De genezende voordelen van watertherapie

Water is essentieel voor onze gezondheid en een groot deel van ons lichaam bestaat uit water. Hieronder gaan we het hebben over watertherapie.
De genezende voordelen van watertherapie

Laatste update: 30 januari, 2019

Het is niet verrassend om te horen dat watertherapie meer en meer gebruikt wordt voor verscheidene aandoeningen.

Bioloog Wallace J Nichols, de auteur van Blue Mind, zegt: “We beginnen te leren dat onze hersenen gemaakt zijn om positief op water te reageren en dat er dichtbij zijn ons kan kalmeren en verbinden, innovatie en inzicht kan vergroten en zelfs helen wat gebroken is.”

De genezende voordelen van watertherapie

Het geluid van water is ontspannend

Het lijkt erop dat het geluid van stromend water goed is voor ontspanning en het verminderen van stress. Het kan ook helpen om je beter te concentreren.

Dit is geen nieuwe ontdekking. Dit is al honderden jaren bekend binnen Arabische culturen. Het is daarom heel normaal dat er fonteinen voor kleine waterstromen in sommige huizen te vinden zijn.

Zeewater bezit genezende eigenschappen

Zeewater helende eigenschappen

Zeewater of zout water bezit eigenschappen, die een remedie zijn voor sommige aandoeningen. Het is ook een erg goed voor ontspanning.

Zoals we allemaal weten, wordt zeewater op het moment gebruikt voor verschillende producten, vooral voor hydratatie, maar ook in neussprays. De mineralen in de vorm van negatieve ionen zorgen ervoor dat je zuurstof sneller op kunt nemen.

Thermisch water is erg bevorderend

Thermisch water is een populaire remedie voor bepaalde aandoeningen. Dit komt omdat deze wateren zuivere natuurlijke elementen bevatten, die erg bevorderend voor het menselijk lichaam zijn. De hoge temperaturen elimineren ook virussen en vergroten oxygenatie. Bovendien helpt dit water om de topische gesteldheid van de huid te bevorderen.

Over het algemeen helpen thermische wateren bij het volgende:

  • Reuma.
  • Metabolische aandoeningen, zoals jicht, diabetes en obesitas verlichten.
  • Maag- en darmproblemen.
  • Lichte problemen met de ademhaling.
  • Bloedsomloop verbeteren.
  • Traumatische effecten kalmeren.

Water helpt de mobiliteit herstellen

Water wordt elke dag meer en meer gebruikt om therapieën uit te voeren, die proberen om de mobiliteit van patiënten te herstellen. Het is bekend dat oefeningen in het water enorm veel helpen om de spieren te trainen zonder de gewrichten te belasten. Dit is vaak een goede manier om betere resultaten te behalen bij revalidatie.

Water helpt ook bij gewichtsverlies

Water helpt bij gewichtsverlies

Helpen bij het verliezen van gewicht is nog één van de vele voordelen van watertherapie. Ten eerste helpt regelmatig water drinken het lichaam om meer vet te verbranden. En ook om je een voller gevoel te geven. Daarbij zorgen oefeningen in het zwembad ervoor dat het lichaam harder werkt, waardoor je meer vet verbrandt.

Waterstofperoxide

Alhoewel er nog niet veel over bekend is, suggereren sommige mensen dat waterstofperoxide uitstekende voordelen voor mensen heeft, voornamelijk op het gebied van het genezen of behandelen van belangrijke ziektes. Er wordt zelfs beweerd dat het kan helpen bij kanker. Dit is uiteraard niet wetenschappelijk aangetoond.

Er zijn echter al een aantal plekken waar begonnen is om het te gebruiken als een alternatieve therapie, terwijl onderzoek naar de voordelen van waterstofperoxide voor het menselijk lichaam nog niet voltooid zijn.

Er valt dus nog veel te ontdekken. Het BlueHealth-programma onder leiding van de Universiteit van Exeter, is gewijd aan het verband tussen water en de gezondheid van de mens en onthult de rol dat water speelt in ons welzijn. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.