7 tips om pijnloos hoge hakken te dragen

Bekijk onze geweldige trucs die je kunnen helpen om langer hakken te dragen, zonder dat je pijn hoeft te lijden.
7 tips om pijnloos hoge hakken te dragen

Geschreven door Andrea Caillet Bois

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heel wat vrouwen houden ervan om hoge hakken te dragen. Aan de andere kant heb je ook veel vrouwen die kiezen om dit soort schoeisel toch niet te dragen. Ze willen de pijn die er vaak mee samen gaat vermijden. Daarom geven we je in dit artikel 7 tips om pijnloos hoge hakken te dragen.

Onze voeten zijn anatomisch gezien eigenlijk niet ontworpen voor hoge hakken. Daarom leiden deze schoenen zo vaak tot problemen zoals:

Het is bijvoorbeeld normaal dat je voet pijn doet op de plek waar je tenen overgaan in je voet. Dat is namelijk de plek waar je voet buigt en waar hij bovendien je lichaamsgewicht ondersteunt. Een ander gebied dat de neiging heeft om pijn te doen is waar je hiel de hak van de schoen raakt.

Door onze trucs hieronder te volgen kun je deze problemen echter elimineren of verminderen. Zo kan je langer genieten van je hakken. Probeer ze dus beslist eens uit!

Probeer deze tips om hoge hakken te dragen zonder pijn

Hieronder geven we je graag enkele aanbevelingen om de ongemakken te vermijden die hoge hakken kunnen veroorzaken. Blijf dus zeker verder lezen.

1. Wees kritisch als je een paar schoenen uitkiest

Probeer deze hakken

Eerst moet je je goed bewust zijn van je exacte schoenmaat. Slechts één maatje te groot of te klein kan onze voeten namelijk al flink pijn doen. Dat lijkt misschien voor de hand te liggen, maar soms vergeten we hoe belangrijk het is om goed op die hakken te kunnen lopen.

Wanneer je een nieuw paar uitkiest, moet je dus:

 • beide schoenen aantrekken
 • er even mee rondlopen
 • ervoor zorgen dat de hak van de schoen in het midden van je hiel staat

Zo wordt je lichaamsgewicht beter verdeeld en kun je zo al heel wat eventuele blessures voorkomen.

Als je het niet gewend bent om hoge hakken te dragen, of als ze normaal gesproken je voeten pijn doen, dan kun je beter geen hakken kopen die hoger zijn dan 5 centimeter. Ga in plaats daarvan op zoek naar de breedst mogelijke hak. Als je die twee tips in gedachten houdt tijdens het winkelen, zul je duurzaam een paar schoenen met hakken kunnen kopen.

2. Gebruik een spray om de schoenen wat uit te rekken

Sommige schoenen zijn aanzienlijk smaller in het voorste gedeelte. Dat kan een probleem vormen als onze voeten een beetje opzwellen, bijvoorbeeld ‘s avonds, nadat we de hele dag hebben gestaan. Daarom raden wij je het volgende aan:

 • Bespuit de schoen met een spray om de schoenen wat uit te rekken.
 • Trek de schoenen aan.
 • Probeer er 20 minuten lang mee te lopen.
 • Herhaal deze stappen na 24 uur.
 • Blijf indien nodig de stappen herhalen totdat de schoenen beter bij je voeten passen.

3. Gebruik vulling

Er bestaan kleine, zachte kussentjes die je op bepaalde plaatsen van de schoen kunt plaatsen om pijn te voorkomen. Die zijn erg praktisch en je kunt ze in slechts een minuut in je schoen passen. Voor noodgevallen stop je gewoon een aantal kussentjes in je handtas.

4. Gebruik antislipkussentjes

Deze kussentjes zijn bedoeld voor je voeten. Ze voorkomen dat je voeten tegen je schoenen schuren, net alsof je een paar sokken draagt. Zo is het mogelijk om hoge hakken te dragen met de schoonheid van de hakken en het comfort van pijnloze schoenen!

5. Plak je tenen aan elkaar vast

Dit is een eenvoudige en effectieve truc. Plak met behulp van een stukje tape de derde en vierde teen van beide voeten aan elkaar vast. Naar het schijnt zou deze methode de zenuw deactiveren die verantwoordelijk is voor de overdracht van pijnsignalen. Het spreekt voor zich dat je je tenen dus niet te lang aan elkaar mag vastbinden.

6. Stop je schoenen in de diepvries

Een rij schoenen met hele hoge hakken

Dit is een geweldige truc voor als je schoenen maar een kleine beetje te strak of te smal zijn. Door de afwisseling tussen kou en warmte zullen de schoenen beetje bij beetje uitrekken en dus iets groter worden. Bovendien kan de kou je bloedcirculatie stimuleren en de pijn wat verdoven als je de schoenen meteen aantrekt nadat ze uit de diepvries komen.

Instructies:

 • Vul twee plastic zakken met water.
 • Plaats er één in elke schoen.
 • Doe de schoenen in de vriezer.
 • Laat ze paar uur invriezen.
 • Verwijder daarna de zakken en trek de schoenen aan.

7. Neem een paar reserveschoenen mee

Het is altijd een goed idee om een extra paar schoenen in je tas mee te nemen. Zo kun je in noodgevallen een comfortabeler paar aantrekken. Hoe groter een wond wordt, hoe langer het duurt voordat die geneest.

Met onze aanbevelingen lukt het vast om de hele nacht of dag door je hoge hakken te dragen. Het is natuurlijk belangrijk om je gezond verstand te gebruiken en jezelf nooit te forceren. Als je dat lukt, kun de tips uitkiezen die je zelf het nuttigst lijken. Laat ons weten hoe het gegaan is!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.