Je partner wil jullie relatie beëindigen, maar jij niet

Wat als je partner jullie relatie wil beëindigen maar jij niet? Wat moet je in dit geval doen? In het artikel van vandaag zullen we hier uitgebreid op in gaan. Lees snel verder!
Je partner wil jullie relatie beëindigen, maar jij niet

Laatste update: 01 oktober, 2021

Soms willen we niet accepteren dat het tijd is om afscheid te nemen van de persoon van wie we houden. Je huilt misschien, wilt niet eten of niet slapen. Wat moet je doen als je partner jullie relatie wil beëindigen, maar jij niet? Ontdek het hier!

Tegenwoordig duren relaties niet meer zo lang als vroeger. De maatschappij is veranderd en daarom zijn relaties ook veranderd. In het verleden maakten stellen ook moeilijke tijden door. Ze probeerden echter samen te blijven en namen de zin ‘tot de dood ons scheidt’ echt ter harte.

Nu zijn we onafhankelijker, wat betekent dat vaak één partner besluit om een relatie te beëindigen. Onbeantwoorde liefde is een moeilijke situatie om mee om te gaan. Wanneer dit gebeurt, heb je de neiging om te denken aan:

  • alle tijd die je verloren hebt.
  • de mogelijke oplossingen.
  • hoe je zonder je belangrijkste partner kunt leven.

Aanwijzingen dat je partner jullie relatie wil beëindigen

Stel met problemen

Is de persoon van wie je houdt niet langer gelukkig met je? Hier zijn zes aanwijzingen dat je partner jullie relatie wil beëindigen.

  • Ze tonen geen interesse: ze tonen niet langer interesse in het doorbrengen van tijd met je, ze laten je wachten of bedenken excuses om onder verplichtingen uit te komen.
  • Veranderingen in de communicatie: jullie gesprekken stromen niet meer, ze raken geïrriteerd als je hen vertelt wat er gebeurt in je leven en de enige dingen die ze tegen je zeggen zijn “goedemorgen” en “welterusten”.
  • Ze ruziën steeds met je: ze walgen alles en het minste en geringste veroorzaakt ruzies.
  • Je hebt ‘ik hou van je’ al een tijdje niet meer gehoord: ze vertellen je niet meer dat ze van je houden of drukken hun liefde in andere woorden uit.
  • Je hebt minder seks: je seksleven is saai geworden, je bent erachter gekomen dat ze alleen maar seks met je hebben om een verplichting na te komen en de creativiteit is zo’n beetje uit jullie liefdesleven verdwenen.

Wat moet je doen?

Als de liefde ver te zoeken is, dan is het normaal dat je vreest dat je partner jullie relatie wil beëindigen. Dit komt omdat het moeilijk is om afscheid te nemen van de persoon van wie je houdt.

Geef jezelf niet de schuld

Als één partner de relatie wil verbreken, is dat niet alleen te wijten aan de andere partner. Er zijn vele redenen waarom dit gebeurt. Jezelf de schuld geven verhoogt alleen maar je stressniveau en zal je alleen maar verdrietiger maken.

Denk niet aan negatieve gedachten over de toekomst

Wanneer een relatie eindigt kan je je angstig voelen, omdat je denkt dat je niet zonder je partner kunt leven. Er is echter geen manier om te weten wat er in de toekomst zal gebeuren.

Streef geluk na

Het einde van een relatie kan het begin zijn van een nieuwe, meer bevredigende fase. Focus op activiteiten die je gelukkig maken. Je kunt ook werken aan plannen die je door je relatie op de lange baan hebt geschoven.

Wees zijn therapeut niet

Zelfs als je denkt dat je partner een crisis doormaakt en slechts wat tijd nodig heeft, ben je niet de juiste persoon om zijn problemen op te lossen. Het is niet productief om te luisteren naar elk detail van zijn tegenstrijdigheid of met hem te praten over je emotionele pijn.

Achtervolg ze niet

Gebroken stel

Alle mensen hebben recht op hun vrijheid en het recht om zonder druk bij de mensen te zijn van wie ze houden. Je partner is geen uitzondering op deze regel. Door hem achterna te zitten, zal hij zich alleen maar meer van je distantiëren.

Wanneer je afscheid moet nemen

Geen enkel stel weet of ze voor altijd samen zullen zijn. Het is veel beter om afscheid te nemen, dan vast te houden aan een gevoel dat geen zin meer heeft.

Hoewel je in het begin misschien een laag zelfbeeld hebt en je je leeg, ontmoedigd en onzeker voelt, zal de afwezigheid van die persoon na verloop van tijd draaglijker worden en zal je leven weer zin krijgen. Laat de tijd je emotionele wonden helen, bedank je partner voor alles wat je samen hebt beleefd en stel je open voor nieuwe ervaringen.

Als je denkt dat je partner jullie relatie wil beëindigen, onthoud dan dat hij het volste recht heeft om dat te doen en zelfs mag stoppen met van je te houden. Je kunt niet in het verleden leven. Als het verhaal dat je samen gecreëerd hebt voorbij is, dan is het ‘t beste om gewoon verder te gaan.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.