bruidsmeisjes en bruidsjonkers heb je nodig?

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Je gaat trouwen, en je vrienden en familie zijn allemaal opgewonden. Dat is echter niet alles wat je van hen nodig hebt: dit is de tijd om zorgvuldig degenen te selecteren die je bij elke stap kunnen helpen. Dit omvat het kiezen van je bruidsmeisjes en bruidsjonkers.

Iets over bruidsmeisjes en de bruidsjonkers

Laten we met de bruidsjonkers beginnen. Dit zijn essentiële figuren die niet alleen de bruidegom, maar ook de bruid tijdens de hele ceremonie bijstaan. Uit deze bruidsjonkers zal de bruidegom ook degene kiezen die zijn getuige zal zijn, en hij zal wat meer verantwoordelijkheden hebben dan de rest.

Dan zijn er de bruidsmeisjes. Ze zijn van elke bruiloft een integraal onderdeel. Hun rol is om daar te zijn wanneer de bruid ze tijdens het hele proces nodig heeft. Dit is niet alleen om te helpen bij de planning van je bruiloft, maar ook om je rots in de branding te zijn als het moeilijk wordt en om je emotionele ondersteuning te bieden.

Of dit nu je eerste bruiloft met bruidsmeisjes is of je 50e, je kunt profiteren van dit spiekbriefje over de dingen die je van je bruidsjonkers en bruidsmeisjes mag verwachten.

De bruidsmeisjes en de bruidsjonkers

De bruidsjonkers staan daar niet alleen maar met de bruidegom en de bruid op de dag van de bruiloft. Hun rol gaat veel verder en daarom worden ze vaak gekozen uit de kleine kring van belangrijkste mensen in het leven van het paar dat gaat trouwen.

Deze zeer speciale vrienden moeten aan het hele proces deelnemen en een stem van aanmoediging en ondersteuning voor de bruidegom zijn. Onthoud dat dit voor de geselecteerde mensen een erebaan is. Bruidsjonkers nemen ook deel aan lokale of regionale tradities, zoals bijvoorbeeld het versieren van de auto van het pasgetrouwde stel.

Vervolgens kiest de bruidegom een van zijn bruidsjonkers om als getuige te dienen. Deze rol wordt vaak aan zijn broer of een naast familielid of een goede vriend toegewezen. Op dezelfde toon zal de bruid haar bruidsmeisje/getuige op dezelfde manier selecteren.

Alle bruidsjonkers en bruidsmeisjes zijn verantwoordelijk om alle gasten vóór de ceremonie te helpen om hun plaats te vinden. Hun rol is ook om tijdens de ceremonie naast de bruidegom en de bruid te staan.

Bovendien kunnen de verloofden andere hulpbehoeften hebben, zoals het plannen van hun verlovingsfeest, vrijgezellenfeest, welkomstfeest, oefendiner en het huwelijksfeest.

Verantwoordelijkheden

Naast de taken van deze helpers, is er de taak om de bruid en bruidegom bij het passen van hun outfits te vergezellen. Ze zijn er ook om de happening te coördineren. Ze kunnen er zelfs verantwoordelijk voor zijn om de bruid en bruidegom naar de kerk te brengen.

Deze geselecteerde groep vrienden zorgt ervoor dat het huwelijksfeest voor iedereen aangenaam wordt. Ze moeten bijvoorbeeld soms praten met en zelfs dansen met degenen die alleen zijn. Het is ook hun taak om praktische hulp te bieden met geschenken die naar het feest moeten worden gebracht of met bagage of met andere onverwachte complicaties.

Zoals je kunt zien, zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers niet zomaar gasten. Ze zijn er vanaf het begin van de verloving tot de trouwdag. Oké, maar hoeveel bruidsmeisjes en bruidsjonkers heb je nodig om alles te doen wat nodig is?

Hoeveel bruidsmeisjes en bruidsjonkers heb je nodig?

Een echtpaar met hun beste bruidsjonkers en bruidsmeisjes

Traditioneel moeten bruidsjonkers gasten helpen tijdens de receptie en, in het algemeen, tijdens het hele feest. Hun aantal moet dus in verhouding staan tot het aantal mensen dat je uitnodigt.

Een formeel huwelijk met meer dan tweehonderd gasten zou bijvoorbeeld zes tot tien bruidsjonkers en bruidsmeisjes moeten hebben. Je wilt er voor elke vijftig mensen minstens één hebben. Houd wel een evenwicht tussen het aantal bruidsjonkers en bruidsmeisjes. Te veel van een van beiden zal opvallen.

Lees ook:
Hoe kies je de perfecte look voor een huwelijk?Hoe kies je de perfecte look voor een huwelijk?

Getuige van de bruidegom: houder van de ring

De getuige staat tijdens een huwelijksceremonie naast de bruidegom (eigenlijk iets achter hem). Op deze manier zullen er minstens vijf mensen aanwezig zijn bij het altaar:

  • De huwelijksambtenaar.
  • Bruid.
  • Bruidegom.
  • De twee getuigen.

Verder zijn de plichten van de getuige:

  • De bruidegom op zijn trouwdag helpen.
  • De trouwringen veilig bewaren  tot ze tijdens de ceremonie nodig zijn.
  • Naast de bruidegom staan tijdens de ceremonie.
  • Als wettige getuige fungeren van de bruiloft en de huwelijksakte ondertekenen.
  • Een toespraak voorbereiden voor de receptie.

De getuige van de bruid

Over het algemeen is de getuige de belangrijkste helper van de bruid. Meestal wordt haar zus of beste vriendin geselecteerd. De activiteiten van deze rol zijn zo gevarieerd als de bruid nodig heeft. Meestal helpt ze met de logistiek van de bruiloft als een evenement. Dit omvat bijvoorbeeld het adresseren van uitnodigingen en met de bruid meegaan terwijl ze winkelt.

Ook is de getuige verantwoordelijk voor het leiden van de rest van de happening door de planning van eventuele activiteiten voor de trouwerij. Dan, op de dag van de bruiloft, is haar belangrijkste taak om praktische en emotionele ondersteuning te bieden bij alles wat de bruid nodig heeft.

Als ze volwassen is, zal ze ook optreden als wettige getuige en de huwelijksakte ondertekenen. Bovendien, als er een receptie is na de bruiloft, dan zal de getuige een toast op de pasgetrouwden uitbrengen.

Cadeaus voor je bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Een getrouwd stel dat zoent

Toon je waardering aan je bruidsmeisjes en bruidsjonkers door voor elk van hen een symbolisch geschenk uit te zoeken. Als je het moeilijk vindt om de perfecte geschenken te kiezen, zijn er veel cadeauwinkels die zich specifiek op hen richten. Kleine details zoals hun namen die op het item zijn gegraveerd, kunnen dat cadeau specialer maken.

Aangezien je nu een aanzienlijk bedrag aan geschenken voor je vrienden uitgeeft, zullen de potentiële kosten ook bepalen hoeveel van hen je moet of kunt benoemen. Anders kunnen je uitgaven hoger zijn dan je middelen.

Denk er eens over na: als je je zelfs geen klein teken van je waardering en genegenheid voor hen allemaal kunt veroorloven, dan zullen degenen die buitengesloten zijn het verkeerd opvatten en zeer beledigd zijn.

Dus, met dit alles in gedachten, kies je entourage verstandig. Dit zijn speciale posities die voor slechts een geselecteerde, betrouwbare groep onder je beste vrienden en familieleden beschikbaar zijn. Dus kies degenen die echt iets voor je betekenen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.