Hoe je kokosolie kunt gebruiken als verzorgingsproduct

Ben je op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten zonder chemicaliën? Kokosolie is dé oplossing!
Hoe je kokosolie kunt gebruiken als verzorgingsproduct

Geschreven door Lorena González

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ben je op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten zonder chemicaliën? Er zijn oneindig veel natuurlijke verzorgingsproducten verkrijgbaar, maar veel mensen weten dit niet. Kokosolie, bijvoorbeeld: een van de beste en natuurlijke beauty-ingrediënten.

Het is ideaal als huidbescherming en voor het verbeteren van de gezondheid van je huid. Het bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, vitaminen en mineralen die de huid nodig heeft. Bovendien is het goed voor je haar.

In dit artikel ontdek je hoe en waarom je kokosolie zou moeten gebruiken als natuurlijk verzorgingsproduct.

Je huid hydrateren met kokosolie

Kokosolie

Kokosolie heeft veel voedzame eigenschappen. Wanneer je na het douchen wat kokosolie aanbrengt, wordt je huid soepeler en straalt het. Bovendien is het zeer effectief voor het verminderen van littekens en striae. 

Ook is het uitermate geschikt om huidveroudering tegen te gaan. Tegelijkertijd voed je je huid met etherische oliën. Deze helpen de huid om gezond en gehydrateerd te blijven. Maak je geen zorgen als de olie eerst vet aanvoelt. Na het aanbrengen wordt de kokosolie snel door je huid geabsorbeerd.

Natuurlijke bondgenoot voor je poriën
Gladde poriën

Dit product is zo veel meer dan een vette lotion! Het is een fantastisch middel om je huid te hydrateren en je poriën mee te verzorgen. Op het eerste gezicht zou je het misschien niet verwachten, maar kokosolie vermindert een vette huid Daarom is het zeer geschikt als verzorging voor de droge huid. Bovendien reinigt het je poriën. 

Het beste is om een beetje olie rond je ogen en op je gezicht aan te brengen. Probeer het eens en ervaar hoe fantastisch je huid aanvoelt na het gebruik van kokosolie!

Het desinfecteert je mond

Mond

Kokosolie is naast een natuurlijk hydratatieproduct voor je huid ook prima geschikt als natuurlijk ontsmettingsmiddel.  Om mogelijke ziektekiemen uit je mond te verwijderen, neem je voor het ontbijt twee eetlepels kokosolie in.

 • Gebruik de olie als een mondspoeling gedurende 10 tot 20 seconden en spuug de olie uit.
 • Poets vervolgens je tanden zoals je dat normaal doet.

De perfecte behandeling voor je haar

Haarconditioning

Kokosolie is in staat om je haar succesvol te hydrateren. Het gebruik van kokosolie is zeer effectief zowel voor als na het wassen van je haar. Kokosolie heeft de eigenschap om het verlies van eiwit in je haar te verminderen, zelfs bij zeer beschadigd haar.

Zoals je weet is haar hoofdzakelijk samengesteld uit eiwitten. Omdat kokosolie de benodigde hoeveelheid eiwitten bevat, is het een van de beste en natuurlijke middelen voor gezond haar.

Je zult dan ook een significant verschil ervaren na het gebruik van kokosolie. Om te voorkomen dat je haar vet wordt, kun je je haar het beste behandelen vóór het wassen.

Ingrediënten

 • ½ eetlepel kokosolie

Toepassing

 • Breng de kokosolie gelijkmatig aan vanaf de wortels tot aan de uiteinden van je haar.
 • Laat het ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken en spoel je haar daarna goed uit.
 • Was vervolgens je haar zoals je dit altijd doet en je bent klaar om te gaan. Dat is alles!

Het bestrijdt schimmelnagels

Schimmelnagel

Kokosolie is een van de meest effectieve en natuurlijke remedies ter bestrijding van schimmelnagels. Dit komt omdat de olie direct werkt in het membraan van de schimmel. Doordat de vetzuren het membraan binnendringen, verstoren ze de functie van de schimmel zodanig dat je nagel niet loslaat.

Hier lees je wat je kunt doen om dit onfraaie en ongemakkelijke probleem te voorkomen:

 • Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op de aangetaste nagel.
 • Laat het intrekken en goed drogen.
 • Indien je meer dan één nagel behandelt, was je handen dan goed voor je verder gaat met de volgende nagel of gebruik handschoenen.
 • Herhaal dit twee of drie keer per dag en je zult het verschil merken.

Probeer deze fantastische schoonheidsbehandelingen eens uit! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Galindo J, González N, Delgado D, Sosa A, González R, Torres V, et al. Efecto del aceite de coco en la población de bacterias metanogénicas y su relación con otros grupos microbianos del rumen en condiciones in vitro. Revista Cubana de Ciencia Agrícola 2009; 43 (2). Available at: https://www.redalyc.org/html/1930/193015425006/. Accessed 01/13, 2019.
 • Larruskain Garmendia J, Idígoras Viedma P, Mendiola Arza J. Onicomicosis: diagnóstico y tratamiento. Información Terapéutica del Sistema Nacional de Salud 2008; 32 (3): 83-92. Available at: https://medes.com/publication/44510. Accessed 01/13, 2019.
 • Posada C, de la Torre C. Estrías de distensión: actitud de los dermatólogos. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica 2011; 9 (4): 314-316. Available at: http://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=55571. Accessed 01/13, 2019.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.