Hoe kun je je bilspieren verstrakken en versterken?

Een gezond en gebalanceerd dieet, gecombineerd met fysieke activiteit, kan ons helpen ons lichaam te verstrakken en overtollig vet te verwijderen. Er bestaan specifieke oefeningen die focussen op het versterken van de billen.
Hoe kun je je bilspieren verstrakken en versterken?

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Voor vrouwen is het achterwerk een deel van het lichaam waar men erg trots op kan zijn. Als je graag je bilspieren wil versterken en verstrakken, vind je hieronder enkele handige tips!

In dit artikel tonen we je hoe je je bilspieren kan versterken en verstrakken. Veel vrouwen hebben het geluk om met een perfect achterwerk geboren te worden, terwijl anderen hun toevlucht zoeken tot dure cosmetische ingrepen.

Er zijn echter andere middelen die je kunnen helpen dezelfde resultaten te verkrijgen, zonder dat je zo diep in je buidel hoeft te duiken. Er zijn zelfs verschillende opties en aanbevelingen om je bilspieren strak te houden.

Tips voor je bilspieren

1. Eet correct

Men zegt vaak dat “je bent wat je eet” en dat is geen uitzondering voor je achterwerk. Vet stapelt zich in deze regio echter makkelijk op en vormt een probleem voor vele mensen.

Als je wilt dat je billen er goed uitzien, is het belangrijk een gezond dieet te volgen dat veel fruit, groenten, volkoren en water bevat. Andere voeding die veel ongezonde vetten, calorieën, suikers en zout bevat mijd je beter volledig.

Onthoud ook dat het goed is om meerdere kleinere maaltijden per dag te eten; klein, maar voedingsrijk. Eet iedere drie uur tussen maaltijden een gezonde snack om je metabolisme op peil te houden.

2. Beweeg

Enkel met een dieet is het niet mogelijk om perfecte bilspieren te krijgen; je moet ook bewegen! Er bestaan namelijk geen mirakels.

Je moet je inspannen en elke dag minstens een uur aan beweging doen. Fysieke activiteit help namelijk calorieën verbranden en je lichaam verstrakken. Er zijn bovendien oefeningen die specifiek op de billen focussen. Neem een kijkje:

Oefeningen om je bilspieren te versterken en verstrakken

Om deze regio effectief te versterken, is het belangrijk oefeningen te doen die focussen op de bilspieren en heupen. Sommige van deze oefeningen zullen de billen ook ‘liften’ en de indruk geven dat ze meer volume hebben.

1. Squats

Dit is een oefening die vrouwen regelmatig zouden moeten doen om hun heupen en dijen in vorm te krijgen en om hun achterwerk te verstrakken.

 • Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte.
 • Zak nu langzaam door je knieën en heupen, terwijl je je bovenlichaam steeds gestrekt houdt.
 • Zorg er ook steeds voor dat je knieën bij het zakken niet voorbij de puntjes van je tenen komen.
 • Beeld je in dat je iets met je achterwerk probeert weg te duwen.
 • Doe drie reeksen van 15 herhalingen (3 x 15).
Squats

2. Lunges

 • Sta rechtop, met je voeten op schouderbreedte en je handen in je zij.
 • Neem nu een stap voorwaarts en breng je lichaam naar beneden door langzaam door beide knieën te buigen.
 • Probeer je voorste knie 90 graden te buigen, terwijl je achterste knie net onder de hoogte van de enkel komt.
 • Doe drie reeksen van 15 herhalingen met het ene been en herhaal de oefening dat met het andere been.
bil3

3. De brug

 • Ga op de grond liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond.
 • Hef nu je billen van de grond door ze aan te spannen, samen met je kuiten en buikspieren.
 • Vorm een rechte lijn tussen je schouders en je knieën.
 • Doe drie reeksen van twintig herhalingen.
Brug

4. Abdominale inversies

 • Voor deze oefening ga je helemaal plat op een matje liggen.
 • Breng je heupen traag richting je maag.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over het verstrakken van je bilspieren! Leef gezond en draag altijd zorg voor je lichaam.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.