Het is belangrijk om liefde te laten zien en te voelen

Het is belangrijk dat je je gevoelens uit kunt drukken, zowel voor jezelf als de mensen om je heen. Dat geldt voor gevoelens als verdriet, maar ook voor liefde.
Het is belangrijk om liefde te laten zien en te voelen

Laatste update: 25 januari, 2019

Het is belangrijk om anderen de liefde te laten zien die we voor onszelf zouden willen. Als je iemand waardeert, moet je al het mogelijke doen om hem of haar dat te laten zien en om hem of haar gelukkig te maken.

Ik weet zeker dat op dit moment in je leven je wel weet dat van iemand houden niet hetzelfde is als laten zien dat je van iemand houdt.

Sommige mensen weten gewoon niet hoe ze liefde moeten laten zien. Zelfs als ze affectie en liefde voelen, zijn ze niet in staat om die liefde te laten zien. Of wat nog erger is, ze laten het op de verkeerde manier zien.

Het gevoel alsof je gevoelens niet worden beantwoord in het dagelijkse leven, ook al zijn die gevoelens er wel, zorgt voor een diep gevoel van leegte en ongemak.

En of je het nu gelooft of niet, er zijn veel koppels die afstand nemen van elkaar, niet vanwege het gebrek aan liefde, maar omdat het geduld op is. Is dit jou wel eens overkomen? Vandaag gaan we ernaar kijken.

Mensen die van je houden, moeten je dat laten zien

meisje met pot harten

Ze hoeven je geen kasteel te geven of de held uit te hangen, ze zijn zelfs niet verplicht om je iedere minuut van de dag te vertellen hoeveel ze precies van je houden.

Het interessante feit in deze situaties is dat mensen van je kunnen houden, zonder het uit te drukken. En anderzijds kunnen ze ook zeggen dat ze van je houden zonder het te menen.

  • De sleutel is oprechtheid en vooral dat je ze als eerlijk en authentieke personen ziet.
  • Het ontvangen en uiten van liefde is een deel van onze persoonlijke gezondheid, wat ook van invloed is op je lichamelijke gezondheid.
  • Je kunt iemand niet dwingen om te laten zien hoeveel hij of zij van je houdt. Mensen moeten spontaan zijn en toestaan dat ‘kleine dingen’ gebeuren. De magie ligt in het spontane – dingen die gewoon gebeuren. Het voelen van authentieke wederkerigheid voedt niet alleen, maar het brengt ook rust.

Hoe uit je je liefde

Liefde, affectie en zorg kunnen op verschillende manieren worden geuit. Al deze manieren moeten iets voor je betekenen en nuttig zijn. Sommige mensen maken de fout dat ze denken dat de manier waarop zij liefhebben de enige manier is, zonder te begrijpen wat de ander nodig heeft.

Sommige mensen houden niet van knuffelen, aanrakingen of zelfs van het zeggen van lieve woorden. Zij laten hun liefde zien door te blijven slapen, cadeaus te geven of door er gewoon te zijn.

Maar ‘er gewoon zijn’ is niet altijd genoeg. Soms is de ergste vorm van eenzaamheid degene die je voelt als je samen bent met iemand, die het niet tot uiting kan brengen, ondanks dat die persoon wel van je houdt.

We verlangen allemaal naar liefde, begrip, intimiteit en passie, wat de basiselementen zijn van een gezonde, stabiele en gelukkige relatie. Als dit begrip niet bestaat en de liefde niet op een bepaalde manier iedere dag wordt geuit, zal de relatie afkoelen.

Het belang van emotionele expressie om liefde te laten zien

meisje pakt een ster

Mensen die iets willen, creëren in het algemeen een aantal strategieën om hun doel te bereiken. Dus wat gebeurt er op het moment dat deze doelen worden bereikt? Dat is de ware vraag.

Als je een waardevol moment bereikt, moet je er zorg voor dragen.

Niet iedereen weet hoe je moet zorgen voor dit soort dingen, of connecties of een ruimte moet creëren voor persoonlijke groei of groei voor de relatie.

Het is duidelijk dat niemand alles weet over menselijke relaties, maar als het gaat om liefde moet je weten welke wensen er zijn om de ander te kunnen geven wat hij of zij nodig heeft.

  • Als je wilt dat ze je waarderen, moet je anderen beginnen te waarderen.
  • Wil je erkent worden door de mensen van wie je houdt, moet je eerst jezelf erkennen.
  • Als je geliefd wil zijn, begin dan je ware liefde te laten zien aan de mensen om je heen.

Het wordt allemaal ingewikkeld als we ons realiseren dat veel mensen niet weten wie ze precies zijn. Onvolwassen mensen die de geschikte emotionele groei niet hebben doorgemaakt of personen die hun waarden en wensen niet duidelijk hebben gedefinieerd, hebben de neiging om hun eigen niet erkende fouten te projecteren op anderen.

En dit is waar de problemen beginnen. Dus laten we eens kijken naar hoe de mensen die van je houden je die liefde zouden moeten laten zien en wat koppels verdienen om een stabiele en gelukkige relatie te onderhouden.

Bewondering

Je partner moet de persoon zijn die niet alleen je partner, vriend en minnaar is, maar hij moet ook bewondering en respect voor je hebben. En dit ook laten zien.

Wij hebben bewondering voor onze partner, omdat hij of zij in staat is ons leven te verrijken en dat is de reden waarom we voor hem of haar hebben gekozen.

Oprechte affectie wordt geuit tot in de details

Mensen van wie je houdt moeten dit iedere dag laten zien op de eenvoudigste manieren. Ze hebben geen dingen nodig en ze moeten dit uit vrije wil doen. En je moet je ook richten op de kleine dingen die deel uitmaken van het leven, die echt belangrijk zijn.

Niet alleen moet je aanwezig zijn, maar je moet ook laten zien dat je van iemand houdt door liefkozingen, de juiste woorden, oprechte blikken van acceptatie en omhelzingen. Het is niet zo moeilijk. Je hebt niets te verliezen door het tonen van affectie.

Integendeel. Alle liefde die je laat zien maakt je groter, voller, meer verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Het beoefenen hiervan het is de moeite waard. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.