Zes manieren om je keuken beter te ordenen

Leer hoe je keukengerei dat je vaak gebruikt scheidt van keukengerei dat je zelden gebruikt. Dit is een manier om je keuken beter te ordenen. 
Zes manieren om je keuken beter te ordenen

Laatste update: 28 januari, 2021

De keuken is de huiselijke ruimte die we het meest gebruiken. Het is daarom ook logisch dat deze ruimte vaak het minst geordend is. Als we lekker koken, zijn er altijd spullen die weggegooid of afgewassen moeten worden. Als je keuken niet geordend is, is dit artikel speciaal voor jou. Vandaag vertellen we je zes manieren om je keuken beter te ordenen.

Veel mensen dromen van een keuken die altijd opgeruimd is, zonder ongeordende spullen. Veel mensen denken echter ook dat dit veel werk vereist. Omdat we in ons dagelijks al veel verantwoordelijkheden hebben, willen we vaak niet eens denken aan het doen van meer werk. Daarom nemen we vaak niet de stappen om onze doelen te bereiken.

In dit artikel laten we je wat manieren zien waarop je je keuken beter kunt ordenen. Ze zijn erg simpel en eenvoudig. Als je deze tips één voor één opvolgt, zul je zien dat je keuken geheel zal veranderen in minder dan een week tijd.

6 manieren om je keuken beter te ordenen

1. Doe alle spullen weg die je niet gebruikt

doe alle spullen weg die je niet gebruikt

Heb je ooit gedacht aan het aantal mokken, servies, potjes en andere keukenspullen die je eigenlijk nooit gebruikt? Het is hoog tijd om deze spullen gedag te zeggen. In plaats daarvan is het nu tijd om op een slimme manier met je ruimte om te gaan.

Als je moeite hebt met het weggooien van spullen, willen we graag dat je jezelf twee vragen stelt tijdens het opruimen:

 • Wat was de laatste keer dat ik dit gebruikte?
 • Waar heb ik dit ooit nog voor nodig?

2. Gebruik je verticale ruimte

De muren en kastdeuren geven je een uitstekende mogelijkheid om ruimte te besparen. Je kunt planken aan de muur bevestigen voor spullen waar je nooit een plek voor kan vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan pannendeksels.

Er bestaan echter ook producten die speciaal zijn ontworpen voor het ordenen van deksels en allerlei soorten keukengerei. Deze producten kunnen je helpen bij het ordenen van je keuken.

3. Maak gebruik van opslagmogelijkheden

Denk vanaf het begin goed aan de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. Zo wordt het krijgen van een geordende keuken goed haalbaar.

Om je te helpen, volgen hier een aantal opslagmogelijkheden:

 • Open. Open opslagmeubels of planken geven je de mogelijkheid om kruiden of andere ingrediënten een eigen plek te geven. Vooral als je mooie glazen potjes hebt om de ingrediënten in te bewaren, is dit een fantastische optie.
 • Lades. Er bestaan opslagmogelijkheden om lades te organiseren. Als je dan de lade opentrekt zie je precies wat je nodig hebt. Een uitstekende optie, dus!
 • Kasten met roterende planken. Dit is een fantastische manier om je keuken beter te ordenen. Deze producten vergroten je opslagruimte die je hebt, vooral als je keukenkastjes erg klein zijn.
 • Karretjes. Je kunt de charmante uitstraling van deze karretjes moeilijk negeren. Ze zijn de ideale opslagruimte voor je keukengerei en andere producten die je dagelijks gebruikt. Als je ze dan niet meer nodig hebt, kun je ze in de hoek neerzetten.

4. Gebruik een besteklade

Als je een lade opent en daar ongeordend bestek in vindt, kan dat ervoor zorgen dat je hele keuken er ongeordend uit begint te zien.

Je kunt een mooie bestekbak kopen om dit probleem op te lossen. Zo zal al je bestek een eigen plaats krijgen. Dit kleine detail zal je helpen bij het bewaren van de harmonie in je keuken.

5. Orden je kleine keukenspullen goed

doe alle spullen weg die je niet gebruikt

De manier waarop je je kleine keukenspullen wilt ordenen hangt helemaal af van jouw persoonlijke smaak. Er zijn bijvoorbeeld roestvrijstalen koffiezetapparaten die zo mooi zijn dat ze tegelijkertijd je keuken decoreren. Dit apparaat heeft dus twee functies en zal er zelfs nog beter uitzien als je ook een roestvrijstalen koelkast en fornuis hebt.

Als je jouw koffiezetapparaat echter niet ter decoratie gebruikt, is het beter om hem op te bergen als je hem niet gebruikt. Dit betekent niet dat je hem terug in de doos moet stoppen of in een voorraadkast moet opbergen. Zorg er slechts voor dat hij een eigen plek heeft in een van jouw keukenkastjes.

Op deze manier weet je altijd waar hij is als je hem nodig hebt, maar neemt hij geen waardevolle plek op het aanrecht in.

6. Gebruik je lades voor alles

Als het op je keuken aankomt kun je het beste zo veel mogelijk opslagruimte hebben. Dit betekent dat je lades nodig hebt om bijvoorbeeld de volgende objecten in te bewaren:

 • servies
 • vuilnisbakken
 • bakjes
 • kruiden
 • kleine keukengereedschappen

Als je niet genoeg lades hebt, kun je ook kleine dozen gebruiken om spullen in op te bergen. Je kunt deze dozen ter decoratie verven. Je kunt ook zelf planken ophangen. 

We hopen dat je nu weet hoe je je keuken beter kunt ordenen. Volg deze tips op en zie de resultaten in slechts een paar dagen. Je hoeft hier niet veel geld aan uit te geven en je hoeft ook geen complexe renovaties uit te voeren. Gebruik je creativiteit om je keuken in een geordende en comfortabele ruimte te veranderen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.