Hoe je kerstcadeaus op een leuke manier kunt geven

Het is niet alleen mogelijk om kerstcadeaus onder de boom te leggen. Je kunt ook creatief en origineel zijn met de volgende tips.
Hoe je kerstcadeaus op een leuke manier kunt geven

Geschreven door Jonatan Menguez

Laatste update: 20 december, 2023

Nu het einde van het jaar nadert, is het ook tijd voor belangrijke data. Kerst- en nieuwjaarsvieringen beginnen gepland te worden. In welk huis het feest zal plaatsvinden, wat de maaltijden zullen zijn en welke familieleden of vrienden zullen komen zijn enkele typische vragen.

Samen met hen ontstaan twijfels over kerstcadeaus. De voorlaatste week van het jaar wordt gekenmerkt door veel winkelen, het opzetten van de bomen en het organiseren van de viering.

Er is echter nog een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden. Dat kan namelijk de voldoening van het geven van een cadeau nog meer vergroten. Het is de manier waarop het gegeven wordt.

Het op een originele manier doen is een onverwachtere actie dan het cadeau zelf. Ontdek enkele tips om je gasten te verrassen met kerstcadeaus die op een bijzondere manier worden gegeven.

Leuke manieren om kerstcadeaus te geven

Kerstcadeautje
Zoek naar originele manieren om je gasten te verrassen.

Een cadeau geven dat een glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert en de gever met voldoening vervult, hoeft niet per se een groot budget in te houden. Soms is het genoeg om origineel te zijn en een speciaal cadeau voor de persoon te bedenken.

Als je de smaak, behoeften en verlangens van de persoon kent, is het mogelijk om een verrassing te ontwerpen die is aangepast aan zijn voorkeuren. Zo’n methode kan bijna niet mislukken.

Maar er is nog iets dat de kwaliteit van een geschenk verhoogt: de manier waarop het bezorgd wordt. De kersttijd is een ideaal moment om een reeks tips in praktijk te brengen die gewone cadeaus omvormen tot onvergetelijke verrassingen.

Met een stel ambachtelijke accessoires, creatieve ideeën, en de wens om die persoon een plezier te doen, is het mogelijk om te kiezen voor de volgende originele methoden voor het geven van cadeaus.

Schatkaart

Een van de meest voorkomende manieren om een ander te verrassen is door een kaart van het huis te ontwerpen met de specifieke plek waar het cadeau is verstopt. Tijdens Kerstmis (Spaanse link) kan een je kaart onder de boom leggen om het spel te beginnen.

Van daaruit begint een leuke zoektocht naar het doelwit. Als je een tuin hebt, is het raadzaam om het cadeau onder de grond te begraven.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
7 zaken die kinderen van Kerstmis kunnen leren

Maak een kraslot

 

Alternatieve kerstboom

Populaire krasloten uit promoties of kansspelen kun je ook omtoveren tot een originele methode om cadeautjes te bezorgen. Er zijn verschillende online platforms en winkels waar je een scratch-off kunt ontwerpen en bestellen met de verborgen boodschap van je keuze. Je kunt het vel printen en aan de boom hangen.

Maak een pad om kerstcadeaus op een leuke manier te geven

Een andere veelvoorkomende manier om de persoon te verrassen is het maken van een pad dat naar het cadeau leidt. Deze taak kan in verschillende stijlen worden uitgevoerd. Als je de smaak van de ontvanger goed kent, zal de timing nog beter zijn. Tijdens Kerstmis moet het pad beginnen waar de boom staat. Het is mogelijk om het te traceren met de volgende ideeën.

