Zo genees je je chakra’s

· 27 februari 2016

Chakra’s zijn energiekanalen die door je lichaam stromen. Leven en gezondheid stromen door hen. Als een of meerdere van hen ziek is, dan zal het gehele systeem dit voelen. In dit artikel ontdek je meer over hoe je je chakra’s geneest.

Basisfeiten over chakra’s

Om dit onderwerp volledig te bespreken zouden we vele uren nodig moeten hebben, dus het is goed om tenminste de belangrijke dingen te weten. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel van energie’ of ‘wiel van licht’. Deze kernen zijn verbonden met energiestromen en ze reguleren ook je verbinding met het universum.

Basis of wortel

Dit punt is donkerrood en kan gevonden worden in het perineum, tussen de anus en de geslachtsdelen. Het wordt geblokkeerd door angst en wanneer dit gebeurt, veroorzaakt het ischiaspijn, eierstok-, baarmoeder-  of rectumkanker, constipatie, prostaatproblemen, spataders, aambeien en immuunziektes. Het veroorzaakt ook frustratie, emotionele instabiliteit, depressie en laag zelfvertrouwen.

Seksueel of milt

Dit punt is oranje en bevindt zich in de interne vrouwelijke organen, blaas, bekken, darmen en billen. Deze chakra blokkeren veroorzaakt druk op de onderrug en bekken, ischias, chronische vermoeidheid, impotentie, diabetes, kanker, prikkelbaredarmsyndroom en nier- en blaasinfecties. Op emotioneel gebied veroorzaakt het onrust, angst, jaloezie, wantrouwen en zorgen.

Maagstreek

Dit punt is geel en kan gevonden worden onder de navel en omvat ook de lever, pancreas, blaas, milt, nieren, maag, dunne darm en borstholte. Onevenwichtigheden door blokkades veroorzaken ademhalings- en immuunproblemen, boulimia, anorexia, diabetes, maagzuur, zweren, galblaasstenen, hepatitis, cirrose en artritis. Op het gebied van de emotionele kant veroorzaakt het slachtoffergedrag, stress, angst, frustratie, schuldgevoel, onzekerheid en de behoefte aan constante bevestiging.

Rustgevende Plek

Hart

Dit punt is groen en wordt geblokkeerd door pijn en verdriet. Het omvat ook de longen, ruggengraat, slaap, slokdarm en zenuwstelsel. De problemen die ervoor zorgen dat deze chakra verstopt raakt, zijn hart- en ademhalingsziektes, borstkanker, borst angina, longontsteking, hypertensie en wervelpijn. Met betrekking tot de emotionele kant veroorzaakt het passiviteit, depressie, ongevoeligheid en pijn.

Keel

Dit punt is saffierblauw en heeft betrekking op de mond, het strottenhoofd, tandvlees, luchtpijp, schildklier, ruggengraat, tanden en schouders. Een onbalans veroorzaakt keelpijn, bloedend tandvlees, stemverlies, allergieën, verkoudheid en chronische infecties. Met betrekking tot de emotionele kant veroorzaakt het obsessie, depressie, angst, fobieën, besluiteloosheid en stagnatie.

Derde oog of voorhoofd

Dit punt is indigo en omvat de neus, oren, ogen, pijnappelklier, hypofyse, zenuwstelsel en hersenen. Problemen die door verstoppingen veroorzaakt worden, zijn hoofdpijn, hersentumors, blindheid, doofheid, krampen, cerebrovasculaire aandoeningen en wervelproblemen. De emotionele effecten zijn angst, fobieën, verwardheid, nachtmerries, schizofrenie, paniek en depressie.

Kroon

Dit punt is paars en omvat het bovenste gedeelte van het hoofd. De effecten van verstoppingen zijn chronische vermoeidheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, huidproblemen en spierskeletproblemen. Met betrekking tot gevoel veroorzaakt het verlies van doelstellingen, verlies van connectie met goddelijkheid, zorgen, depressie, gesloten geest en ongeluk.

Chakra's

Hoe weet je of je chakra’s geblokkeerd zijn?

Je zou een aantal testen moeten doen om uit te vinden of één of meerdere van je chakra’s de stroming van energie naar de rest blokkeren. Je hoeft simpelweg alleen maar te antwoorden op bepaalde vragen voor elke chakra. Als de meeste van je antwoorden negatief zijn, dan is deze chakra mogelijk degene die gedeblokkeerd moet worden.

Eerste chakra (Wortel)

Voel je je levendig, gezond? Voel je je thuis? Heb je een sterke drang om te leven? Houd je van je lichaam en denk je dat je een geweldige schat bent? Ben je een persoon vol energie en beweging? Ben je een durfal?

Tweede chakra (Heiligbeen)

Heb je een gezonde seksuele drang? Voel je je seksueel voldaan? Kan je jezelf seksueel uitdrukken? Kan je genot geven en ontvangen?

Derde chakra (Maagstreek)

Weet je wat je wilt en heb je vertrouwen in jezelf? Kan je beslissingen alleen maken? Ben je je bewust van je emoties? Kan je onder controle houden hoe je je voelt? Voel je je gebalanceerd op het gebied van emoties?

Yoga

Vierde chakra (Hart)

Heb je gezonde relaties? Houd je van jezelf? Houd je van de mensen om je heen? Voel je medeleven voor andere mensen? Accepteer je andere personen hoe ze zijn? Ben je goed in samenwerken? Ben je in staat om jezelf toe te wijden?

Vijfde chakra (Keel)

Kan je jezelf makkelijk uitdrukken? Heb je een gelukkig leven? Neem je verantwoordelijkheid voor je leven? Los je problemen zelf op? Voel je dat je een beloning voor je inspanningen verdient? Heb je genoeg vertrouwen om risico’s te nemen? Houd je van een uitdaging?

Zesde chakra (Derde oog)

Ben je mentaal sterk? Kan je dingen oplossen? Heb je creatieve ideeën? Doe je al het mogelijke om je dromen te verwezenlijken? Visualiseer je je doelen?

Zevende chakra (Kroon)

Voel je iets groots en geweldigs? Voel je je verbonden met God of het universum? Voel je dat je leven een doel heeft?

Bevestigingen om blokkades in elke chakra te genezen

Tijdens een meditatiesessie kan je uitdrukkingen of mantra’s of één-lettergreepwoorden gebruiken die je een paar keer herhaalt (de meest bekende is ‘OM’). Er is een specifieke bevestiging en mantra voor elke chakra.

  • Eerste chakra: ‘Ik ben één met alles wat ik ben, ik ben er zeker van dat ik geliefd wordt.’ De mantra is LAM.
  • Tweede chakra: ‘Ik houd van mijzelf, ik eer mijzelf en al het leven.’ De mantra is MAM.
  • Derde chakra: ‘Ik ben een geweldige bedenker in mijn realiteit en dit inspireert mij.’ De mantra is RAM.
  • Vierde chakra: ‘Ik ben liefde en onvoorwaardelijke acceptatie.’ De mantra is IAM.
  • Vijfde chakra: ‘Ik ben de auto van mijn leven. De kracht van keuze is van mij.’ De mantra is JAM.
  • Zesde chakra: ‘Ik ben er zeker van dat ik de waarheid kan zien.’ De mantra is OM (of AUM).
  • Zevende chakra: ‘Ik ben één met het huidige moment.’ Voor deze gebruik je geen mantra, omdat je in stilte zal mediteren.