Hoe je de bestemming voor je huwelijksreis kiest

Aangezien reizen veel betaalbaarder en toegankelijker is geworden, is tegenwoordig de huwelijksreis vaak niet de enige reis die een stel samen maakt. Het is daarom belangrijk om de bestemming van de huwelijksreis speciaal te maken en de perfecte plek te kiezen.
Hoe je de bestemming voor je huwelijksreis kiest

Geschreven door Virginia Martínez

Laatste update: 24 augustus, 2022

De bruid en bruidegom wachten niet alleen op hun trouwdag, maar ook om hun leven samen te beginnen. In veel opzichten is een huwelijksreis het eerste grote moment in het leven van de jonggehuwden samen. Het is daarom belangrijk om de perfecte bestemming voor de huwelijksreis te kiezen.

Tijdens deze reis begint het huwelijk en het officiële begin van hun getrouwde leven. Dat kan de reden zijn waarom het afschrikwekkend kan zijn om te plannen.

 • “Waar moeten we heen?”
 • “Welke activiteiten moeten we doen?”
 • “Hoe gaan we de reis boeken? “

Maak je geen zorgen. Je staat er niet alleen voor om een antwoord op deze vragen te vinden. Dit artikel helpt je bij het nemen van enkele beslissingen voor je huwelijksreis.

Hoe een bestemming voor je huwelijksreis te kiezen

Stel dat net getrouwd is

In onze geglobaliseerde wereld is reizen zeer toegankelijk, daarom zijn er zoveel mogelijkheden. Huwelijksreizen waren vroeger een reis die veel jonggehuwden zich nauwelijks konden veroorloven en misschien wel de enige grote reis van het paar tijdens hun leven.

Tegenwoordig is reizen echter veel toegankelijker en het paar zal zeker andere grote reizen tijdens hun leven maken. Dat is de reden waarom er nog meer druk is om de huwelijksreis speciaal te maken en om de huwelijksreis tussen andere reizen die het paar in de toekomst samen zal maken te laten opvallen.

Daarnaast heeft niet iedereen dezelfde voorkeuren, omstandigheden of hetzelfde budget. We zullen een paar tips delen om te helpen bepalen wat voor jullie een goede keuze is.

1. Maak een lijst van de plaatsen die jullie allebei willen bezoeken

Een reiziger op een horloge

Beslissen over de bestemming van een huwelijksreis is iets dat beide mensen moeten bespreken en beslissen. De meningen van beide partners zijn even belangrijk. Het stel moet daarom bij elkaar gaan zitten en zich voorstellen waar ze zichzelf heen zien gaan en wat ze zouden willen doen.

Er zijn veel mogelijkheden en opties voor ieders voorkeuren en er zijn veel verschillende soorten reizen, zoals:

 • naar het strand gaan.
 • een grote stad bezoeken.
 • naar exotische en verre landen gaan.
 • avontuurlijke sporten.
 • plattelandstoerisme.
 • gastronomisch toerisme.
 • ergens heen gaan waar het romantisch is.
 • enzovoorts

Kies samen

Het belangrijkste deel van het kiezen van een bestemming is daarom het bij elkaar te gaan zitten en je voorstellen welk type reis perfect zou zijn voor jullie twee. Maak daarna een lijst met alle mogelijke bestemmingen voor een huwelijksreis die jullie allebei willen bezoeken en je denk niet meer na over andere plaatsen.

Op dit punt in de planning zal teveel informatie niet nuttig zijn. Het kan vermoeiend en bovendien stressvol zijn om over elk van de bestemmingen op je lijst informatie en meningen te verzamelen. Het is daarom belangrijk om binnen je grenzen onderzoek te doen om alle informatie te kunnen verwerken.

Op dit moment zou het nuttig zijn om de lijst te beperken op basis van andere fundamentele aspecten waarmee je rekening moet houden:

 • De duur van de huwelijksreis. Door je werk of om persoonlijke redenen kan de huwelijksreis misschien slechts enkele dagen duren. Als dit het geval is, dan kun je alle bestemmingen doorstrepen die erg ver weg zijn en de opties die te veel dingen hebben om te bekijken.
 • Wanneer de reis plaats zal vinden. Simpel gezegd, sommige plaatsen zijn niet ideaal om in de winter of in de zomer te bezoeken. Het moment van de huwelijksreis kan daardoor de plekken waar je heen kan beperken.

Misschien ben je geïnteresseerd in het volgende artikel:
10 tips om geld te besparen op je bruiloft

2. Houd je aan je budget

Budget voor mogelijke bestemmingen voor je huwelijksreis

Je budget bepalen en je eraan houden kan de belangrijkste reden zijn om te bepalen welke bestemming voor de huwelijksreis het beste is. Een lijst van alle kosten voor de reis maken is dan ook erg belangrijk voor het kiezen van een bestemming. Het is heel belangrijk om vóór de reis een onkostenlijst te maken, zodat je weet over welk bedrag het gaat.

Bedenk eerst eens welke activiteiten je allebei op elke bestemming van de lijst wilt doen. Het zou zonde zijn om iets niet te doen wat jullie allebei hadden willen doen, omdat er niet genoeg geld was.

Zou het dan niet beter zijn om een minder dure bestemming te kiezen waar jullie allebei kunnen genieten van alles wat je wilt doen? Het budget moet niet tot alleen beperkt worden tot de prijs van het hotel en het vervoer erheen. Alle uitgaven moeten in de begroting worden opgenomen. Dit omvat dus alle uitgaven zoals:

 • taxikosten
 • uit eten gaan
 • souveniraankopen
 • lokale attracties of musea bezoeken
 • et cetera

3. Onderzoek de bestemmingen voor de huwelijksreis

Er zijn miljoenen unieke en interessante plaatsen in de wereld om te bezoeken. Dat gezegd hebbende, de wereld verandert voortdurend en het is belangrijk om te worden geïnformeerd over de huidige situatie van een land voordat je het bezoekt.

Het is daarom belangrijk om eerst de reisaanbevelingen van de ambassade van je land te controleren om ervoor te zorgen dat het land veilig is en je optimaal van je huwelijksreis kunt genieten.

Een andere reden is om te kijken of je vaccinaties nodig hebt om dat land te bezoeken. Dit kan je ook helpen beslissen of je daar wel of niet naartoe wilt gaan. Als je niet genoeg tijd hebt om de vaccinaties te voltooien of ze niet wilt nemen, dan kun je dat land niet bezoeken.

4. Bepaal of je een of meerdere plaatsen gaat bezoeken

Stel bij een bezienswaardigheid

Een andere beslissing die je over je huwelijksreis moet nemen is of je één of meerdere plaatsen wilt bezoeken. Als het budget en de tijd het toelaten, dan wil je misschien meerdere plaatsen tijdens de huwelijksreis bezoeken.

Dit kan bijvoorbeeld het bezoeken van twee grote steden zijn of twee plaatsen die dicht bij elkaar liggen. Als dit het geval is, dan is het misschien beter om landen of regio’s te kiezen met goed transport waarmee je gemakkelijk tussen steden kunt reizen.

5. Zoek bij de bestemming van je huwelijksreis naar verborgen schatten

Je zit misschien te twijfelen tussen twee bestemmingen en je weet niet hoe je kunt beslissen welke voor jullie het beste is. Onderzoek in dit geval elke bestemming en ontdek de onbekende of minder bekende charmes van elke plaats. Dit kan je dan helpen om tussen de twee te kiezen.

Waar je ook heen gaat, het zal een unieke en romantische reis zijn die je beiden nooit zult vergeten. Vergeet dus niet te genieten van de voorbereiding!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.