Hoe reinig je je lever en galblaas

Je moet bepaalde voedingsmiddelen zeker vermijden. Olijfolie met citroensap zal je helpen met het reinigen van het lichaam en om het te ontdoen van gifstoffen.
Hoe reinig je je lever en galblaas

Laatste update: 07 oktober, 2018

Je lever en galblaas werken hard om je gezond te houden en alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren te absorberen. 

Veel mensen hebben tegenwoordig echter bepaalde gewoonten, zoals slechte voedingsgewoontes en een sedentaire levensstijl.

Dit kan zorgen voor een overbelaste lever. Daardoor vult dit orgaan zich met giftige stoffen en afval, wat op zijn beurt weer andere gezondheidsproblemen veroorzaakt die een significant negatief effect op de kwaliteit van het leven kunnen hebben.

Het reinigen van je lever en galblaas is een diep zuiverend proces waarbij de gifstoffen in de lever worden verwijderd, evenals galsappen die nog moeten worden vrijgegeven, gruis en galstenen.

Dit reinigingsproces is zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een beetje wilskracht om deze routine deel van je dagelijks leven te maken.

Hoe kun je je lever en galblaas reinigen?

Om te beginnen moet je een eetlepel extra vierge olijfolie gemengd met een theelepel citroensap nemen op een lege maag. De combinatie van deze twee stoffen zal de galblaas stimuleren.Hierdoor kan hij zich ontdoen van alle afvalstoffen die zich hebben opgehoopt.

Deze behandeling moet op een lege maag worden gedaan, dagelijks een maand lang. Idealiter moet je minstens vijftien minuten wachten voordat je ontbijt gaat eten.

Het beste zou echter zijn als je ongeveer veertig tot zestig minuten wacht voordat je de eerste maaltijd van de dag neemt.

Hoe kun je je lever en galblaas reinigen

Tijdens het uitvoeren van deze reiniging van de lever en galblaas moet je zeker rekening houden met het feit dat je een aantal van de symptomen van ontgifting kan ervaren. 

Denk bijvoorbeeld aan diarree of overvloedige ontlasting, gas, vermoeidheid, gebrek aan eetlust, misselijkheid, hoofdpijn, slijm, lichaamsgeur, zeer donkere of geurige urine of puistjes op de huid.

Deze symptomen zijn echter een normaal onderdeel van het proces. Het gaat namelijk om het elimineren van toxines en andere afvalstoffen die zich hebben opgebouwd in je lever als gevolg van slechte eetgewoonten, medicijnen, snoep, fastfood, vet voedsel, alcohol, tabak en andere elementen.

Deze symptomen zijn meestal alleen aanwezig in de eerste week van het zuiveringsproces en niet iedereen zal ze ervaren.

Om deze symptomen tegen te gaan als je ermee geconfronteerd wordt tijdens de behandeling raden wij aan om tussen twee en vier glazen citroenwater per dag te drinken. Idealiter zou dit water op kamertemperatuur moeten zijn. Dit zal je lichaam namelijk ondersteunen als het de toxines elimineert.

Om deze limonade te bereiden heb je water van goede kwaliteit nodig en het sap van twee citroenen. Als je wilt kun je het zelfs zoeten met een beetje honing.

Andere tips om je lever en galblaas te reinigen

Andere tips om je lever en galblaas te reinigen
 • Wanneer je je lever en galblaas reinigt, moet je dit proces ondersteunen met goede voedingsmiddelen, waaronder veel fruit en groenten. Je moet ook voorkomen dat je voedsel eet dat vet, chocolade, zuivel, koffie, alcohol, boter of rood vlees bevat. Deze weerhouden je er namelijk van je lever goed te reinigen.
 • Een andere optie die je zou kunnen overwegen voor het ondersteunen van het zuiverende proces van je lever en galblaas is om paardenbloem- of alsemthee te drinken.
 • Pure appelsap is ook een uitstekende optie voor het reinigen van je lever en galblaas. Als je ervoor kiest om deze soort reiniging te doen, probeer dan om een liter appelsap te drinken op een lege maag gedurende twee dagen. Als je wilt ontbijten na het drinken van dit sap moet je ten minste drie uur wachten voordat je gaat eten. Bij voorkeur moet je vasthouden aan voedingsmiddelen zoals appels, druiven, papaja en groentesoep.

Supersmoothie voor het reinigen van je lever en galblaas

Dit superdrankje combineert de eigenschappen van appels en paardenbloem en heeft een krachtige reinigende werking op je lever en galblaas.

Paardenbloem helpt de lever namelijk bij het produceren van enzymen en helpt de galblaas bij het produceren van gal. Deze zuiverende smoothie is heerlijk en kan op een lege maag op elk moment van de dag gedronken worden.

Andere voordelen:

 • Beschermt en reinigt de lever.
 • Het is een diureticum en helpt daardoor tegen het vasthouden van water.
 • Het helpt om zwelling van de buik en een opgeblazen gevoel tijdens de menstruatie te verminderen.
 • Het is goed voor een gezonde huid.

Ingrediënten

 • Een handvol verse paardenbloembladeren
 • 4 appels
 • 2 kleine teentjes knoflook
 • 1 stuk verse gember
 • 1 klein stukje ui

Hoe maak ik het?

Meng eerst de bovengenoemde ingrediënten in een blender. Geniet er vervolgens lekker van! Wellicht ook interessant voor jou

Maak zelf een antivirale thee met gember
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Maak zelf een antivirale thee met gember

In de natuur vinden we vele middelen om ziekten te genezen. Gember is daarvan één voorbeeld. Je kan zelf een antivirale thee met gember maken.