Hoe kies je de perfecte look voor een huwelijk?

De perfecte look voor een huwelijk zal afhangen van wat jouw rol in het gebeuren is. Als je een gast bent, dan zal een jurk altijd de juiste keuze zijn.
Hoe kies je de perfecte look voor een huwelijk?

Geschreven door Virginia Martínez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ben je te gast op een huwelijk en weet je niet wat je zal dragen? Ontdek in dit artikel enkele tips hoe je de perfecte look voor een huwelijk kan kiezen!

Algemene richtlijnen voor de perfecte look voor een huwelijk

Het is niet gemakkelijk om de perfecte look voor een huwelijk uit te kiezen. Dat komt omdat je enkele belangrijke factoren moet overwegen. Je kan bijvoorbeeld in de lente niet dezelfde kleding kiezen als in de herfst.

We zullen eerst beginnen met je enkele algemene tips te geven voor een perfecte look. Daarna maken we ook nog enkele opmerkingen die te maken hebben met de tijd van het jaar.

Draag een jurk

Draag een jurk

Bij een huwelijk dragen de meeste vrouwen een jurk. Sommige vrouwen kiezen echter ook voor andere soorten kleding.

Misschien haat je jurken en rokken en voel je je alleen comfortabel in een broek. Een huwelijk is echter een speciale gelegenheid. Mensen proberen om er op dit feest op hun best uit te zien en hun beste kleding te dragen.

Jurken zijn dus essentiële kledingstukken voor de vrouwelijke gasten. Ook al draag je graag jumpsuits, toch dringen we erop aan dat je kiest voor een getailleerde rok of jurk.

Is het huwelijk overdag, dan kan je korte jurken dragen. Je moet echter lange jurken dragen bij avondfeesten, tenzij er iets anders op de uitnodiging staat.

Het is geen kostuum

Ja, een huwelijk is een speciale dag waarop je je op je best kleedt. Dat betekent echter niet dat je je ongemakkelijk moet voelen. Het doel is immers dat je van de dag geniet. Kies dus een elegante jurk waarin je je gemakkelijk voelt.

We bevelen aan om kledingstukken te vermijden die te veel decolleté tonen of rokken die overdreven kort zijn. Ze zullen er immers voor zorgen dat je je niet comfortabel voelt. Vermijd ook jurken die te strak zitten want die zullen je tegenhouden om van het feest te genieten.

Prints of effen kleuren

Prints of effen kleuren

Jurken in effen kleuren passen naadloos bij accessoires. Deze jurken zijn ook elegant en maken deel uit van een perfecte look voor een huwelijk. Zelfs fuchsia is een interessante keuze.

 • Kies er echter niet voor om wit te dragen. Laat dit over aan de bruid!

Houd er bovendien rekening mee dat er wat betreft andere kleuren enkele beperkingen zijn. Zwart is bijvoorbeeld altijd omstreden. Zwart is de koning van de elegantie. Het is echter ook de kleur van rouw. Dat is dan ook de reden waarom het voor een huwelijk ongepast kan lijken.

Het gelukkige koppel heeft misschien ook enkele kleuren voor de bruidsmeisjes of de getuige ‘gereserveerd’. Je moet dus met hen praten en nagaan welke kleuren je op het huwelijk beter niet kunt dragen.

Jurken met prints zijn echter niet totaal verboden. Je kan dus beslissen om een klassiek bloemenpatroon te dragen of om een andere trendy print te kiezen.

Accessoires voor de perfecte look voor een huwelijk

Accessoires zijn essentieel en maken het verschil. Dit geldt vooral als je gekozen hebt voor een jurk in een effen kleur. Eigenlijk vullen de accessoires je jurk aan en verbeteren de uitstraling.

We geven je hier enkele tips:

 • Wat betreft de schoenen, moet je onthouden dat het mooi is om bij een huwelijk hoge hakken te dragen. Je mag echter ook niet vergeten dat een huwelijk een feest is. Kies dus geen echt hoge hakken want je zal je er alleen maar ongemakkelijk in voelen.
 • Gebruik een mini-handtas. Doe alles wat je nodig hebt in een mini-tasje dat bij je jurk past.
 • Wat betreft juwelen, geldt de Engelse uitspraak: less is more. Overdrijf dus niet!
 • Als het huwelijk in een kerk plaatsvindt, gebruik dan zo nodig een sjaal of een pashmina om je schouders te bedekken.

Kies de stof die jij wilt

Er zijn inderdaad geen beperkingen:

 • satijn
 • zijde
 • fluweel
 • kant

Je kunt dus iedere stof kiezen die jij wilt. Denk wel na over de uitstraling van je kleding. Een verwassen of oud uitziend kledingstuk zal niet mooi ogen op de foto’s.

Voor een huwelijk in de herfst of in de winter

Voor een huwelijk in de herfst of in de winter

Dit is onze laatste tip. Zorg er gewoon voor dat je jezelf bent en plezier hebt. Voor een huwelijk bij koud weer kunnen handschoenen en een elegante jas jouw bondgenoten zijn, als je je daar goed bij voelt.

Het enige probleem met huwelijken bij koud weer is dat je ook andere kledingstukken moet toevoegen aan je perfecte look. Het doel is om het tegelijkertijd warm te hebben en elegant te zijn.

Om die reden moet je de volgende tips opvolgen:

 • Kies voor handschoenen. Lange en fluweelachtige handschoenen kunnen een groot verschil maken en je er elegant laten uitzien.
 • Je kan een stijlvolle en glamoureuze jas kiezen. Overdrijf echter niet.
 • Dit is de perfecte tijd van het jaar voor fluweel.
 • Uiteraard moet je het weerbericht controleren en rekening houden met het weer. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.