10 makkelijke kapsels voor een avondje uit

Maak je je klaar voor een avondje uit maar kom je tijd tekort? Leer de gemakkelijkste kapsels die geweldige, stijlvolle opties zijn voor een avondje uit.
10 makkelijke kapsels voor een avondje uit

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Soms is het moeilijkste aan uitgaan naar een feest je er op voor te bereiden: kleren, schoenen, kapsel… Daarom willen we je de makkelijkste maar meest opvallende kapsels laten zien, zodat je de mooiste look hebt voor een avondje uit.

Het mooiste is dat ze niet veel tijd kosten en je geweldig zullen staan. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn verschillende mogelijkheden, zodat je er eentje kunt kiezen die het beste bij je stijl past. Maak je klaar om aantekeningen te maken!

Opties voor makkelijke kapsels

Vlechten voor makkelijke en mooie kapsels

Vlechten zijn heel veelzijdig, want ze kunnen van één kant naar binnen gaan, alleen in het midden zijn, of zelfs in meerdere strengen worden toegevoegd, zoals de brede vlecht. En dat niet alleen, vlechten kunnen ook de vorm hebben van een Griekse kroon of een bloem. Laten we eens kijken naar een paar gemakkelijke mogelijkheden.

Knotten en opgestoken haar

Een chignon is niet langer een eenvoudige knot. Tegenwoordig zijn er combinaties die dit kapsel naar de catwalk hebben gebracht.

Daardoor is comfort (Engelse link) eindelijk modieus geworden! Een knot kan zowel boven op het hoofd als achter op het hoofd, of zelfs boven op het voorhoofd.

10 makkelijke kapsels voor een avondje uit

Makkelijke haarstijlen

1. Het natte effect

Allereerst is er het natte kapsel met een middenscheiding. Dit bereik je door je haar met een breed mondstuk te föhnen tot bijna al het vocht eruit is.

Maak dan een middenscheiding en föhn vanaf de scheiding naar de uiteinden tot het droog is. Zet ten slotte de bovenste scheiding vast met haarlak en breng die van het midden naar de uiteinden aan. Dit geeft een heel schattige “net uit de douche” natte look.

2. Paardenstaart

Vergeet niet dat een eenvoudige paardenstaart ook heel stijlvol en speels kan zijn. Je kunt immers spelen met verschillende hoogtes, met of zonder pony’s, met meerdere paardenstaarten of één, een lange of korte lengte, enz.

In feite is er in verband met een lange paardenstaart een eenvoudige truc te doen. Trek eerst je haar op in een hoge paardenstaart. Maak dan, met een scrunchie, ook een middelhoge of lage paardenstaart. Dit geeft de indruk van één enorme paardenstaart en geeft je haar een ton volume.

Een heel gemakkelijk en elegant kapsel is ook de lage paardenstaart, die je naar gelang je outfit en smaak kunt versieren of terugbinden. Vergeet ten slotte niet je haar goed te borstelen om het er perfect uit te laten zien!

3. De rommelige stijl

Dit is een van de gemakkelijkste kapsels die je kunt doen. Toupeer je haar eenvoudig om het er rommelig uit te laten zien, maar in een opzettelijke wand. Om deze stijl af te maken breng je fixerende mousse aan en verdeel die heel voorzichtig.

4. Bedhead

Ook dit is een heel gemakkelijk kapsel om te doen. Sla je haar gewoon met een föhn met sterke hitte om ongeveer 80% van het vocht te verwijderen. Laat dan de rest vanzelf drogen. Dit is het perfecte kapsel om te combineren met rode lippenstift.

5. Steil haar

Ja, we hebben het over het typische steile haar. Het moet echter recht gemaakt worden met een föhn, niet met een stijltang.

Droog het met een föhn met een smal mondstuk en gebruik een cilindrische kam. Maak dan een scheiding in het midden en droog het van de wortels naar de uiteinden. Vergeet niet dat steil haar nooit uit de mode raakt!

6. De omgekeerde vlecht

10 makkelijke kapsels voor een avondje uit

Geloof het of niet, dit is een van de gemakkelijkste en snelste kapsels die je kunt doen en het resultaat kan spectaculair zijn. Het komt erop neer dat je een vlecht maakt en die ondersteboven draait. Om hem vast te zetten hoef je de vlecht alleen maar met twee haarspelden vast te houden.

7. Een dubbele vlecht

We gaan verder over vlechten praten, maar deze is bijzonder. Het is een vlecht met varkensstaart (denk aan The Hunger Games of Prinses Leia uit Star Wars), die even mooi als opvallend is. Vlecht eenvoudig twee vlechten en verbind ze met een elastiekje.

8. Een brede vlecht

Doorgaan met vlechten, de brede vlecht is een ingewikkeld ogend kapsel, maar het is echt heel gemakkelijk te doen. Je hoeft alleen maar met twee lokken van bovenaf een vlecht te maken, als het ware je haar half opsteken.

De truc zit hem in de val van het haar, die natuurlijk moet zijn en er spontaan uit moet zien. Als dit bereikt is, neem je eenvoudig twee lokken op verschillende hoogte om ze aan de vlecht vast te maken, en doe dit tot het einde van de vlecht.

Dit artikel vind je misschien ook leuk om te lezen:
Is het gevaarlijk om haarextensies te dragen?

9. Half opsteken

Een knot
Een knot is een van de gemakkelijkste kapsels voor een avondje uit. Bron: Pinterest.

Deze bestaat uit steil haar dat gesuperponeerd wordt door een paardenstaart of meerdere paardenstaarten. Maak je haar eenvoudig steil met een föhn met een smal mondstuk, verdeel je haar horizontaal in tweeën, en neem een van die strengen om een paardenstaart te maken op de bovenste helft van je haar.

10. Een voorste knot

Een voorste knot is een leuke, makkelijke, en opvallende optie voor een avondje uit. Het is zo eenvoudig als een knot boven op het voorhoofd maken en hem goed vasthouden met een elastiekje.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in:
Tips voor het schoonmaken van je haarborstel

Ga je deze makkelijke kapsels proberen?

Dus, paardenstaarten, vlechten en knotjes zijn even gemakkelijk te maken als ze stijlvol zijn. Trap niet in de misvatting dat alles wat eenvoudig is lelijk is en alles wat moeilijk is mooi.

We hebben je een paar van de gemakkelijkste kapsels laten zien die je in een paar minuten kunt doen, dus nu is er geen excuus meer om ‘s avonds niet naar buiten te gaan om ze te showen!

Bovendien tonen studies (Engelse link) aan dat de staat van je haar je stemming kan beïnvloeden. Dus op dagen dat je met “slecht” haar wakker wordt, kun je verdrietiger of geïrriteerder overkomen. Als je daarentegen blij bent met hoe je haar zit, voel je je vrolijker en zelfverzekerder. Dus, probeer deze kapsels eens uit en ontdek welke het beste bij je past.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.