De beste tips om mensen die niet van je houden los te laten

Als je je niet geliefd voelt door de ander, is het soms beter om de relatie te beëindigen, weg te lopen en los te laten voordat je jezelf pijn doet.
De beste tips om mensen die niet van je houden los te laten

Geschreven door Óscar Dorado

Laatste update: 11 augustus, 2022

Er komt een moment in het leven waarin je je realiseert dat de persoon die je volledig vertrouwde niet was wie je dacht dat ze waren. Op dat moment besluit je dat het tijd is om de giftige vriendschap of relatie definitief te beëindigen. Daarom hebben we besloten om je de beste tips te geven om mensen die niet van je houden los te laten.

Zoals bij elke relatie, moet een gezonde vriendschap positief voor je zijn. Ja, je relatie zal uiteraard moeilijke tijden doormaken. Als dergelijke ruzies lang duren of te vaak voorkomen, moet je echt stoppen en nadenken of het niet beter zou zijn om de mensen die niet van je houden los te laten.

Vanzelfsprekend is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. We hebben het tenslotte over mensen met wie je een langdurige relatie hebt gehad, mensen met wie je veel momenten hebt gedeeld. Niettemin ben je sterk en in staat om iemand te vinden die jou wel respecteert om wie je bent en van je zal houden met al je gebreken.

Als je dus merkt dat sommige mensen niet langer van je houden, lees dan verder om te zien hoe je die mensen die niet van je houden los moet laten.

De beste tips om mensen die niet van je houden los te laten

Hier zijn enkele tips hoe je mensen die niet van je houden los kunt laten. Hou deze tips in het achterhoofd, want iedereen doorloopt deze situaties.

1. Het is positief dat je uit elkaar gaat

Als het gaat om vrienden, is het volkomen normaal om te voelen dat je vriendschap voor altijd zal blijven duren. Net zoals het bij koppels kan gebeuren, komen ook vriendschappen plotseling tot hun natuurlijke einde. Er is niets wat je hiertegen kan doen.

Je moet nooit vergeten dat je tijdens je leven mensen verliest.

Soms is het goed om uit elkaar te gaan

2. Focus op je gezonde relaties

Wanneer je besluit om een giftige vriendschap te beëindigen, moet je je inspannen om je te concentreren op andere mensen in je leven.

In dit opzicht is het vaak goed om je te concentreren op de gezonde relaties die je wilt hebben en op de mensen die je helpen om te groeien. Je moet je eraan vastklampen alsof je ze nooit meer wil loslaten en zoveel mogelijk tijd met ze doorbrengen.

3. Heb geen wrok

Het kan moeilijk zijn om een slechte vriend te accepteren. Per slot van rekening moest deze persoon er voor je zijn en hij heeft je in de steek gelaten. Het kan zeker wat bitterheid in je veroorzaken, maar je moet het loslaten.

We raden je aan de persoon te vergeven omdat hij zijn deel niet heeft gedaan, jezelf van enig schuldgevoel te ontdoen en verder te gaan.

4. Verwacht geen verontschuldigingen

Als een vriend je zo erg pijn doet dat je besluit hem uit je leven te bannen dan moet je niet verwachten dat hij zich op miraculeuze wijze zal verontschuldigen.

Durf niet te hopen dat hij zal bekennen dat hij het heeft verpest of verkeerd gehandeld heeft. Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar je kunt je bitterder voelen dan ooit als die verontschuldiging er nooit komt.

Iemand liefhebben die niet van je houdt… is zoals proberen te vliegen met een gebroken vleugel.

5. Ga met de stroom mee

Je moet jezelf niet martelen als dit gebeurt. Snijd botweg de banden door en geef jezelf de kans om verder te gaan. Kortom, het beste wat je voor jezelf kunt doen, is jezelf overtuigen dat je iets beters verdient.

Hoewel dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is, is dit de eerste essentiële stap naar genezing.

Mensen die niet van je houden loslaten is niet gemakkelijk

6. Je moet jezelf toestaan om je slecht te voelen

Het is prima om verdrietig te zijn over het beëindigen van een relatie. Het is zelfs goed om die emoties te voelen en ook de tijd te nemen om na te denken over wat je van de ervaring geleerd hebt. Als je je realiseert waardoor je je zo slecht hebt gevoeld, kun je voorkomen dat je in de toekomst zomaar over je heen laat lopen.

Het is goed om de gevoelens van pijn die je hebt te erkennen. Sta jezelf toe om die emoties te voelen in plaats van te proberen ze op te potten. Je moet dit ook accepteren als een deel van de ervaring en jezelf de tijd gunnen die je nodig hebt om te helen.

7. Zorg voor jezelf

Het belangrijkste dat je moet doen, is aan jezelf werken. Focus op het cultiveren van eigenliefde en respect. Herinner jezelf eraan dat je een goede relatie verdient. Loslaten is niet gemakkelijk en het is niet ongewoon om je eigen fysieke en emotionele gezondheid te vergeten na een breuk.

Pas iedere dag goed op jezelf. Neem voldoende rust en eet gezond. Je moet aan je persoonlijke behoeften voldoen.

8. Zie de realiteit onder ogen

Je moet dingen kunnen accepteren zoals ze zijn als je verder wilt gaan. Veel mensen blijven in ongezonde relaties omdat ze hopen dat ze de situatie op één of andere manier kunnen veranderen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat je niemand kunt veranderen, vooral als ze niet bereid zijn zichzelf te veranderen. Als de relatie niet werkt, heb je de keuze om deze te beëindigen en verder te gaan. Dat is iets dat echt in jouw handen ligt.

Kortom, of het nu je partner of een vriend is, je moet niet aarzelen om mensen die niet van je houden lost te laten. Je moet jezelf waarderen boven al het andere. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.