Maak kennis met een heerlijk recept voor kip met sesamzaad

Hoewel je ook andere delen kunt gebruiken, is de filet de beste keuze voor dit recept. Maak kip met sesamzaad klaar en profiteer van de smaak van kipfilet. Op deze manier is het recept extra sappig.
Maak kennis met een heerlijk recept voor kip met sesamzaad
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wil je eens iets anders klaarmaken maar weet je niet wat? Ben je alles gewoon zat? Maak je dan geen zorgen. Wat denk je van dit echt heerlijke recept voor kip met sesamzaad? Dit recept past perfect bij andere heerlijke gerechten.

Je maakt in dit artikel kennis met een recept voor kip met sesamzaad. We zullen je ook uitleggen waarom het de ideale keuze is om het thuis zelf klaar te maken. Eerst moeten we echter de positieve aspecten van zelfgemaakte bereidingen ten opzichte van fastfood zetten.

Het alternatief dat we hier voorstellen, is gebaseerd op het Chinese recept voor deze vleessoort. Je weet dat bijna alle recepten een land van oorsprong hebben. Kip met sesamzaad is geen uitzondering. Uiteraard zijn de verschillende versies van dit recept die je overal kan vinden ook waardevol.

Wat uiteindelijk telt in de keuken, is dat je vernieuwend bent en aandacht schenkt aan de smaak.

Ben je thuis en heb je tijd? Zit je vol energie en ben je er klaar voor? Durf dan eens een poging te wagen om deze heerlijke bereiding met kip en sesamzaad te maken. Je hebt er niet veel tijd voor nodig. Bovendien zal je niemand op hoeven te bellen om te vragen wat je moet doen.

Je hoeft alleen maar de richtlijnen te volgen die we je hieronder zullen geven. Let uiteraard ook een beetje op. We vinden echter ook de kwaliteit van de voeding en wat de gevolgen hiervan voor het lichaam zijn heel belangrijk. Het is wel zo eerlijk dat we je enkele eigenaardigheden vertellen.

Waarom kipfilet?

Kip is een magere vleessoort met weinig vet. Het is dus een ideaal voedingsmiddel. Je moet alleen weten welk deel je moet gebruiken. Afhankelijk van de manier van bereiden in het recept zal je ook meer of minder voedingsstoffen verkrijgen.

Wat heb je nodig om kip met sesamzaad thuis klaar te maken? Dat is heel eenvoudig: kipfilet. Het is je voornaamste ingrediënt waarmee je alles zal doen. Tijdens het koken zal je de sauteermethode (in een zeer hete pan aanbakken) gebruiken.

Sesamzaad

Dit is absoluut een combinatie met een heerlijk aroma en kruidenpalet. Het verschaft je ook de beste manier om je gehemelte een bitterzoete gewaarwording  te laten ervaren.

Het enige wat je nu nog moet doen, is de volgende stappen zetten.

Hoe maak je heerlijke kip met sesamzaad klaar?

We zullen je straks tonen wat je allemaal nodig hebt om dit recept uit te voeren. Het is echter ook gepast dat we enkele dingen aanbevelen als bijgerecht waarmee je het hoofdgerecht kan serveren.

Bakbananen zijn een uitstekend voorbeeld. Om bakbananen te bereiden bestaan er vele manieren. Jij kunt dus zelf kiezen op welke manier je ze zal klaarmaken. Als je jouw honger wilt stillen en tegelijkertijd jezelf verwennen dan is dit een heel geschikte keuze.

Rijst kan eveneens een geweldig bijgerecht zijn. Je kan de rijst bereiden met:

 • gesauteerde dressings
 • een beetje annato om wat kleur te geven
 • zout en knoflook

Dit is een traditioneel bijgerecht dat bij elk gerecht past.

Tenslotte mag je ook niet vergeten dat je voor wat sappigheid kan zorgen met een beetje saus of een salade. Het maakt niet uit wat jouw voorkeur heeft. Belangrijk is dat je weet dat je bijdraagt aan de kwaliteit van je voeding als je meerdere voedingsgroepen eet. Gezondheid en smaak vormen altijd een evenwicht.

Ook dit is een interessant artikel:
8 voedselcombinaties om gewicht te verliezen

Ingrediënten

 • 600 g of 4 kipfilets
 • 167 g of 1/2 kop honing
 • 500 ml of 2 koppen water
 • 125 ml of 1/2 kop sojasaus
 • 15 g of 1 eetlepel geraspte gember
 • 30 g of 2 eetlepels maïzena
 • 30 g of 2 eetlepels sesamzaad
Recept voor kip met sesamzaad

Bereiding

 • Was eerst de kipfilets en maak ze grondig schoon.
 • Snij ze daarna in stukjes. Laat ze even staan zonder een ander ingrediënt toe te voegen.
 • Vet dan een pan in met wat olijfolie en plaats deze op een middelmatig vuur. Laat het een beetje verhitten en wacht.
 • Zodra de pan heet genoeg is, leg je de stukjes kipfilet in de pan. Laat ze dan gedurende 7 minuten bakken.
 • Terwijl de kip aan het bakken is, is het tijd om te beginnen met de voorbereiding van de saus.
 • Je hebt de honing, de sojasaus, het water, de maïzena en de geraspte gember nodig. Doe alles in een middelgrote kom en meng het heel goed.
 • Zorg dat er geen enkel klontertje in de saus achterblijft. Als je merkt dat de saus te dik geworden is, dan kan je indien nodig een beetje water toevoegen. Blijf roeren.
 • Voeg dan het mengsel toe aan de pan. Laat de saus mengen met de kip. Daarna laat je het verder koken tot je ziet dat de kip het grootste deel van de saus (niet alles) opgenomen heeft.
 • Strooi tenslotte de sesamzaden over de kip. Zorg ervoor dat alles aan alle zijden bedekt is.
 • Laat het nu nog gedurende één minuutje koken. Neem dan de pan van het vuur. Tijd om te genieten! Smakelijk! 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Pathak N, Rai AK, Kumari R, Bhat KV. Value addition in sesame: A perspective on bioactive components for enhancing utility and profitability. Pharmacogn Rev. 2014;8(16):147–155. doi:10.4103/0973-7847.134249

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.