Hoe kun je theezakjes en koffiepads hergebruiken

Je kunt theezakjes hergebruiken om je ogen te laten ontspannen. Neem het gebruikte theezakje en maak het nat in koud water. Plaats deze dan op je oogleden om zwelling te verminderen rond de ogen.
Hoe kun je theezakjes en koffiepads hergebruiken

Laatste update: 28 januari, 2021

De meeste mensen gooien theezakjes of de koffiepads gewoon in de prullenbak zodra ze hun kopje thee of koffie gezet hebben. Er zijn echter tal van manieren om deze zakjes te hergebruiken.

Hergebruik van huishoudelijke artikelen helpt niet alleen het milieu door het verminderen van de hoeveelheid afval die we produceren, maar het betekent ook dat je beter gebruik maakt van elk item. Lees het volgende artikel om te leren hoe je theezakjes of koffiepads kunt hergebruiken.

Gebruik van theezakjes en koffiepads op meer dan één manier

Dit is een van de principes van recycling. Als je een verschil wilt maken in de wereld, moet je aandacht besteden aan de volgende aanbevelingen voor het hergebruik van theezakjes en koffiepads als je ze wilt hergebruiken nadat je je favoriete drank hebt gemaakt.

Organische meststof

Je kunt beginnen met het maken van je eigen compost thuis, ongeacht of je een tuin hebt. Door organisch afval (groente- en fruitschillen en afval) op een stapel te bewaren, krijg je een goede, zwarte aarde die geweldig is voor het bemesten van je planten en bloemen.

En door het gebruik van deze organische oplossing zul je het gebied waar je woont niet vervuilen.

Als je je niet goed voelt bij het idee van een composthoop, omdat je in een klein appartement woont of de geur je niet aanstaat, maak je geen zorgen: je kunt ook gewoon een theezakje of koffiepad openscheuren en de inhoud in een van je plantenbakken gooien.

De gebruikte thee of koffie is goed voor je bloemen en, in het geval van koffie, zul je genieten van de heerlijke geur.

Vergeet niet dat je alleen de inhoud van theezakjes of koffiepads moeten gebruiken als het koud en droog is. Hierdoor wordt voorkomen dat schimmels groeien en het zal ervoor zorgen dat je organische meststof geen ongedierte aantrekt.

Geurneutralisator voor in de koelkast

Koffiepads kunnen helpen bij het verwijderen of neutraliseren van alle geurtjes die in de koelkast kunnen ontstaan. Dit is een van de eigenschappen van de populairste warme drank ter wereld. Dus de volgende keer dat je koffie drinkt, vergeet dan niet om je koffiepad goed uit te persen en deze in de koelkast te leggen.

Als je hele koffiebonen gebruikt, kun je ze in een kom doen en deze afdekken met gaas. Dit zal stank absorberen en zorgen voor een lekkere geur in dit belangrijke huishoudelijke apparaat.

Huismiddeltjes

gebruikt theezakje

Wist je dat je theezakjes kunt gebruiken als een actuele oplossing voor huidproblemen? Nou, nu weet je het! Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om:

 • De wallen onder je ogen te verminderen.
 • Om de zwelling te verminderen van muggen- of vlooienbeten.
 • Om je ogen te laten rusten nadat je veel tijd door hebt gebracht achter een beeldscherm.

Dit komt door een component dat in thee zit genaamd looizuur, die zwelling kan verminderen. Je zou altijd een paar gebruikte theezakjes in de koelkast moeten hebben, zodat je ze bij de hand hebt in het geval van een noodsituatie.

Een andere goede gewoonte die je moet proberen bij te houden is iets dat je elke dag na het werk kunt doen:

 • Ga zitten op de bank of in bad nadat je het vult met warm water en natuurlijke zouten.
 • Zet ontspannende muziek op.
 • Sluit je ogen en leg een theezakje, vooraf geweekt in koud water, over elk ooglid.

Je zult meteen resultaat voelen!

Kleurstof voor stof

Eeuwenlang hebben mensen al thee gebruikt, evenals andere planten en bloemen, als een manier om stoffen te verven. Als je een stuk witte stof laat weken in thee, zul je merken dat het een antieke uitstraling krijgt. Ben je bekend met de sepiastijl uit de fotografie? Nou, het is ongeveer hetzelfde effect.

Dit is een perfecte manier om de kleur van je bank, gordijnen of een kledingstuk waar je genoeg van hebt te veranderen. Als je van knutselen houdt, geef je stoffen dan een vintage look, net als de items die je op de zolder van je oma vindt.

Als je een vintage bruiloft buitenshuis organiseert, zal dit soort stofverf je evenement die perfecte unieke uitstraling geven.

Maak meer thee

kopjes groene thee

Je hebt vast wel eens gezien dat je ouders of grootouders hun theezakjes een paar dagen in een mok bewaren, alleen om diezelfde theezakjes nogmaals te gebruiken om een ​​kopje thee te maken.

Als je in staat bent om vijf theezakjes op te sparen, dan heb je genoeg thee voor een mooie sterke kop van deze warme drank. Deze techniek zal je helpen om heel wat geld te besparen.

Bijvoorbeeld, als je maandag tot vrijdag iedere dag een kopje thee drinkt, is de kop thee die je op zaterdag drinkt gratis! Je kunt verschillende soorten thee door elkaar gebruiken om lekkere nieuwe smaken te creëren.

Cellulite verminderen

Je bent je waarschijnlijk bewust van het feit dat de anti-cellulitecrèmes erg duur zijn en dat niemand nog een 100% effectieve formule heeft uitgevonden (wat betekent dat je meer dan één fles moet kopen). De cosmetische producten die je in de supermarkt vindt, zitten ​​vol met ongezonde componenten.

Dat is de reden dat je het volgende recept zou moeten proberen.

 • Je hebt een beetje koffiedik (uit een koffiepad of je reguliere koffiezetapparaat) nodig.
 • Meng dit met een paar druppels kokos- of amandelolie tot het een pasta vormt.
 • Breng deze pasta met een cirkelvormige beweging aan op de gebieden van je huid die aangetast zijn door cellulite terwijl je onder de douche staat.
 • Concentreer je op je billen, dijen, buik, benen en armen.
 • Vervolgens spoel je het mengsel af en kun je verder gaan met douchen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite

Verwijder vieze geur van je handen

Na het koken van bepaalde voedingsmiddelen, zoals knoflook, vis, olijven of uien, kan er een nare geur op je handen achterblijven die moeilijk te verwijderen is, zelfs als je je handen een paar keer wast of parfum gebruikt.

Als je een kom met gebruikte koffie hebt staan, aarzel dan niet om deze te gebruiken om de vervelende geur van je handen te verwijderen.

 • Verzamel gewoon een beetje van de koffie in je hand en wrijf je handen tegen elkaar.
 • Spoel het dan af met warm water.

Glanzender haar

Glanzend Haar

Iedere vrouw zou zeker graag gezonder, glanzender haar willen hebben, net als het haar dat we zien in reclames voor shampoo en conditioner. Je kunt deze look krijgen door het hergebruiken van koffiedik. Dit is een eenvoudige behandeling die volkomen natuurlijk is.

 • Neem een kom vol met koffiedik en voeg er kokend water aan toe.
 • Laat het vervolgens afkoelen.
 • Zeef dit mengsel en giet de resulterende vloeistof op schoon, nat haar (na het douchen).
 • Laat het ongeveer twintig minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water.

Probeer deze behandeling één keer per week, één maand lang te doen en je zult het resultaat zeker zien! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.