Een geschenk om een vrouw van ouder dan 40 te zijn

Je bent eindelijk op het punt beland waarop je jezelf kan toestaan te groeien en de wonden en problemen die de eerste helft van je leven hebben voorgebracht te laten genezen.
Een geschenk om een vrouw van ouder dan 40 te zijn

Laatste update: 05 november, 2018

Een vrouw die ouder dan 40 jaar is wordt gekarakteriseerd door het vertrouwen dat ze heeft in zichzelf. Haar lichaam is, in lijn met haar gedachten, gevormd door jaren van vallen en opstaan. Ze weet hoe ze het leven moet confronteren met een zevende zintuig dat elke andere persoon onbekend is.

Deze vrouw leert dat het leven gaat om het graag zien van mensen en bovenal dat het gaat om haarzelf.

Ze heeft vakkundig al de ervaringen uit haar jeugd opgeteld om zo in staat te zijn haar essentie te begrijpen, meer leven aan haar jaren toe te voegen en daar ook van te genieten. Het is zo dat er gezegd wordt dat zodra een vrouw 40 wordt, ze doelgerichter begint te worden. Ze wordt de meester van haar eigen lot, terwijl ze haar emoties en persoonlijkheid balanceert.

Een geschenk om een vrouw ouder dan 40 te zijn

HOE OUD BEN IK?

Ik heb die leeftijd bereikt waarop de dingen kalmer lijken, maar dat betekent niet dat ik wil stoppen met groeien.

Oud genoeg ben ik om mijn dromen aan te kunnen raken en illusies in hoop te veranderen.

Ik heb nu de leeftijd waarop liefde soms als een heldere gloed lijkt, klaar om opgeslorpt te worden door verlangen en passie. Op andere momenten lijkt het dan weer een haven van rust, een beetje zoals een zonsondergang op het strand.

Hoe oud ben ik? Het getal is niet belangrijk, want al mijn doelen werden bereikt en de tranen van gebroken illusies liggen achter mij op het pad dat ik koos…

Ze zijn veel meer waard dan dat.

Dus wat maakt het uit of ik twintig, veertig of zestig ben?!

Wat telt, is hoe oud ik mij voel.

Ik ben oud genoeg om vrij te leven, vrij van angst.

Om mijn pad onbevreesd te volgen, want ik draag de ervaring die ik opdeed en de kracht van mijn doelen met me mee.

Hoe oud ben ik? Wie kan het iets schelen!

Ik ben oud genoeg om angst achter me te laten en enkel te doen wat ik verlang en voel.

– Jose Saramago –

Een geschenk om een vrouw van ouder dan 40 te zijn

De magie om een vrouw ouder dan 40 te zijn

De vrouwen van mijn generatie zijn de beste. Dat is een feit. Vandaag zijn ze de veertigers en ze zijn prachtig – ongelooflijk prachtig – maar ook kalm, begripvol, gevoelig en bovenal duivels verleidelijk. Dit alles ondanks het feit dat ze kraaienpootjes krijgen of het verschijnen van cellulite op hun wondermooie dijen. Maar net dat maakt hen zo veel menselijker, zo echt.  Wonderlijk echt.”

– Sharon Stone – 48

Er bestaat geen twijfel over dat de leeftijd tussen 40 en 50 jaar een opmerkelijke tijd is. Je bevindt je tussen twee generaties en ontdekt hoe vluchtig het leven echt is. Dit is het moment waarop je je realiseert dat het jouw eigen bewustzijn is dat alles creëert. Maar ook dat het jouw wereld kan verwoesten.

Het is zo dat ergens gedurende dit proces je een vóór en een ná ontdekt in jouw leven. Dit is iets geweldigs en je moet dit echt waarderen. Dit is het moment waarop je je kan veroorloven te groeien en alle emotionele wonden of problemen die het eerste deel van je leven veroorzaakt hebben te genezen.

De magie om een vrouw ouder dan 40 te zijn

Waar hangt jouw succes vanaf?

En dat is net een van de grootste uitdagingen die je zult tegenkomen. Je verdere succes hangt af van jouw eigenwaarde en van de eigenwaarde van de mensen rondom jou. Dit proces verlangt een grondig begrip van de delen van je psyche die een resolutie of oplossingen nodig hebben.

Daarom begin je, zodra je 40 wordt, te begrijpen dat elke persoon in jouw leven een bepaalde rol speelt. Sommige mensen zijn er om jou te testen. Anderen zijn er om je te gebruiken. Weer anderen zijn hier om je graag te zien en je dingen te leren.

Er zullen ook mensen zijn die hard zijn, maar die het beste in jou naar boven zullen brengen, mensen die jou een spiegel aanbieden zodat je jezelf beter ziet en begrijpt.

Je zal van elk type mens verschillende mensen in jouw leven hebben. Je zal op dit moment in jouw leven elke les onthouden die jou gemaakt heeft zoals je nu bent.

Ook interessant om te lezen:
Typen mensen die moeilijk in de omgang zijn

Je verplicht voelen om anderen te dienen zal leiden tot uitputting en wrok

Er zijn zo veel vrouwen die koken, koffie of thee maken en het huis poetsen, alleen maar omdat dat van hun verwacht wordt. Meer nog: ze voelen zich schuldig wanneer ze deze rol niet vervullen. Ze geloven soms dat ze gefaald hebben als een individuele of onafhankelijke vrouw.

De maatschappij heeft het recht op individualiteit voor velen van het vrouwelijke geslacht verwoest. Wanneer je jezelf echter wil genezen, heb je op het moment dat je ouder dan veertig bent zeker het recht om te vechten tegen de sociale en persoonlijke verwachtingen die jou gevangen doen voelen. 

Je hoeft je niet meer verplicht te voelen als je ouder dan 40 bent

Jouw rol in deze maatschappelijke veranderingen is essentieel. Jij moet de status quo aankaarten om zo te vermijden dat de toekomstige generaties vrouwen onderworpen worden aan dezelfde verwachtingen.

Het is de enige manier om te voorkomen dat ze dezelfde fouten maken en in hetzelfde verstikkende patroon van verwachtingen geduwd worden.

Leef je leven ten volle. Haal jezelf niet omlaag en laat je niet eindeloos opofferen totdat je de schoonheid van het leven niet langer kan zien en nooit de emotionele vrijheid zult ervaren.

Na de 40 adem je frisse lucht in…

In tegenstelling tot wat mensen geloven, wordt deze periode niet gekenmerkt door lijden of het verliezen van je vitaliteit. De som van al je levensjaren leidt tot een heel aantal lessen, waaronder het feit dat je zonder emotioneel gezond te zijn, nooit fysiek gezond kan zijn.

Terwijl je jaren aan je leven blijft toevoegen, mag je nooit vergeten dat je je gevoelens niet volledig kan scheiden van je dagelijkse activiteiten en relaties met anderen. Dat is de enige manier om volledig de leiding over jezelf te krijgen.

Jezelf de vrijheid geven om volledig in jezelf te geloven en op jezelf te vertrouwen, klinkt erg angstaanjagend. Een ervaren vrouw begrijpt echter dat al de mysteries gewoon deel zijn van de wonderen van de wereld om haar heen en dat ze nooit alles kan weten door enkel een fysiek standpunt in te nemen.

Een van de geschenken om een vrouw van ouder dan 40 te zijn, is te leven met zelfbeheersing en de wijsheid die ontstaat doordat je weet dat je in jezelf en anderen kunt geloven dankzij je zelfbewustzijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.