Hoe kun je ontharen op natuurlijke wijze?

Je moet consequent zijn met alternatieve ontharingstechnieken om het beste resultaat te bereiken.
Hoe kun je ontharen op natuurlijke wijze?

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ongewenst haar kan in hoeveelheid en dikte variëren van persoon tot persoon, maar ondanks dat zijn de meeste vrouwen het er wel over eens dat ze ervan af willen. Er zijn veel technieken om ongewenst haar te verwijderen en een zachte, mooie huid te verkrijgen, maar veel hiervan zijn pijnlijk en duur. Gelukkig zijn er ook een aantal middelen waarmee je je kunt ontharen op natuurlijke wijze. Die zijn betaalbaar en irriteren je huid niet.

De technieken om je te ontharen op natuurlijk wijze zijn bovendien erg gemakkelijk. Ze kosten niet veel tijd en ze kunnen uitstekende resultaten geven. Voordat je een methode kiest moet je eraan denken dat om het beste resultaat te bereiken, je consequent moet zijn met het gebruik hiervan.

Probeer een aantal van deze ontharingstechnieken thuis uit en zeg maar gedag tegen die ongewenste haartjes.

Probeer deze middeltjes om je te ontharen op natuurlijke wijze.

1. Zuiveringszout

Zuiveringszout

Deze techniek om je te ontharen op natuurlijke wijze zou je iedere avond voordat je naar bed gaat moeten toepassen. Je kan ‘s ochtends soms al resultaat zien.

Instructies

 • Meng één eetlepel zuiveringszout met 200 ml kokend water, roer het goed en laat het afkoelen. Laat een watje of verband in dit mengsel weken en breng het daarna aan op de gebieden waar de ongewenste haargroei zich bevindt. ‘s Ochtends verwijder je het verband en daarna breng je een goede moisturizer aan, zodat de huid niet uitdroogt.

2. Citroensap

Deze ontharingstechniek is over de hele wereld populair geworden, omdat je binnen een paar minuten al resultaat kan zien.

Instructies

 • Doe 440 gram suiker in een middelgrote steelpan en voeg daar het sap van één citroen aan toe. Voeg indien nodig een beetje water toe. Verwarm dit op een middelhoog vuur en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.
 • Als het mengsel begint te pruttelen verlaag je het vuur en wacht je totdat je een dikke, plakkerige pasta hebt. De kleur moet goud zijn, ongeveer net zoals honing. Wees voorzichtig dat je het mengsel niet laat aanbranden.
 • Breng de pasta aan op een droge, schone huid, maar let op dat het voldoende is afgekoeld. Verspreid het mengsel goed en verwijder het door hard te trekken, tegen de haargroei in.

3. Witte peper en kamfer

Dit mengsel van witte peper en kamfer is een hele goede methode om ongewenst beenhaar te verwijderenZowel de peper en de kamfer kunnen een brandend gevoel veroorzaken als ze worden aangebracht worden op de huid, maar dat zou normaal zijn. Als je echter een allergische reactie krijgt, moet je deze behandeling niet toepassen.

Instructies

 • Maal de witte peper totdat je een fijn poeder hebt. Meng het met gelijke delen kamfer en voeg een beetje amandelolie toe.
 • Maak een mengsel van de ingrediënten en pas het toe op de benen. Laat het vijftien minuten zitten.
 • Spoel het af en zie dat de haren weg zijn.

4. Bloem van kikkererwten

Kikkererwten

De bloem van kikkererwten is een remedie die mensen in India gebruiken om zich te ontharen op natuurlijke wijze. Dit ingrediënt wordt vaak gemengd met kurkuma en een beetje melk om haargroei bij baby’s te voorkomen, maar het is ook geschikt voor volwassenen.

Ingrediënten

 • 65 gram kikkererwtenbloem
 • 5 gram kurkuma
 • 125 ml melk
 • 1 theelepel natuurlijke yoghurt

Instructies

 • Maak een gladde pasta van alle ingrediënten en breng die aan op je gezicht om ongewenste gezichtsbeharing te verwijderen.
 • Wacht dertig minuten en begin dan de pasta in te masseren, tegen de haargroei in.
 • Als de pasta een beetje uitgedroogd is, voeg dan vocht toe door je vingertoppen nat te maken.
 • Spoel dan je gezicht af met warm water en herhaal deze behandeling twee tot drie keer per week.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.