Deze heerlijke smoothie met banaan en kurkuma reinigt je lever

De combinatie van banaan en kurkuma maakt een krachtige mix. Niet alleen verbetert het de gezondheid van de lever, maar het kan zeer nuttig zijn voor het kalmeren van angst. Probeer het snel!
Deze heerlijke smoothie met banaan en kurkuma reinigt je lever

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Daartoe willen we in dit artikel het recept voor een heerlijke smoothie met banaan en kurkuma met je delen. Het bevordert de gezondheid van de lever als je het vaak drinkt. Geniet ervan!

De lever is het grootste orgaan in het lichaam. Het is ook een van de belangrijkste organen voor je gezondheid. Het is betrokken bij meer dan 500 van de processen van het lichaam. Deze gaan om het reinigen van het bloed, het synthetiseren van enzymen en eiwitten, waardoor het metabolisme en de hormoonsecretie geholpen worden.

Door de voortdurende werkzaamheden kunnen we ons ontdoen van onnodige gifstoffen en vetten, dus het is essentieel voor het voorkomen van een groot aantal ziekten. Sommige factoren kunnen echter problemen met de gezondheid veroorzaken. Dit heeft direct invloed op andere vitale organen. Als het niet onder controle is, kan het leiden tot de ontwikkeling van ernstige ziekten.

Daarom is het belangrijk dat iedereen het belang van het regelmatig reinigen van de lever begrijpt. Je kunt dit eenvoudig doen door je dieet aan te vullen met voedsel dat het reinigingsproces stimuleert.

Smoothie met banaan en kurkuma

Deze smoothie met banaan en kurkuma is een heerlijk drankje dat je kunt drinken als aanvulling op het ontgiften van de lever.

De voordelen van bananen

De voordelen van banaan

Bananen hebben een hoge voedingswaarde. Hoewel ze een van de meest calorierijke vruchten zijn, zijn ze ook een van de beste voor de gezondheid.

 • Bananen bevatten 90 calorieën per 100 gram, wat aantoont dat ze een van de beste natuurlijke energieverwerkers zijn.
 • Ze bevatten ook natuurlijke suikers, mineralen en antioxidanten zoals bètacaroteen.
 • Al eeuwen worden ze geroemd als een van de beste bronnen van kalium, hoewel ze ook magnesium en ijzer bevatten.
 • Ze hebben een zacht laxerend en diuretisch effect. Dit ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam, omdat het de eliminatie van overtollige vloeistoffen en toxines vergemakkelijkt.
 • Ze zijn ook ideaal voor allerlei diëten, aangezien het eten ervan helpt om de lekkere trek te verminderen.

De voordelen van kurkuma

De voordelen van kurkuma

Kurkuma, ook bekend als ‘Indische saffraan’, is een van de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van de lever. Het belangrijkste actieve bestanddeel, curcumine, bevat krachtige ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen die het zeer geschikt maken voor de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam.

 • Dit neutraliseert het negatieve effect van vrije radicalen, voorkomt schade aan de cellen en vermindert zelfs het risico op verschillende soorten tumoren.
 • Het fungeert ook als stimulans voor de natuurlijke enzymen van het lichaam. Dit maakt het ideaal om de vertering van vetten en eiwitten te verbeteren.
 • De effecten zijn zelfs ook gerelateerd aan de preventie van cognitieve ziekten, aangezien het onder meer de gezondheid van je hersenen en zenuwen verbetert.

Ook interessant voor jou:
Ongelooflijke voordelen van kurkumasap

Hoe maak je deze smoothie met banaan en kurkuma?

Smoothie met banaan en kurkuma

Deze smoothie met banaan en kurkuma is een exotische drank waar je van kunt genieten als je je zorgen maakt, of die je kunt drinken als onderdeel van een detoxplan voor de lever.

Deze twee ingrediënten combineren we met kokosmelk, ananas en andere gezonde toevoegingen die de reinigingseffecten versterken.

We moeten wel duidelijk maken dat je het met mate moet drinken, eigenlijk slechts één keer per dag, omdat het vrij veel calorieën bevat.

Ingrediënten

 • 250 ml kokosmelk
 • 2 plakken ananas
 • 3 bevroren bananen
 • 30 gram kokosolie
 • 5 gram kurkuma
 • 2 gram gember
 • 5 gram chiazaden

Bereiding

 • Snijd de ananasplakken en bananen in blokjes.
 • Doe ze in de blender en meng ze met de kokosmelk.
 • Voeg vervolgens de kokosolie, kurkuma en gember toe.
 • Meng het allemaal gedurende een paar minuten, tot je een romige en gladde drank hebt.
 • Drink het meteen om het beste uit de geconcentreerde eigenschappen te halen.

Heb je genoten van dit recept? We raden je aan om het ‘s ochtends te drinken om je lichaam een energieboost te geven.

Maak het een paar keer per maand en geniet van de voordelen voor de gezondheid van je lever en andere organen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.