11 haaraccessoires waarmee je er fantastisch uitziet

Je kapsel aanvullen met clips, banden of strass-steentjes zal je look beslist naar een hoger niveau tillen. We zullen je hier vertellen wat voor soort stukken je stijl kunnen verbeteren!
11 haaraccessoires waarmee je er fantastisch uitziet

Laatste update: 23 januari, 2023

Er zijn dagen dat je meer met je haar wilt doen, of het nu gaat om golven, een gekleurde lok, of een ander kapsel dan je altijd draagt. Haaraccessoires zijn bondgenoten in deze missie.

Door de verscheidenheid aan ornamenten en de eenvoud van het gebruik ervan kan de creativiteit opbloeien bij het samenstellen van nieuwe stijlen die de aandacht trekken. Bovendien kun je, afhankelijk van de gekozen stukken, je gelaatstrekken benadrukken, outfits combineren en je persoonlijkheid echt laten stralen. Laten we leren hoe je er je voordeel mee kunt doen.

Haaraccessoires: een toets die benadrukt

Soms overwinnen onze drukke routines en het hectische tempo van het moderne leven ons verlangen om meer tijd te besteden aan de schikking van ons haar. Maar als je niet veel tijd hebt, worden haaraccessoires een uitstekend alternatief omdat je zonder veel moeite een mooie look kunt krijgen.

Dit zijn stukken die op meerdere manieren zijn ontworpen om te worden gestyled, afhankelijk van de gelegenheid en de techniek die je wilt proberen. Het idee is om er geweldig en buitengewoon uit te zien.

Deze handige voorwerpen kun je aanpassen aan je dagelijks leven om naar je werk, naar de sportschool of naar lessen te gaan. Je kunt ze echter ook gebruiken bij meer formele evenementen. In alle gevallen is het verfraaien van je haar met decoratieve elementen altijd een goed idee.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
Je haar bleken zonder het te beschadigen

Soorten haaraccessoires die een perfecte look aanvullen

Vrouw met hoofdband
Hoofdbanden kunnen je helpen om een casual look te hebben, maar ook een formele, afhankelijk van hun ontwerp en hoe je ze combineert met je outfit.

Er is een breed scala aan onopvallende of juist heel opvallende haaraccessoires. Er zijn er met een lichte greep of met meer kracht. Ook kun je moderne of vintage stukken vinden voor kort of lang haar. De waarheid is dat de keuze afhangt van ieders smaak en hoe bereid ze zijn hun kapsel bij te werken. Hier zijn enkele stukken om geweldig haar te accentueren.

1. Parelbarrettes

Parels geven prominentie aan elk kapsel. Als je met de juiste hoeveelheid versiert, geven deze barrettes een vleugje elegantie. Bovendien hoef je niet per se een chique evenement bij te wonen om ermee te pronken.

2. Kammen

Kammen zijn haarklemmen in verschillende vormen, waarmee je al je haar of een deel ervan kunt verzamelen . Probeer die te kiezen die gemaakt zijn van een materiaal dat vriendelijk is voor het haar, maar ook sterk genoeg om je kapsel omhoog te houden.

Een unieke manier om kammen te gebruiken is om je haar te verdelen met een zeef en aan één kant een losse lok te vlechten, terwijl het andere uiteinde wordt opgevangen met het accessoire.

3. Linten

Dit zijn flexibele of stijve stoffen linten die een strik vormen, meestal in een andere kleur dan de haarkleur. Ze kunnen glad, gegolfd of afwisselend van structuur zijn; er kan ook een enkele kleur zijn of een versierde print op staan. Zakdoeken en sjaals kunnen ook worden omgevormd tot hoofdbanden.

4. Appliqués

Als we het hebben over appliqués, bedoelen we het koppelen van natuurlijk of synthetisch haar door middel van inslagen, lokken, paardenstaarten en pony’s. Het doel is te simuleren dat de extensies bij het haar zelf horen, dus winkels verkopen deze stukken vaak in alle soorten en kleuren haar; het is zelfs mogelijk ze te verven.

5. Barrettes of bobby pins

Dit zijn al lang bestaande accessoires en iedereen heeft ze wel eens gebruikt. Barrettes of bobby pins helpen om elke soort knot te stylen of voegen gewoon een beetje gratie toe aan de manen. Bepaalde soorten meer kleurrijke barrettes hebben zelfs strasstenen, kleuren en versieringen die ze heel opvallend maken.

