Hoe je nagels te lakken zonder het op je huid te krijgen

23 januari 2020
Als je niet stil kunt zitten of niet genoeg geduld hebt wanneer je je nagels lakt, dan kunnen deze trucs erg handig zijn.

Vind je het leuk om je nagels te lakken? Veel mensen vinden dat een leuke bezigheid! Het is tenslotte een geweldige manier om iets aan je look toe te voegen, te experimenteren en om nieuwe en mooie ontwerpen uit te proberen.

Veel mensen lakken echter per ongeluk ook hun vingers mee, omdat ze niet binnen de lijnen kunnen blijven. In dit artikel vertellen we je hoe je je nagels kunt lakken zonder het op je huid te krijgen.

Hoe je nagels te lakken zonder je vingers te lakken

Het kan moeilijk zijn om je nagels te lakken zonder het op je vingers te krijgen. Dit is heel gebruikelijk voor degenen die net zijn begonnen met het lakken van hun eigen nagels. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die niet stil kunnen blijven zitten.

Voor alles in het leven is er een oplossing. Door enkele eenvoudige en praktische tips te gebruiken, kun je leren hoe je je nagels lakt zonder je vingers vies te maken. Wil je weten hoe? We zullen het je vertellen.

1. Gebruik de juiste techniek om je nagels te lakken

Nagels met verschillende kleuren

  • De eerste aanbeveling heeft te maken met je lak-techniek. Eerst moet je een druppel nagellak op de nagel aanbrengen met behulp van het kwastje. Doe het in het midden, dicht maar niet te dicht bij de nagelriem.
  • Druk vervolgens het kwastje erop, de haren bewegen dan naar de zijkant en probeer heel voorzichtig de rand van de nagelriem te bereiken. Kantel vervolgens de nagel een beetje en herhaal het proces om zijwaarts te lakken.
  • Voor de tweede laag moet je geen nieuwe druppel nagellak toevoegen, omdat deze niet aan de nagel wordt toegevoegd en dat is wanneer mensen vaak lak op hun vingers krijgen. Pak in plaats daarvan een topcoat en breng deze voorzichtig verticaal over de nagel aan.

We raden aan om voor deze procedure fijne kwastjes te gebruiken. De reden daarvoor is dat als je met een fijn kwastje op de nagel drukt de haartjes zich spreiden. Dit geeft het een cirkelvormige vorm waarmee je de randen kunt bereiken.

Lees ook dit artikel:
Natuurlijke remedies voor gele nagels

2. Gebruik vaseline

Deze tweede aanbeveling is een uitstekende aanvulling op de eerste, vooral als je net begint. Het enige wat je hoeft te doen, is de vaseline langs de randen van je nagels aan te brengen om te voorkomen dat de lak aan je vingers blijft kleven.

Dan hoef je alleen dat wat er nog langs de randen zit te verwijderen, als er al iets zit. Vaseline maakt het heel gemakkelijk om de nagellak van je vingers te verwijderen zodat de huid niet vies word.

3. Vloeibaar latex kan je helpen je nagels te lakken

Een professionele manicure gebruikt dit product vaak. Je kunt het echter ook gemakkelijk thuis gebruiken, zodat je geen vlekken maakt op je vingers wanneer je je eigen nagels lakt.

Kortom, wat vloeibare latex doet, is een dunne laag op de huid maken die voorkomt dat de nagellak daar vastplakt. Vervolgens kun je na het lakken van de nagels de latex met overtollige lak in enkele seconden verwijderen.

Ontdek ook:
9 alternatieve manieren om nagellak te gebruiken

4. Zelfgemaakte bereiding

Vrouw lakt nagels roze

Heb je al gehoord van deze zelfgemaakte truc die je zal helpen voorkomen dat je nagellak op je vingers krijgt? Het is extreem eenvoudig om te bereiden. Je hebt alleen water, lijm, aceton en een leeg nagellakflesje nodig.

  • Doe eerst de lijm in de flesje, samen met wat aceton.
  • Voeg vervolgens een paar eetlepels water toe, er mag niet teveel vloeistof zijn.
  • Breng dit mengsel aan op de zijkanten van je vingers om te voorkomen dat de lak blijft kleven.

Net als bij de vorige producten, zal het gebruik van dit preparaat voordat je je nagels gaat lakken voorkomen dat de nagellak aan de huid van je vingers zal blijven plakken.

Zoals je kunt zien, kun je met slechts een paar ingrediënten jezelf de moeite besparen om de lak van je vingers te verwijderen nadat je je nagels mooi hebt gelakt!

5. Gebruik lijm wanneer je je nagels lakt

Wist je dat je zelfs dezelfde lijm kunt gebruiken die op school aan je handen bleef plakken om de andere producten te vervangen? Hoe? Je hoeft er alleen wat van op je vingers te doen, het te laten opdrogen en vervolgens je nagels te lakken zonder je zorgen te maken over vlekken op je vingers. Het is een praktische en effectieve oplossing!

Tot slot raden we aan om de tijd te nemen om deze taak uit te voeren. Zie het meer als een plezierig en ontspannend tijdverdrijf. Als je haast hebt en zo snel mogelijk klaar wilt zijn, dan kun je dit niet doen zonder lak op je vingers te krijgen, tenzij je een expert bent.