Vier tekens dat je echt van je partner houdt

Soms kan je je onzeker voelen of twijfelen aan je gevoelens. Daarom hebben we besloten om het over enkele signalen te hebben die je vertellen dat je echt van je partner houdt. Lees verder en ontdek deze tekens van liefde!
Vier tekens dat je echt van je partner houdt

Laatste update: 13 augustus, 2019

Sommige dingen in het leven zijn voor alle menselijke wezens essentieel. Dat geldt voor houden van en van gehouden worden. Misschien heb je wat financiële of persoonlijke problemen. Als je echter liefde krijgt, dan zal je je beter voelen. Toch vraag je je misschien af of je echt van je partner houdt of niet. Let dan op de volgende vier tekens.

In dit artikel ontdek je de vier tekens die je laten zien dat je ofwel echt van je partner houdt of dat het alleen maar een bevlieging is. Ga de confrontatie aan met je angsten en ontdek de waarheid over je gevoelens.

Wat als jij je niet hetzelfde voelt als je partner?

Wat als je niet hetzelfde voelt als je partner

Ten eerste is het belangrijk dat je jouw gevoelens aanvaardt en jezelf niet voor de gek houdt. Dit is de enige manier waarop je in staat zal zijn om binnenin jezelf te kijken. Je zal dan ook ontdekken wat je echt voor je partner voelt.

De eerste stap is dus dat je de mogelijkheid aanvaardt dat wat je voelt, geen liefde is. De mogelijkheid aanvaarden dat jouw relatie kan eindigen is moedig.

Niemand is schuldig aan het niet voelen van liefde. Misschien wil je partner meer. Toch kan je jezelf niet dwingen om dingen te voelen die je niet voelt. Twijfelen is niet slecht. Bovendien moet je ook weten dat er momenten zullen zijn waarop jullie beiden wat afstand kunnen ervaren. Dat betekent echter niet dat je relatie voorbij is.

Voel je niet schuldig omdat je de dingen analyseert en jouw gevoelens met meer introspectie bekijkt. Belangrijk is hoe dan ook dat je de werkelijkheid aanvaardt. Wat voel je echt? Hou jezelf niet voor de gek. Neem alle tijd die je nodig hebt om dit te doen.

Laten we nu eens kijken naar vier tekens die aantonen dat je ofwel echt van je partner houdt of twijfels hebt. Lees snel verder en ontdek hoe het er bij jou voor staat.

Lees ook dit artikel:
7 dingen die relaties kapotmaken

Vier tekens dat je echt van iemand houdt

1. Je denkt aan hem en aan zijn welzijn

Vier tekens van liefde

Zijn het geluk en het welzijn van je partner altijd in je gedachten? Dan voel je absoluut intense emoties voor je partner. Dit is een duidelijke aanwijzing dat je echt van je partner houdt.

Je denkt immers aan hem en aan zijn welzijn. Gedachten zorgen voor verbinding en aantrekking. Ze roepen het verlangen op en voeden de wens om bij hem te zijn en ervoor te zorgen dat het hem goed gaat. Een duidelijk teken dat je van je partner houdt is wanneer je tijd met hem wilt doorbrengen.

Als je er daarentegen aan denkt om bij een andere man te zijn of als je je vroegere partners herinnert, dan is het mogelijk dat je niet langer dezelfde gevoelens voor je partner hebt. Dit gebeurt meestal geleidelijk. Dat is ook de reden waarom het een goed idee is om je gedrag en gedachten goed in het oog te houden.

2. Je partner maakt je sterker

Je partner zal je altijd helpen om de wereld de beste versie van jezelf te geven. Wanneer je van iemand houdt, dan toon je hem wie je echt bent. Je verbergt of vermomt geen delen van je persoonlijkheid. Dat betekent dat jouw partner van je moet houden om wie je bent.

Liefde zorgt ervoor dat mensen beter willen zijn en zich ontwikkelen. Liefde geeft je elke dag een energieboost. Tekens dat je echt van je partner houdt zijn bijvoorbeeld:

 • het verlangen om samen nieuwe projecten op te starten
 • samen het huis op te knappen
 • uit eten naar je favoriete restaurant
 • samen op reis gaan

3. Er zijn geen onzekerheden of jaloezie

Er zijn geen onzekerheden of jaloezie

Je mag niet twijfelen aan de gevoelens of de daden van je partner. In die zin kan jaloezie vernietigende effecten op een relatie hebben. Eigenlijk treedt jaloezie op als gevolg van een gebrek aan vertrouwen en zelfvertrouwen.

Wanneer jij je partner vertrouwt en er sprake is van oprecht respect, dan voel je geen behoefte om hem te bespioneren en hem te controleren op bijvoorbeeld:

 • sociale media
 • zijn mobiele telefoon
 • zakken
 • kleding

Hier aan twijfelen zal er alleen maar voor zorgen dat je gelooft dat je partner je bedriegt. Dit zal ook tot negatieve gedachten leiden die je relatie kunnen beschadigen.

Iemand die beslist van iemand te houden, moet dit op een onvoorwaardelijke manier doen. Hij of zij moet zich blootstellen aan de mogelijkheid gekwetst te worden. Mensen mogen hun huidige partner niet laten betalen voor de pijn die anderen hen in het verleden aangedaan hebben.

4. Je hoeft je partner niet te vragen of hij of zij van je houdt

Wanneer je echt van je partner houdt, dan hoef je hen niet te vragen wat ze voor jou voelen. Je laat jezelf meeslepen door alle goede dingen. In moeilijke tijden of wanneer je merkt dat hij het nodig heeft, help je jouw partner.

De tijd vliegt wanneer jullie samen zijn. Toch kunnen jullie ook apart zijn want je bent niet van elkaar afhankelijk. Je relatie is gebaseerd op:

 • vertrouwen
 • geduld
 • vriendelijkheid
 • respect

Elk meningsverschil die jullie hebben, maakt de relatie alleen maar sterker. Dit zijn de tekens van een ware, liefdevolle relatie.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
 • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
 • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.