Een krachtige drank om je hersenen te stimuleren

Met dank aan de combinatie van voedingsstoffen in deze drank is het een goede manier om je hersenfunctie te verbeteren en je te voorzien van de voedingsstoffen die je nodig hebt om op 100% te functioneren. De thee is gemaakt met kurkuma, kaneel en honing.
Een krachtige drank om je hersenen te stimuleren

Laatste update: 13 december, 2018

De absolute sleutel om de functie van je hersenen te stimuleren, ligt in het gebruiken van een gevarieerd en compleet voedingspatroon dat gevuld is met bepaalde nutriënten. Daarom zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3-vetzuren noodzakelijk als het aankomt op het hebben van een gezond en alert brein. Andere essentiële bestanddelen zijn antioxidanten en bepaalde elementen die in specerijen als kaneel en kurkuma voorkomen.

In het voedingspatroon van tegenwoordig letten we niet altijd op de behoeften van dit orgaan dat meer energie nodig heeft dan welk ander orgaan dan ook. Kaneel bijvoorbeeld is een volkomen normaal ingrediënt in allerlei gebak en desserts. Als je het mixt met een berg suiker en wit meel, blokkeer je vele van de voordelen van deze specerij die de bloedstroom naar je hersens verbetert.

In het artikel van vandaag willen we dat je een spectaculaire drank ontdekt. Je kunt het in 10 minuten maken, het is goedkoop en daarnaast zal het helpen je hersenen stimuleren.

Onthoud dat deze behandeling alleen geen oplossing is voor al je problemen. Bovenal heeft een gezond brein dagelijks stimulatie, weinig stress, regelmatige fysieke inspanning en een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet nodig.

Deze drank is een fantastische aanvulling op een gezond dieet en is ook goed voor je algehele gezondheid. Ontdek het met ons!

Je hersenen stimuleren met deze drie verbazingwekkende ingrediënten

Het is mogelijk dat je reeds met kaneel, kurkuma en honing kookt. Als je ze nog nooit in een thee gecombineerd hebt, dan is het nu tijd om dit te proberen.Hierover zullen we de voordelen uitleggen.

Het is een ontstekingsremmende drank

Honing en Kurkuma

We weten dat chronische en milde ontstekingen gerelateerd zijn aan meerdere verschillende degeneratieve aandoeningen. Ook het brein en zijn functie zijn niet immuun voor deze processen.
 • Aandoeningen als Alzheimer en dementie zijn verwant aan dit probleem en raken een groot deel van de bevolking.
 • Als gevolg van ontstekingen kunnen vasculaire problemen ontstaan. Hieruit volgen mogelijk belemmeringen in een goede circulatie van zuurstof en voedingsstoffen.
 • Deze drank van kaneel, honing en kurkuma werkt ontstekingsremmend, antiseptisch en heeft antioxidante eigenschappen. Het is fantastisch voor je hersenen.

Een behandeling van neurodegeneratieve processen

Hersenactiviteit

Je zult blij zijn om te horen dat de wetenschap reeds heeft aangetoond dat kaneel een goed middel is om je hersenen te stimuleren op een natuurlijke manier.

 • We weten bijvoorbeeld dat als kaneel eenmaal gemetaboliseerd is in je lichaam, het natriumbenzoaat kan vernietigen. Dit is een zuur dat de communicatie verstoort en belemmert tussen cellen in de hersenen.
 • Kaneel gecombineerd met kurkuma werkt ook al een krachtig antioxidant dat in staat is om je te beschermen tegen de schade die vrije radicalen aan kunnen richten.

Dit helpt je om het verstrijken van de tijd op een gezondere manier te verwerken en je cognitieve processen langer in goede gezondheid te houden.

Het stimuleert de productie van dopamine en serotonine

Kaneel en kurkuma kunnen je hersenfunctie verbeteren door het stimuleren van de receptoren van twee sterke neurotransmitters: dopamine en serotonine.

 • Deze substanties activeren emoties die er voor zorgen dat je positiever, actiever, nieuwsgieriger en energieker bent.
 • Dit zijn je natuurlijke motivators, cerebrale ‘drugs’ zonder negatieve effecten die je de wil geven om dingen te doen, om sociale relaties aan te gaan en ook om nieuwe doelen te aanvaarden.

Biologische honing is goed voor de hersenen

Een eetlepel – eentje maar – honing per dag helpt je om je hersenfunctie te behouden gedurende je leven.

 • Als het biologische, pure honing is, kan het helpen je bloedsomloop schoon te maken, je hersens revitaliseren en werken als een super tonicum.
 • Het verbetert je bloedtoevoer en daarbij geeft het je hersenen gezonde energie van natuurlijke oorsprong waar je lichaam je voor zal bedanken.

Hoe maak je deze drank voor een betere hersenfunctie?

Drank voor de Hersenen

Ingrediënten

 •  1 kop water (250 ml)
 • 1 theelepel gemalen kaneel (5 gram)
 • ½ theelepel kurkuma (2,5 gram)
 • 1 theelepel biologische honing (7,5 gram)

Bereiding

 • Begin zoals gewoonlijk met het verhitten van een kop water. Als het aan de kook is, kun je de gemalen kaneel en kurkuma toevoegen.
 • Laat dit gedurende 15 minuten zachtjes pruttelen. Daarna moet het nog 10 minuten trekken.
 • Giet het vocht weg en hou dat vervolgens apart.
 • Giet het in je favoriete mok en roer er een theelepel honing door.

De smaak is fantastisch. Het is een goed idee om dit regelmatig te drinken. Je kunt er bij het ontbijt van genieten of direct na een van de maaltijden. Je zult het zien, elke dag voel je je beter en zijn je hersenen ‘wakkerder’ en ‘ontvankelijker’.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.