Hoe maak je een organisatiebord voor je keuken?

Dagelijkse klusjes kunnen zich gemakkelijk ophopen en zijn gemakkelijk te vergeten. Met de hulp van een organisatiebord hebben je en je gezin eindelijk een plek om ze op te schrijven en te onthouden!
Hoe maak je een organisatiebord voor je keuken?

Laatste update: 28 januari, 2021

Wil je onthouden of een van je maandelijkse facturen vandaag verschuldigd is? Wilt je een plek hebben waar je de activiteiten van je kinderen georganiseerd kunt houden? Hoe zit het met al die andere vergaderingen of afspraken die je hebt? Zo ja, dan kan een organisatiebord helpen.

Een organisatiebord is een plek waar je allerlei dingen kunt opschrijven en plannen. Over het algemeen geldt dat hoe georganiseerder je bent, hoe meer orde en productiviteit je zult hebben. Dit heeft op zijn beurt een positieve invloed op je humeur en kwaliteit van leven.

Om al deze redenen dachten we dat je misschien zelf een organisatiebord zou willen ontwerpen en maken. We zullen je vertellen hoe je dat kunt doen in het artikel van vandaag.

Hoe maak je een organisatiebord voor je keuken?

Er zijn momenten dat je keuken chaotisch is met allerlei activiteiten en mensen die in- en uitgaan. Je hebt misschien veel taken uit te voeren en heel weinig extra tijd om dit te doen. Kon je het allemaal maar op één plek organiseren … Gelukkig kan dat!

We willen een eenvoudige, praktische en goedkope oplossing voorstellen: een organisatiebord maken! Je hebt er waarschijnlijk al ergens een gezien. Leer vandaag nog hoe je je eigen kunt maken en profiteer van alles wat het je dagelijks leven kan brengen.

Benut je tijd en ruimte optimaal

Benut je tijd en ruimte optimaal 

Je dagelijkse taken zullen gemakkelijker te vervullen zijn als je ze op een zichtbare, praktische locatie organiseert. Een van de redenen om een organisatiebord in je keuken te plaatsen, is om je huis vanuit verschillende hoeken te structureren. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om het op een goed zichtbare/doorkruiste locatie te plaatsen.

Het organisatiebord moet een dagelijks, functioneel en zeer toegankelijk hulpmiddel zijn voor alle leden van het huishouden. Maak gebruik van die hoek die je niet in je keuken gebruikt of, beter nog, gebruik het als excuus om het lelijke schilderij dat je hebt geërfd te verwijderen.

Het bord hoeft niet enorm te zijn en je hoeft er niet je beste muur voor op te geven. Kijk rond en vind een oppervlak dat je kunt aanpassen aan je behoeften aan ruimte en esthetiek. Als je je ruimte naar je smaak gebruikt, wordt je bord net zo essentieel als sommige andere items van je meubilair.

Wat is een organisatiebord?

Voordat we meer in detail treden, wat is eigenlijk precies een organisatiebord? Kortom, het is een houten bord waar je je aantekeningen en papieren kunt schrijven en/of ophangen.

Om er een te maken, hoeft je niet te veel geld te investeren in de aankoop van een nieuwe. In plaats daarvan kunt je een aangepast bord maken dat perfect is voor jouw leven en de ruimte.

Een idee is om een gebied te selecteren en te bedekken met krijtbordverf. Trouwens, je kunt ook een deel ervan bedekken met een kurkbord om notities vast te zetten. Bovendien is het ook gebruikelijk om een plank met haken toe te voegen voor je sleutels, foto’s, hondenriem, etc.

Er is geen limiet als het gaat om de dingen die je met deze boards kunt doen, dus ontwerp de jouwe met jouw leven in gedachten. Je hebt geen timmerman nodig; de vereiste vaardigheden om dit soort bord te maken zijn minimaal.

Een organisatiebord kan zeer aantrekkelijk zijn

Een organisatiebord kan zeer aantrekkelijk zijn

Creëer een unieke ruimte die waarde toevoegt aan je keuken en je gezin. Een organisatiebord hoeft niet alleen een praktische functie te vervullen. Het kan ook een kunstwerk zijn! Je kunt een origineel stuk maken met een klein beetje van je aangeboren creativiteit (ja, je bent creatief – iedereen is het!). Ga er dus voor!

Dit soort boards zijn meestal plaatsen vol plezier en creativiteit. Het hele gezin kan tekeningen, citaten, grappen en zelfs waarschuwingen en bestellingen voor het hele gezin bijdragen, zoals:

  • “Vergeet niet om de hond te voeren”
  • “We hebben brood en melk nodig”
  • “Ruim je rommel op”
  • enzovoort

Tips

Vergeet ten slotte niet om informatie op je bord te verwijderen en bij te werken en probeer niet al je facturen en facturen erop te verzamelen. Maak het af en toe schoon en haal alles weg dat je niet meer nodig hebt.

Laat ook niets te belangrijks op het bord liggen (vooral iets dat je niet wilt verliezen). Het is heel gebruikelijk dat mensen zich verplaatsen in een organisatiebord met veel verkeer, dus loop er geen risico.

Als je jonge kinderen hebt, houd dan rekening met hun lengte wanneer je je bord ontwerpt, zodat het ook voor hen toegankelijk is. Het is een geweldige manier om hen uit te nodigen om deel te nemen aan je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

Misschien ook interessant om te lezen:
Hoe je je kinderen tijdmanagement-vaardigheden leert

Een schoon, georganiseerd huis met goed gedefinieerde verantwoordelijkheden en rollen zal je zowel helpen efficiënter te zijn als helpen om meer vrije tijd over te houden. Dit is een geweldig hulpmiddel om je leven te organiseren!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.