Hoe kom ik van die wallen onder mijn ogen af?

Wallen worden grotendeels veroorzaakt door vochtretentie. Om van de wallen onder je ogen af te komen is het dus belangrijk om voldoende water te drinken.
Hoe kom ik van die wallen onder mijn ogen af?

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hoewel dit misschien tegenstrijdig lijkt, is het om van wallen onder je ogen die veroorzaakt worden door vochtretentie af te komen belangrijk om voldoende water te drinken.

Wallen onder de ogen worden veroorzaakt door zwelling en ontsteking in het onderste ooglid. Het gevolg hiervan is dat zich op deze plek vocht en gifstoffen opstapelen. Dit proces wordt opgewekt wanneer het lichaam te veel stress en vermoeidheid ervaart of simpelweg uit balans is.

Waarom zou ik de wallen onder mijn ogen tegengaan?

Wallen

Wanneer de ogen, een deel van het lichaam dat goed zichtbaar is, opgezwollen raken, dan heeft dit meestal invloed op iemands zelfvertrouwen. Misschien voel je je minder aantrekkelijk en ga je ervan uit dat anderen dit ook over je denken. Soms kunnen onze relaties hier uiteindelijk onder lijden, zelfs de relatie met onze partner.

Maak je echter geen zorgen. Dankzij het advies dat wij in dit artikel delen zal je in staat zijn om de wallen onder je ogen zichtbaar te verminderen.

Eet als avondeten groente met zo min mogelijk zout

De meeste groenten zijn vochtafdrijvend en kunnen daardoor vochtretentie voorkomen en tegengaan. Vochtretentie is de vijand die je moet overwinnen om jezelf te bevrijden van die wallen onder je ogen.

Om zo succesvol mogelijk te zijn, is het belangrijk om zo min mogelijk zout te eten. Vooral ’s avonds is het van belang dat je dit advies goed opvolgt. Ons lichaam remt in de avond namelijk af. Door een lichte avondmaal te eten, zoals een beetje groente, zorg je ervoor dat overbodige stoffen uit het lichaam worden gedreven.

Slaap in de juiste houding: leg je hoofd altijd hoger dan de rest van je lichaam

Slapen

Een goede circulatie van stoffen in het lichaam is van essentieel belang. Door je hoofd hoger te leggen dan de rest van je lichaam ondersteun je deze circulatie, doordat je de natuurlijke stroming in je lichaam ondersteunt. Maak ook gebruik van de zwaartekracht om deze circulatie te vergemakkelijken.

Was je gezicht ’s ochtends met koud water

Wanneer je niet goed geslapen hebt, dan ziet je gezicht er in de ochtend moe uit. Door in dit geval je ogen meteen nat te maken met koud water, kun je deze symptomen verzachten. Lage temperaturen hebben namelijk een krachtige ontstekingsremmende werking. Bovendien is koud water hydraterend.

Drink gedurende de dag voldoende water

Onthoud dat dit probleem grotendeels veroorzaakt wordt door vochtretentie. Om van die wallen onder je ogen af te komen, is het dus belangrijk om dit probleem te elimineren.

Daarom zou je gedurende de dag veel water moeten drinken. Dit is de perfecte oplossing. Probeer ongeveer twee liter water per dag te drinken om de lichamelijke tekenen van vermoeidheid en andere complicaties tegen te gaan.

Misschien ook interessant om te lezen:

5 huismiddelen tegen vermoeidheid

Breng kamille aan op je ogen

Kamille is een natuurlijk product dat op verscheidene manieren kan worden gebruikt. Het is een antibioticum, heeft zuiverende eigenschappen en kan een zeer effectieve ontstekingsremmende werking hebben. Kamille is dan ook geweldig om die wallen onder je ogen tegen te gaan.

Ga als volgt te werk:

 • Maak eerst een infusie van kamille. Doop vervolgens een paar watjes in deze infusie en leg deze op je ogen.
 • Laat de watjes vijf minuten op je ogen liggen. Daarna zal je gezicht werkelijk stralen.

Hergebruik je theezakjes

Theezakjes op je Ogen

Net als de infusie van kamille, kunnen ook theezakjes op verrassende manieren gebruikt worden. Gebruik in dit geval traditionele theezakjes om hier op twee manieren van te profiteren: een heerlijk kopje thee drinken en de wallen onder je ogen elimineren.

 • Nadat je de thee hebt gezet, leg je de gebruikte theezakjes in de koelkast.
 • Wanneer de zakjes goed koud zijn, leg je ze een paar minuutjes op je ogen.
 • Na afloop zullen de resultaten werkelijk geweldig zijn.

Laten we de oude vertrouwde komkommer natuurlijk niet vergeten

Ook in dit geval ligt het geheim in lage temperaturen.

 • Om in slechts tien minuten van die wallen onder je ogen af te komen, hoef je slechts een paar dikke schijfjes komkommer te snijden.
 • Leg deze schijfjes in de koelkast tot ze zo koud mogelijk zijn.
 • Nadat je de schijfjes uit de koelkast hebt gehaald, leg je op beide ogen een schijfje en laat je deze vijf tot tien minuten liggen.

Je gezicht zal er verjongd uitzien en je zal weer meer lijken op je gelukkige, gezonde zelf.

De tips in dit artikel kunnen ook helpen om donkere kringen onder je ogen tegen te gaan, een probleem dat net zo onaangenaam is als wallen.

Probeer je aan de bovenstaande richtlijnen te houden. Je zult er geen spijt van hebben. Je zal in staat zijn om de wallen onder je ogen onder controle te houden zonder dure crèmes of schadelijke chemicaliën te moeten gebruiken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Allevato, M. A. (2007). Ojeras. Act. Terap. Dermatol., 30, 202–209.
  Manejos de las ojeras ¿ Admirarlas o tratarlas ? Ojeras. (n.d.).
  4 secretos para eliminar las ojeras. (n.d.), 30.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.