  • Papieren vliegtuigjes. Als het cadeau een reis is, is het bouwen van papieren vliegtuigjes om het ticket te bereiken een heel toepasselijk idee.
  • Met speelgoed. Kerstcadeaus voor kinderen kunnen aan het eind van een pad van klein speelgoed staan, zoals poppen of raceauto’s.
  • Bloemen. Een populair pad voor romantici. Je partner verrassen met een spoor van rozen is misschien een beetje plakkerig, maar het zorgt zeker voor een glimlach.
  • Popcorn. Filmliefhebbers kunnen hun cadeaus in ontvangst nemen na het lopen van een popcornpad. Zorg er wel voor dat niemand erop stapt om het opruimen te vergemakkelijken.
  • Met pijlen. Pijlen zijn een iets neutralere manier om de paden te maken. Het werkt voor alle soorten cadeaus en ontvangers.
  • Met kaarsen. Ook verbonden met romantiek, net als bloemen. Hoewel ze tijdens Kerstmis andere betekenissen kunnen krijgen.
  • Verwijzingen naar series, films of anime. Popcorn is niet de enige manier om een filmliefhebber te vermaken. Als je hun favoriete productie kent, maak dan een pad naar het cadeau met het karakteristieke voorwerp van hetzelfde.

Puzzel

Grote geschenken, die moeilijk in te pakken zijn, kun je op een heel bijzondere manier bezorgen. Bijvoorbeeld door een puzzel te maken met een persoonlijke boodschap. Het is voldoende om een originele manier te bedenken om het aan te kondigen, het te ontwerpen in een programma en het af te drukken op illustratiepapier. Een andere mogelijkheid is om het handmatig op karton te maken.

De volgende stap is om het in gelijke delen te knippen in de vorm van een puzzel. Deze moet de ontvanger in elkaar zetten en zo de verrassing ontdekken. Dit is een ideale methode om kaartjes voor een bestemming of concertkaartjes te geven, omdat het eenvoudige papier niet veel indruk maakt.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Hoe kun je planten in de kerstversiering verwerken?

Raadsels die naar de verrassing leiden

Kinderen openen kerstcadeautjes
Geschenken onder de boom achterlaten is gebruikelijk, maar wat als je de traditie verandert?

Een andere populaire manier om cadeaus te geven is een combinatie tussen de kaart en het pad naar de verrassing. Maar, in dit geval, wat geplaatst wordt zijn een reeks aanwijzingen die naar de eindbestemming leiden.

Je kunt ervoor kiezen om op elke aanwijzing een raadsel te plaatsen, zodat de persoon moet ontcijferen wat de volgende locatie is. Tegen de tijd dat ze het cadeau bereiken, zal er een heleboel plezier aan vooraf zijn gegaan.

Onwaarschijnlijke bezorging

Wat iedereen verwacht van kerstcadeaus is dat ze aan de voet van de boom komen te liggen. Om deze voorspelbare situatie te veranderen, kun je kiezen voor een onverwachte boodschapper. Het cadeau aan een klein kind laten brengen of aan een ober als het feest in een restaurant wordt gehouden is een originele manier om te verrassen.

Breng het naar een speciale plaats

Er zijn nog andere alternatieven om de plaats van de cadeaus in de boom te veranderen. Het naar een plek brengen die de ontvanger als bijzonder beschouwt, genereert meer verrassing. Bovendien wordt die plek vervolgens ook nog een mooie herinnering.

Creatieve verpakking

Op het gebied van handwerken en het concept van “doe het zelf,” kun je een speciale doos of verpakking maken om het cadeau in op te bergen. Dit is een heel eenvoudige methode, die een beroep doet op creativiteit en originaliteit om de ontvanger vanaf het begin te behagen. Het past de technieken van doe-het-zelf (DHZ) om de verpakking te verfraaien.

Aan de andere kant, als het cadeau kleine afmetingen heeft, is het mogelijk om af te leiden door het in een heel grote doos te doen, gevuld met andere onnodige voorwerpen. De ontvanger zal denken dat het een grap is. Wellicht zal hij of zij teleurgesteld zijn totdat hij/zij het echte cadeau vindt met twee keer zoveel emotie.

Kerstcadeaus op een leuke manier bezorgen versterkt de verrassing

Met al deze tips wordt elk cadeau, buiten het toegewezen budget, een bijzonder moment. De manier waarop het wordt bezorgd is dan een geschenk op zich. Het werkt als een verrassing voorafgaand aan het materiële geschenk. Op deze manier zijn er geen dure cadeaus nodig om met Kerstmis een onvergetelijk gevoel te creëren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.