Goede schoonmaakstrategieën voor een verhuizing

Verhuizen kan chaotisch en stressvol zijn. Het kan echter nuttig zijn om bepaalde organisatie- en schoonmaakstrategieën toe te passen. Ontdek in dit artikel enkele van de beste!
Goede schoonmaakstrategieën voor een verhuizing

Laatste update: 28 januari, 2021

Heb je voor je verhuizing goede schoonmaakstrategieën nodig? We weten dat naar een nieuw huis verhuizen veel stress en angst kan veroorzaken. Het gevoel van wanorde zorgt ervoor dat veel mensen hun kalmte verliezen wanneer alles chaotisch en ongeorganiseerd lijkt.

We weten allemaal dat je alles in je oude huis schoon moet maken als het tijd is om te verhuizen. Ontdek in dit artikel zeer praktische en effectieve schoonmaakstrategieën voor een verhuizing.

Goede schoonmaakstrategieën voor een verhuizing

Begin vanaf boven

Vrouw pakt dozen in voor haar verhuizing
Om te beginnen, hoewel het een no-brainer lijkt en gezond verstand is, is het goed om te vermelden dat als je in een huis met twee verdiepingen woont, je met de bovenste verdieping moet beginnen. Op die manier kun je die vloer vlekkeloos achterlaten.

Begin bovendien met het schoonmaken van elke kamer en sluit de deur wanneer je klaar bent. Probeer niet alles in één keer te doen, omdat je vies zou kunnen maken wat al schoon was en verstoren wat al georganiseerd was.

Gebruik dozen om de inhoud van je kamers te ordenen. Label ze met de bijbehorende kamer waarnaar ze verplaatst worden.

Etiketten op dozen doen

Bij elke verhuizing neigt het gevoel van onzekerheid en wanorde.

  • “Waar is mijn favoriete lamp?”
  • “Waar zijn die documenten die ik nodig heb?”

Als je iets belangrijks niet kwijt wilt raken, dan raden we je aan om dozen te gebruiken en deze voor elke groep dingen te labelen.

Orde en organisatie zijn voor een succesvolle verhuizing de basis. Een manier om alles georganiseerd te houden is door dozen voor verzending te gebruiken. Je bespaart tijd als je je spullen ordelijk inpakt. Je kunt de dozen zelfs nummeren en opschrijven wat elke doos bevat.

Omgaan met emoties vóór een verhuizing

Een stel met getekende meubels

Verhuizen is ook een tijd om van het oude af te komen en op het nieuwe te focussen. Tijdens elke verhuizing die je in je leven maakt, verplaats je niet alleen meubels: je wekt ook enkele emoties en gevoelens op. Dit kan nostalgie zijn over je gehechtheid aan een huis, het einde van een tijdperk in die buurt of stad, enz.

We zijn ook aan veel van onze bezittingen emotioneel gehecht. Het is daarom een andere goede schoonmaakstrategie om je te ontdoen van wat je in je leven achter wilt laten. Zie dit als een manier om emoties uit het verleden achter te laten, die niets positiefs aan je leven toevoegen.

Wees niet bang om voorwerpen die je jarenlang hebt afgestoft, los te laten. Grijp de kans om dingen weg te gooien, te verkopen of weg te geven die je aan een verleden fase van je leven binden.

Aangezien het heden alles is wat je hebt, raden we niet aan om geconditioneerd te worden door slechte herinneringen. Koop in plaats daarvan wat nieuw meubilair om dit nieuwe verhaal te beginnen. Een nieuwe fase begint met hoop.

Schoonmaakstrategieën voor je nieuwe woning: slaapkamers, keuken en badkamers

Het schoonmaken van je nieuwe huis lijkt misschien een zware strijd. Het is onvoorstelbaar hoeveel hoeken en objecten je moet verplaatsen. Je had waarschijnlijk niet verwacht dat je nieuwe huis zo vies zou zijn.

Je moet je energie vooral op de badkamers, keuken en slaapkamers richten. Wijd je aandacht aan moeilijk bereikbare plaatsen om het comfortabeler te maken wanneer je je al in je nieuwe huis vestigt.

Over het algemeen kun je door je huis grondig schoon te maken ontdekken in welke staat het zich bevindt en welke problemen er eventueel moeten worden opgelost.

Aarzel niet om professionals in te huren als je gestrest bent

Een stel verhuist naar een nieuw huis

Als je tijd beperkt is of je te veel spullen hebt, dan kun je een professioneel bedrijf inhuren. Ten slotte heeft niet iedereen de tijd om zich voor een verhuizing aan het schoonmaken te wijden. Aarzel daarom niet om een professioneel verhuisbedrijf in te huren als je te veel werk of andere verplichtingen hebt.

Als je het je kunt veroorloven, huur dan zonder aarzeling een verhuisbedrijf in, want dan kun je andere dingen regelen. Deze optie bespaart je veel hoofdpijn en garandeert een soepele verhuizing zonder verrassingen op het laatste moment.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.