6. Hoofdbanden

Hoofdbanden zijn perfect om naar de sportschool te gaan en je haar uit je gezicht te houden terwijl je je trainingsroutines doet. Bij warm weer zijn ze ook handig om je haar uit je gezicht te houden en schoon te houden. Of ze nu gemaakt zijn van elastiek of gewone stof, hoofdbanden zijn een soort haarstukje met een sportieve of casual uitstraling.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om te lezen:
Verander je haarstijl om er jonger uit te zien

7. Tiara’s

Bruid
Hoofdbanden zijn een klassiek bruidsaccessoire. Je kunt ze echter ook bij andere gelegenheden gebruiken.

Tiara’s met een subtiele glans, met parels of zonder verdere versieringen, benadrukken iemands stijl en elegante outfits. Als je van deze haaraccessoires houdt, let er dan op dat je die kiest die je look niet overstemmen en noch je haar noch je hoofdhuid pijn doen. Wat betreft hoofdbanden met bloemen, deze worden meestal gebruikt bij buitenevenementen vanwege hun romantische karakter.

8. Haardonuts

Dit hulpmiddel vergemakkelijkt de uitvoering van opsteekkapsels voor een formelere en nettere look. In principe zijn het schijven die lijken op een donut waar je je haar omheen kunt rollen. Voer daarvoor de volgende stappen uit.

  • Verzamel je haar in een hoge of lage paardenstaart met een elastiekje om het terug te binden.
  • Breng de donut in zodat hij boven op het elastiekje ligt.
  • Verdeel de paardenstaart in twee delen en haal ze één voor één om de donut heen.
  • De uiteinden van het haar moeten binnen de donut blijven terwijl je hem oprolt. Het doel is om de donut te omlijnen met haar.

Pas ze aan met parels, applicaties, of andere accessoires rondom. Ook haargel en -sprays en haaraccessoires helpen om het kapsel langer intact te houden.

9. Elastiekjes

Haarelastiekjes worden vaak gebruikt als je je haar in een unieke up-do, halve staart, paardenstaart of vlecht wilt binden. Deze elastiekjes kunnen van stof zijn, maar velen kiezen voor de plastic presentatie omdat die het haar niet beschadigt of aantrekt.

Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren en in kleine, middelgrote, grote en extra grote maten. De elastiekjes met een kleinere diameter zijn niet zo goed bestand tegen aanzienlijke hoeveelheden haar.

Als je weet hoe je met je kapsel moet spelen, kun je de elastiekjes in je haar verbergen om de illusie te wekken dat niets het op zijn plaats houdt. Een ander punt in hun voordeel is dat je elastiekjes een paar seconden in kokend water kunt laten weken, zodat ze hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen, hoezeer ze ook gebruikt zijn.

10. Strikken

Linten of strikken brengen de mode van de jaren 80 terug, toen kapsels werden versierd met strikken van elk formaat. Als het gaat om het gebruik van strikken in je haar, is het raadzaam om ontwerpen te gebruiken die zowel je haarkleur als je kleding contrasteren. De beste methode om deze trend te dragen? Vastgemaakt aan paardenstaarten of met een discrete stropdas.

11. Haarklemmen

Haarklemmen zijn bijzonder vanwege hun veelzijdigheid en hun speciale constructie die ontworpen is om geen sporen op het haar te maken. Harsen, koolstofstaal en plastic zijn de materialen die vaak gebruikt worden bij het maken van haarklemmen.

Voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik van haaraccessoires

Bij het stylen van je haar en het toevoegen van haaraccessoires moet je oppassen dat je het niet te strak aantrekt. De Colombiaanse Vereniging voor Dermatologie en Dermatologische Chirurgie (Spaanse link) stelt dat het essentieel is om geen strakke kapsels aan te nemen om geen haar te verliezen in de gebieden met meer trekkracht.

Aan de andere kant noemt Actas Dermo-Sifilográficas het (Spaanse link) risico van folliculitis als er te veel druk op de strengen staat. Over het algemeen gebeurt dit met paardenstaarten en vlechten, dus behalve dat je niet moet overdrijven met je opsteekkapsels, moet je er altijd voor zorgen dat je haaraccessoires gebruikt die de gezondheid van je haar niet schaden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.