Acht ingenieuze ideeën voor gerecycled meubilair

De vindingrijkheid om afvalmaterialen een andere functie te geven, maakt gerecycled meubilair zeer opvallend. Ontdek in dit artikel acht ideeën voor gerecycled meubilair!
Acht ingenieuze ideeën voor gerecycled meubilair

Geschreven door Jose Popoff

Laatste update: 09 augustus, 2022

Gerecycled meubilair is mooi en zeer praktisch. Je kunt echte kunstwerken creëren die je ruimtes zullen verfraaien door er wat tijd en moeite in te steken. Het gebruik van gerecycled meubilair heeft verschillende voordelen. Het is een stuk goedkoper en duurzaam en je helpt ook de planeet.

Om die reden moedigen we je aan om gerecycled meubilair te maken om unieke ruimtes te creëren! Ze kunnen zelfs helpen om moderne en rustieke ruimtes te maken. Tegenwoordig wordt alles dat ‘groen’ is als erg positief gezien. Om die reden is het gebruik van gerecycled meubilair een ware rage geworden.

Deel uitmaken van deze milieuvriendelijke meubelbeweging kan voor een betere toekomst voor je kinderen zorgen. Afgezien van het feit dat je de aarde een dienst bewijst, heb je ook fantastische meubels in je huis. Lees verder om een aantal verbazingwekkende ideeën voor gerecycled meubilair te ontdekken!

Acht ingenieuze ideeën voor gerecycled meubilair

1. Salontafel gemaakt met een vat

Tafel gemaakt van leeg vat

Je kunt een leeg vat gebruiken of één door de helft zagen om een mooie salontafel te maken. Je kunt hem naar je dichtstbijzijnde timmerman brengen om hem door te laten zagen. Soms zijn lege vaten voorzien van beugels waar ze op rusten. Deze zullen helpen om je salontafel te ondersteunen wanneer je besluit om het vat doormidden te zagen.

  • Als je wilt kan je het vat polijsten en verven in je favoriete kleur, maar mogelijk ziet deze er beter uit in zijn oorspronkelijke kleur. Als je het vat niet wilt verven, geef hem dan in ieder geval een laagje lak of vernis.
  • Plaats de twee beugels op de vloer en vervolgens het vat.
  • Plaats tot slot een dikke houten plaat over het vat.

2. Tafels van raamluiken

Als je oude houten ramen hebt die je niet meer gebruikt, kun je er praktische tafels van maken. Vergeet niet om tafelpoten te kopen die het gewicht kunnen dragen. Je kunt deze tafels op je veranda of in de gang zetten en er decoraties en souvenirs op plaatsen.

3. Tafels en stoelen van banden

Bandenstoel

Er zijn eindeloze ideeën voor bandenmeubilair. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig twee banden in je favoriete kleur verven, ze op elkaar stapelen en er een glazen plaat op plaatsen. Het rubber zal helpen om het glas op zijn plaats te houden.

4. Maak van je badkuip een meubelstuk

Als je je oude badkuip niet meer gebruikt, gooi hem dan niet weg. Laat er in plaats daarvan een fauteuil van snijden. Was en polijst hem daarna goed. Leg er wat kussens op om er een mooi gerecycled meubelstuk van te maken!

5. Gerecycled meubilair van houten pallets

Je kunt veel gerecycled meubilair maken met houten pallets, van tuindecoratie tot trappen. Om dit te doen stapel je twee pallets op elkaar om er een mooie tafel van te maken, die je op je veranda of terras kunt plaatsen. Je kunt ze ook combineren tot stoelen of banken.

6. Een kapstok van oud hout en vorken

Haal een stuk hout van elke vorm en grootte in huis. Hoe abstracter het stuk hout is, hoe eleganter het eruit zal zien. Polijst het oppervlak om het te laten glanzen. Plaats vervolgens drie gebogen vorken om de haken van de kapstok te maken. Het is een geweldig idee, vind je niet?

7. Kurkstoel

Kurken voor gerecycled meubilair

Wat vind je van dit geweldige idee voor gerecycled meubilair? Je moet een enorme hoeveelheid kurken verzamelen om een stoel of tafel te kunnen maken. Hoe meer, hoe beter, want kurkmeubels zijn niet zo stevig als meubels van pallets of lege vaten. Als je wilt kan je kurkornamenten maken om je tafels van raamluiken mee te versieren.

8. Fietswieltafel

Gebruik fietswielen als poten voor een tafel. Het zal elke ruimte eruit doen laten springen!

  • Spijker twee metalen frames op een houten plaat.
  • Las vervolgens vier wielen aan deze tafel om het er goed uit te laten zien.
  • Je kan ook vier fietswielen op een tafel plaatsen die je al gebruikt om deze een ouderwetse uitstraling te geven.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.