Hoe kun je vetrolletjes op je rug kwijtraken?

Wil je van de vetrolletjes op je rug af? Probeer dan deze geweldige tips!
Hoe kun je vetrolletjes op je rug kwijtraken?

Laatste update: 26 juli, 2018

Vetrolletjes op je rug zijn een onmiskenbaar teken dat we niet goed voor onze gezondheid zorgen. Dit kan zijn door het gebrek aan een goed dieet of lichaamsbeweging, een slechte houding of de combinatie van deze. Vetrolletjes op je rug zijn onooglijk en een reden tot bezorgdheid bij velen, ongeacht hun geslacht.

Het klopt dat ze in de loop der jaren verschijnen, maar ze kunnen wel worden voorkomen. Alles draait namelijk om een gezonde levensstijl.

Geef niet op en breng de volgende tips in de praktijk. Daardoor zal je vaarwel kunnen zeggen tegen de vetrolletjes op je rug!

6 tips om vetrolletjes op je rug te elimineren

1. Zorg voor je dieet

Een gezond dieet

Hoewel dit advies heel duidelijk en eenvoudig lijkt, is het eigenlijk de eerste stap naar een gezond leven. Dit vertaalt zich in een goed functionerend lichaam en natuurlijk een goede fysieke uitstraling.

Hoewel velen denken dat gezond eten erg tijdrovend is en een grote investering vereist, is dit eigenlijk slechts een mythe.

Gezond eten is geen kwestie van opofferingen doen. We moeten daarentegen onszelf opnieuw leren om ons welzijn te garanderen en onze kwaliteit van leven te optimaliseren. Als we hierbij geen uitgebalanceerd dieet volgen, is het moeilijk om de vetrolletjes op je rug kwijt te raken.

Een correct en bewust dieet, samen met voldoende bewegen, is de beste manier op onze weg naar het gewenste resultaat. Om dit te bereiken, moet je volgende producten vermijden of volledig weg laten:

  • Gefrituurd voedsel en andere bronnen van ongezond vet
  • Geraffineerde bloem
  • Suikers

Kies er in plaats van de hierboven genoemde voedingsmiddelen voor om je consumptie van magere eiwitten, fruit, groenten en gezonde vetten te verhogen. Hiermee bedoelen we onder andere avocado, zaden, noten, kokosolie en vette vis.

2. Massagetherapieën

Massagetherapieën

De aangenaamste manier om vetrolletjes op je rug kwijt te raken is ongetwijfeld om naar een masseuse te gaan. De verschillende manieren om druk uit te oefenen en de beweging van de handen op de huid bevorderen de progressieve verwijdering van vetafzettingen.

Hoe?

Dit gebeurt doordat de opgehoopte vetknobbeltjes gestimuleerd worden.

Met de methode van de lymfedrainage bijvoorbeeld helpt het de lymfevaten om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Bovendien helpt het om vochtophoping te bestrijden.

In ieder geval kan elke massagetechniek waarbij warmte wordt aangebracht in het gebied van de rug en de zijkanten van de buik heel gunstig zijn. Uiteraard moet je consistent zijn en een routine hebben en houden zodat de massages effectief zijn.

3. Thuis bewegen om vetrolletjes op je rug kwijt te raken

Thuis bewegen om vetrolletjes op je rug kwijt te raken

Vervolgens stellen we volgende oefeningen voor om vet gemakkelijker te verwijderen:

  • Hef oefening: maak je lichaam zo lang mogelijk, en plaats je handen achter je nek. De oefening bestaat uit het opheffen van de torso om de lumbale en paravertebrale spieren te ontwikkelen en zo vet te verliezen in dat gebied.
  • Een andere vet verbrandende variant is om je handen in de nek te leggen en je romp van links naar rechts te bewegen.

4. Let op je houding

Let op je houding

Een slechte houding hebben gedurende de dag is een veel voorkomende fout die veel gezondheidsproblemen met zich mee brengt. Als je lang blijft hangen met gebogen rug is dat niet bevorderlijk voor de eliminatie van opgehoopt vet in dat gebied. Het maakt het probleem daarentegen nog erger.

Naast het feit dat het onooglijk is en onze lengte vermindert, zorgt het langdurig buigen van de rug ervoor dat we spier- en gewrichtspijn krijgen. Je moet ook je rug recht houden als je werk je dwingt urenlang te zitten.

Als je ontspant in een gebogen positie, zal je slapheid rimpels en dikke plooien in je rug veroorzaken.

5. Beweging is je grootste bondgenoot

Voldoende sporten

Er is geen nuttiger advies of beter resultaat om lichaamsvet te bestrijden dan het beoefenen van sommige sporten. Een fysieke activiteit die uitstekend is voor een mooie rug is zwemmen. Door de verschillende zwembewegingen worden alle spieren van je rug, armen en benen getraind.

Twee keer per week zwemmen gedurende minstens een uur zal je aanzienlijk helpen om de vetrolletjes op je rug te helpen verliezen. Je kunt zwemmen ook combineren met andere cardiovasculaire bewegingsvormen die het verbranden van calorieën en vet in het algemeen activeren.

6. Hydrateer je lichaam

Voldoende water drinken

Hoe eenvoudig het ook klinkt, het drinken van veel water is de beste manier om gifstoffen te verwijderen en vochtophoping en lichaamsvet te bestrijden. Het beste is om acht glazen water per dag te drinken, verdeeld over de dag en altijd buiten de maaltijden om. Dit zal je helpen om af te vallen en je metabolisme te activeren, zodat je energieverbruik verhoogd wordt.

Een goede truc is om altijd een fles water bij te hebben. Op die manier kan je altijd zien hoeveel water je al gedronken hebt, gewoon door de tijden te tellen waarop je de fles vult.

Probeer het!

Het is eenvoudig, goedkoop en effectief. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.