Haarverlies bestrijden met deze 7 voedingsmiddelen

Valt je haar in buitensporige mate uit? Maken deze voedingsmiddelen geen deel uit van je voedingspatroon? Leer over de positieve effecten en aarzel dan niet. Begin met ze regelmatig te eten.
Haarverlies bestrijden met deze 7 voedingsmiddelen

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er zijn vele factoren die invloed kunnen hebben op buitensporige haaruitval. Je kan haarverlies bestrijden door je voedingspatroon te veranderen.

Veel mensen beseffen niet dat haarverlies soms optreedt omdat er sprake is van bepaalde voedingstekorten. Misschien richt jij je op uitwendige behandelingen. Het haar vereist echter bepaalde ingrediënten uit je voeding om haaruitval te bestrijden.

Vul de producten tegen haaruitval dus aan door je voedingspatroon te veranderen. Het is namelijk heilzaam om enkele producten aan je dieet toe te voegen die de gezondheid van je haar verbeteren.

In dit artikel zullen we je wat meer informatie geven over de beste voedingsmiddelen waarmee je haarverlies bestrijden kan. Aarzel dus niet om ze meer te eten wanneer je merkt dat je meer haar begint te verliezen dan normaal.

Haarverlies bestrijden met de volgende voeding

1. Spinazie

Spinazie helpt bij haarverlies

Deze heerlijke groene groente is één van de beste voedingsmiddelen om zwak haar sterker te maken. Zwak haar begint vaak in overdreven mate uit te vallen.

 • Spinazie voorziet in ijzer, betacaroteen en vitamine C. Deze elementen zijn allemaal noodzakelijk om een gezonde haargroei te stimuleren.
 • Bovendien verschaft het een kleine hoeveelheid aminozuren. Die versterken de haarzakjes. Ze helpen ook om de vezels sterk en glanzend te houden.

2. Linzen

 

Linzen zijn één van de meest complete soorten peulvruchten. Ze worden ten zeerste aanbevolen als voedingssupplement. Linzen verschaffen het lichaam bepaalde voedingsstoffen die het nodig heeft.

 • Deze peulvruchten bieden biotine en eiwitten die goed zijn voor je haar. Ze bestrijden ook niet alleen haaruitval maar voorkomen ook dat het zwakker wordt en breekt.
 • Linzen zijn ook een geweldige bron van ijzer. In gevallen van bloedarmoede zorgt dit voor minder haaruitval.

3. Vette vis

Haarverlies bestrijden met vette vis

Zalm, tonijn en andere variëteiten van vette vis bevatten omega 3-vetzuren en hoogwaardige eiwitten. Die bevorderen de gezondheid van het haar.

 • Eet minstens twee keer per week vette vis. Dit zal voorkomen dat de hoofdhuid zijn natuurlijke oliën verliest. Het stimuleert ook de haargroei.
 • Sommige vissoorten bevatten ook seleen. Dit is een sleutelingrediënt in het onder controle houden van haaruitval.
 • Vette vis bevat ook antioxidanten. Die elementen bestrijden vrije radicalen en verminderen de verzwakking van de haarwortels.

4. Havermout

 

Op het gebied van voedingswaarde neemt havermout een echt belangrijke plaats in. Dit heeft niet alleen te maken met de vezels die het bevat en die de vertering verbeteren. Ze zijn ook geweldig om voor schoonheidsbehandelingen te gebruiken. Bovendien bevatten ze veel vitamine B en mineralen.

5. Pompoen

Pompoen helpt bij haaruitval

In de wereld van de gastronomie is pompoen heel bekend. Het is een heel veelzijdig en goedkoop ingrediënt. Je kan op veel verschillende manieren aan je voedingspatroon toevoegen.

 • Het is goed voor het haar omdat het vitamine E bevat. Deze antioxidante voedingsstof vermindert de schade als gevolg van gifstoffen en van de zon. De haarwortels nemen dit bestanddeel op en bevorderen de groei van nieuw haar.
 • Pompoen valt ook op door de hoeveelheid vitamine C en de vetzuren die het bevat. Deze elementen helpen om de talgklieren te regelen. Op die manier voorkomen ze droogheid en haaruitval.
 • Bovendien bevat deze groente ook mineralen zoals kalium en zink. Die stimuleren de bloeddoorstroming en de synthese van collageen.

Ook dit is een interessant artikel:
7 ongelooflijke voordelen van het eten van pompoen

6. Eieren

 

Voor de gezondheid van het haar zijn eieren één van de meest aanbevolen ingrediënten. Eieren gebruiken in haarmaskers heeft meerdere positieve effecten. Je kan er echter ook van profiteren door ze gewoon te eten.

7. Je kan haarverlies bestrijden door noten te eten

Eet noten om haaruitval te bestrijden

Walnoten, amandelen en andere soorten noten bevatten aminozuren en essentiële mineralen. Die elementen zijn echt heilzaam voor het haar.

 • Ze voorzien in zink, seleen en magnesium. Deze bestanddelen verminderen de verzwakking van de haarzakjes en stimuleren de haargroei.
 • Bovendien bevatten noten aminozuren. Die helpen om een goede aanmaak van oliën op de hoofdhuid in stand te houden. Dit voorkomt buitensporige droogheid.
 • In noten vinden we ook een kleine hoeveelheid omega 3- en 6-vetzuren. Deze bestanddelen zijn ideaal om ontsteking van de haarzakjes of problemen met de doorbloeding te vermijden.

Valt je haar in overdreven mate uit? Behoren deze voedingsmiddelen niet tot jouw voedingspatroon? Nu ken je alle voordelen. Aarzel dus niet en eet ze regelmatig.

Voor een perfecte controle van dit probleem moet je er natuurlijk voor zorgen dat je ook goed voor de uitwendige verzorging van het haar zorgt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.