Hoge hakken langer dragen met deze 5 tips

Wist je dat een beetje talkpoeder aanbrengen op je voetzolen, je kan helpen een deel van de pijn te voorkomen die wordt veroorzaakt door het dragen van hoge hakken?
Hoge hakken langer dragen met deze 5 tips

Laatste update: 28 januari, 2021

Hoge hakken zijn zonder twijfel stijlvol en een ideale keuze voor formele kleding. Na verloop van tijd wordt het echter steeds moeilijker om ze te dragen. Maak je geen zorgen: vandaag vertellen we je hoe je hoge hakken langer kunt dragen.

Hoge hakken zorgen ervoor dat je benen er langer en mooier uitzien en helpen je om er langer uit te zien. Deze combinatie kan een echte boost zijn voor je zelfvertrouwen en je er eleganter uit laten zien voor een avondje uit.

Veel mensen hebben echter al gewezen op de negatieve aspecten van deze soort schoen. Ze kunnen onder andere problemen met de houding veroorzaken als ze te vaak of te lang gedragen worden.

Het tweede punt zullen we vandaag behandelen. Om dat ongemak te voorkomen dat ervoor kan zorgen dat je slecht loopt en je lichaam pijn doet, delen we enkele trucs om je hoge hakken langer te laten dragen.

5 trucs om hoge hakken langer te dragen

Deze eenvoudige suggesties kunnen mogelijk voorkomen dat je op lange werkdagen of bij speciale evenementen last van je voeten krijgt als je hoge hakken draagt.

1. Bewaar ze in de vriezer

Ongemak door hoge hakken

Dit is een tweeledig geheim: kies wat het beste bij je tijd past. De snelste optie is om je hakken in een plastic zak te doen en ze in de vriezer te bewaren. Als je wat extra tijd hebt, plaats dan twee zakken water in de schoenen en laat ze in de vriezer staan tot het water in ijs verandert.

Dit zorgt ervoor dat de schoenen een beetje uitzetten en dat ze comfortabeler worden als je ze draagt. Ze zullen ook zachter en minder schurend zijn voor je voeten.

2. Voeg kussentjes toe aan de hakken

Hoge hakken

Sommige mensen zweren dat dit een hemels geschenk is! Je kunt deze kussentjes op de hielen en tenen van je schoenen plaatsen en ze kunnen echt helpen om de voetpijn te verlichten. Het is altijd handig om een paar in je tas te bewaren, voor het geval je ze nodig hebt.

3. Plak twee tenen aan elkaar

Tenen strekken

Volgens de legende kan je mogelijk de hele dag je hoge hakken zonder gevolgen dragen, als je de derde en vierde teen van elke voet aan elkaar plakt.

De verklaring is dat de druk op dit deel van je voet vermindert wordt door ze aan elkaar te tapen. Ongeacht of dit waar is of niet, kan het geen kwaad om het uit te proberen om te zien of het voor jou werkt.

4. Talkpoeder

Pijn door hoge hakken

Het aanbrengen van wat talkpoeder op je voeten en in de schoenen kan zeer behulpzaam zijn. Dit kan mogelijk helpen voorkomen dat de voeten zweten en vochtig worden, wat leidt tot oncomfortabele schoenen. Het meest voorkomende resultaat van deze combinatie is een blaar.

Vergeet ook het belang van gezonde voeten niet. Regelmatig een vochtinbrengende crème gebruiken kan de huid sterker maken. Vergeet ook niet dat blaren en eeltplekken zich gemakkelijker vormen op de droge huid.

5. Schuur de zool

Voetzool

Wanneer schoenen nieuw zijn, moet je vaak heel voorzichtig zijn bij het lopen. Dit komt omdat de zolen van nieuwe schoenen erg glad kunnen zijn en je daardoor kan vallen en gewond kan raken.

Hoe voorkom je dit? Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Gebruik een beetje schuurpapier om de zool ruwer te maken.
  • Een ander alternatief is om lichte kerven op de zool te creëren met een mes of schaar.
  • Tot slot kun je een beetje suikerhoudende frisdrank op de zool gieten of wat water met citroen en suiker toevoegen. Dit mengsel zal ervoor zorgen dat het oppervlak plakkerig wordt en kan je helpen om uitglijden en vallen te voorkomen.

Dankzij deze trucs kan je hoge hakken mogelijk langer dragen zonder je dag of avond te verpesten. Vergeet het naar huislopen na een feestje met je schoenen in een tas. Probeer elke optie uit tot je degene hebt gevonden die het beste bij je past. Zeg maar gedag tegen die ongemakkelijke schoenen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.