Helende woorden: probeer ze eens!

· 31 maart 2016
Het is belangrijk om deze woorden hardop te zeggen, zodat je ze zelf hoort. Zo ga je erin geloven en word je je bewuster van de betekenis.

Gezegd wordt dat de kracht die woorden hebben voor 50% ligt bij degene die ze uitspreekt en voor de andere vijftig procent bij degene die ze aanhoort. In dit artikel gaan we het echter niet hebben over communicatie met anderen.

In dit artikel willen we juist enkele woorden delen die een helende werking hebben als je ze tegen jezelf zegt. Vijf uitdrukkingen die je elke dag kracht zullen geven, die je zullen motiveren en in staat zullen stellen om problemen op te lossen die ons geluk en onze gezondheid zo vaak in de weg staan.

Waarom begin je dus niet vandaag al? Ze zijn erg makkelijk om te onthouden!

Het gaat goed met me

Gelukkig Gevoel

Misschien lijkt dit enigszins tegenstrijdig. Hoe kun je nu tegen jezelf zeggen dat het goed met je gaat als dit in feite niet waar is? Hoe kan je positiviteit uitstralen als je eigenlijk gefrustreerd en gestrest ben of last hebt van pijn? Welnu, het is belangrijk om aan deze uitdrukking ‘het gaat goed met me’ de uitdrukking ‘en ik kan het aan’ toe te voegen.

  • Positieve gedachten zijn een basisbehoeften voor ons dagelijkse leven. Positief denken betekent niet dat je je problemen ontkent of dat je moeilijkheden ontwijkt. Het is gewoon een manier om de realiteit met motivatie en energie tegemoet te treden.
  • Als je altijd een negatieve kijk op dingen hebt en deze kijk bevestigt met gedachtes als ‘ik ben slecht’, ‘ik maak mijn leven onmogelijk’ of andere gedachtes in die trant, dan zal dit er alleen maar voor zorgen dat je opgesloten raakt met nog meer problemen. Het is daarom altijd beter om diep in te ademen en tegen jezelf te zeggen: ‘het gaat goed met me en ik kan dit aan’.
  • Probeer het eens uit. Zeg hardop en met kracht tegen jezelf ‘het gaat goed met me’. Zeg het met overtuiging en energie. Je zult meteen een innerlijke kracht ervaren die je de zet zal geven die je nodig hebt om je problemen op te lossen. Het kan zijn dat de dingen om je heen niet helemaal lekker lopen, maar je bent nu bereid om deze dingen te confronteren. Waarom probeer je het niet?

Ik kan het

Stress

Vergeet nooit om het persoonlijk voornaamwoord ‘ik’ aan het begin van deze frase te plakken. Jij hebt de leiding over je eigen leven en om de wereld aan te kunnen moet je verantwoordelijkheid nemen voor je problemen. Als je de motivatie niet uit jezelf kunt halen, kan niemand je helpen deze te vinden, want niemand zal je zo goed helpen als dat jij jezelf kunt helpen.

Richt je focus niet op je beperkingen en ga ook niet op zoek naar excuses: ‘Ik zal dit nooit kunnen doen, want het is al te laat om de dingen te veranderen’, ‘andere mensen zijn veel beter bevoegd, waarom zou ik mezelf opofferen?’…

Probeer niet in deze moedeloze gedachtes te zakken. Kijk naar jezelf in de spiegel en overtuig jezelf ervan dat je de kracht in je hebt om dit aan te kunnen, om alles aan te kunnen. Een ‘ik kan het’ houding is een van de zinnen die genezing kunnen bieden en die we allemaal dagelijks in praktijk zouden moeten brengen.

Ik verdien het

Communiceren

En waarom niet? Waarom verdien je niet een paar uur per dag voor jezelf, om van dingen te genieten, voor je hobby’s en een beetje privacy? Waarschijnlijk ben jij een van die mensen die altijd van alles doet voor anderen en die de behoeftes van anderen voor zijn eigen behoeftes plaatst. Wees hiermee voorzichtig, uiteindelijk kun je er namelijk achter komen dat je jezelf helemaal hebt uitgeput en je plotseling realiseren dat degenen die jij zo graag wilde helpen niet eens alles hebben onthouden van wat je allemaal voor ze hebt gedaan.

Bewaar de balans in je leven. Geef aandacht aan anderen, zorg voor ze, maar laat hen ook voor jou zorgen, alle moeite die je doet erkennen en een keer in de zoveel tijd jou als prioriteit stellen. Waarom niet? Je verdient het!

Het gaat voorbij

Wandelen

Misschien heb je momenteel met een probleem te kampen waardoor je niet in staat bent om ten volle van het leven te genieten. Je bent geobsedeerd door dit probleem, het bezorgt je veel stress en je begint de lichamelijke gevolgen ervan al te merken. Je merkt dat je vermoeider bent dan normaal en dat je die negatieve gedachten niet een moment uit je hoofd krijgt. Je bent hierdoor zelfs weer last gaan krijgen van migraineaanvallen!

Laat alles even liggen en denk na, ga zitten en adem diep in en uit. Het is belangrijk dat je nadenkt over het gegeven dat alles voorbij gaat. Het leven is een stroom en niets is permanent. Hoe meer je vast blijft houden aan deze problemen, des te meer zul je eronder lijden. Als iets binnen je relatie je stoort, praat hier dan over met je partner. Als iets op je werk niet helemaal lekker loopt, probeer het dan op te lossen, zodat het zich niet allemaal opstapelt.

Probeer niet alles in te houden. Het leven gaat snel voorbij en het allerbelangrijkst is om je bewust te zijn van het hier en nu, om te begrijpen dat niets blijvend is. Alles is relatief. Probeer wat meer te ontspannen en blijf de volgende eenvoudige helende woorden tegen jezelf herhalen: ‘het gaat voorbij, alles gaat voorbij’.

Liefde!

Liefde

Liefde geneest, omringt, beschermt en is tegelijkertijd bevrijdend. Wanneer we het woord ‘liefde’ echter gebruiken om te genezen, dan hebben we het niet over de vorm van liefde die je uitstraalt naar de mensen om je heen en die een deel uitmaken van je leven.

We hebben het vooral over liefde voor jezelf, de liefde die je gevoel van eigenwaarde sterker zal maken, de liefde die je er elke dag toe aanzet om te zoeken naar een dagelijkse vorm van geluk, waardoor je je goed kunt voelen over jezelf en die je ongetwijfeld verdient. Heb je lichaam lief, houd van jezelf zoals je bent, je karakter, je persoonlijkheid. Als je een probleem hebt, wees je er dan van bewust dat jij degene bent die het meest geschikt en het beste in staat is om hier een oplossing voor te vinden. Heb vertrouwen in jezelf omdat je van jezelf houdt, omdat je jezelf kent en je weet dat je veel goede eigenschappen hebt.

Als iemand niet van zichzelf houdt, dan is het voor diegene erg moeilijke om liefde aan anderen te geven. Zorg er daarom voor dat je dit belangrijke woordje nooit vergeet.