Heerlijk recept voor kipfilets met kaassaus

12 juni, 2019
Kipfilet is zeer veelzijdig en kan met veel ingrediënten worden gecombineerd. In het artikel van vandaag delen we een verrukkelijk recept voor kipfilets met kaassaus.
 

Kip is net als rijst: het zijn allebei zulke geweldige ingrediënten, met zoveel verschillende recepten en gerechten die je ermee kunt maken. In dit artikel delen we er één: kipfilets met kaassaus.

Dit is een verrukkelijk en zeer eenvoudig gerecht om te bereiden. Bovendien kost het niet veel tijd en is het altijd goed om die extra eiwitbron binnen te krijgen. Ben je op zoek naar een nieuw leuk recept om te maken? Probeer dit recept van kipfilets met kaassaus dan eens uit.

Het belangrijkste om in gedachten te houden, is dat dit recept een zeer betaalbare en eenvoudige manier is om kipfilet te bereiden. Bovendien hoef je het huis niet te verlaten om het klaar te maken en de kaassaus is een heerlijk extraatje waar we verderop meer over zullen vertellen.

Normaal gesproken brengen sauzen de beste smaken naar boven als het gaat om kip. Soms zijn deze sauzen zelfgemaakt, met knoflook, paprika’s, spek, enz. De waarheid is dat deze romige saus het contrast is dat elk hoofdgerecht verdient en je kunt hem zelf maken.

Dit gerecht is ook zeer veelzijdig. Als kok kun je ermee spelen en experimenteren op verschillende soorten manieren. Je kunt het gebruiken met kip die gebakken, gebraden, gesauteerd en nog veel meer is.

Zie ook:
Twee heerlijke recepten met kipfilet, dat wordt smullen!

Leer hoe je kipfilets met kaassaus kunt bereiden

Twee kokende vrouwen
 

Kip als een gezondere optie

 

Soms kan het een vervelende taak voor iedereen zijn om het eens te worden over wat je wilt eten. Het is gebruikelijk om besluiteloos te zijn en niet zeker te weten wat je wilt koken. Bovendien is het nog lastiger als je gezonde en creatieve opties probeert te vinden.

Dat is waar kip kan helpen. Hoewel je het misschien niet gelooft, kan kip meerdere voordelen voor je gezondheid en lichaam bieden. Bovendien is het zeer gezond en is het een geweldige bron van eiwitten en vitaminen.

Er zijn eindeloos veel manieren om kipfilet te bakken. Je moet echter zoveel mogelijk prioriteit geven aan het eten van wit vlees boven rood vlees. Over het algemeen is kip een geweldige optie die we ten zeerste aanbevelen.

Kipfilets met kaassaus

Kipfilets met specerijen en kruiden

Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • 2 fijngesneden stelen peterselie
 • 1 ui
 • 250 ml melk
 • 4 teentjes knoflook
 • 200 g gerijpte kaas
 • 30 ml olijfolie
 • 1 snufje witte peper
 • 15 g zout

Ook aanbevolen:
Kipfilet met vruchtensaus: een verrukkelijk recept

Bereiding

 • Snijd om te beginnen de filets in stukjes die je in een paar happen kunt eten. Probeer een dikte van ongeveer 1,5 cm aan te houden.
 
 • Fundación Española del Corazón. (2018). La carne blanca, una aliada para la alimentación saludable. Recuperado de https://fundaciondelcorazon.com/blog-impulso-vital/3230-la-carne-blanca-una-aliada-para-la-alimentacion-saludable.html
 • Asociación Española de Ciencia Avícola. (2018). La Carne de Pollo: proteínas de alta calidad, vitaminas, y poca carga calóricaWpsa-Aeca (pp. 6–8). Retrieved from http://www.wpsa-aeca.es/aeca_imgs_docs/wpsa1153333144a.pdf
 • Rozenberg S, Body JJ, Bruyère O, et al. Effects of Dairy Products Consumption on Health: Benefits and Beliefs–A Commentary from the Belgian Bone Club and the European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases. Calcif Tissue Int. 2016;98(1):1–17. doi:10.1007/s00223-015-0062-x