De genezende voordelen van watertherapie

· 26 juni 2015

Water is essentieel voor onze gezondheid en een groot deel van ons lichaam bestaat uit water. Daarom is het niet verrassend om te horen dat water meer en meer gebruikt wordt in verschillende behandelingen voor verscheidene aandoeningen. Hieronder gaan we het hebben over de genezende voordelen van watertherapie.

Het geluid van water is ontspannend

Het lijkt erop dat het geluid van stromend water uitstekend is voor ontspanning en het verlagen van het stressniveau. Het kan ook helpen om de concentratie te verbeteren. Dit is niet eens een nieuwe ontdekking. Dit is al honderden jaren bekend binnen Arabische culturen. Het is daarom heel normaal dat er fonteinen voor kleine waterstromen in sommige huizen te vinden zijn.

Zeewater bezit genezende eigenschappen

voeten-strand-mattsabo17

Zeewater of zout water bezit eigenschappen, die een remedie zijn voor sommige aandoeningen. Het is ook een erg effectieve ontspanner. Zoals we allemaal weten, wordt oceaanwater momenteel gebruikt in verschillende producten, voornamelijk om te bevochtigen, maar het heeft ook een belangrijk ontsmettend effect op lichte wonden.

Thermisch water is erg bevorderend

Thermisch water is een populaire remedie voor bepaalde aandoeningen. Dit komt omdat deze wateren zuivere natuurlijke elementen bevatten, die erg bevorderend voor het menselijk lichaam zijn. De hoge temperaturen elimineren ook virussen en vergroten oxygenatie. En alsof dat nog niet genoeg is, helpt dit water om de topische gesteldheid van de huid te bevorderen.

Over het algemeen helpen thermische wateren om het volgende te genezen:

  • Reumatische aandoeningen.
  • Metabolische aandoeningen, zoals jicht, diabetes en obesitas.
  • Maag-darmstelselproblemen.
  • Lichte ademhalingsproblemen.
  • Bloedsomloopproblemen.
  • Traumatische effecten.
  • Gynaecologische ziektes.

Water helpt de mobiliteit herstellen

Water wordt elke dag meer en meer gebruikt om therapieën uit te voeren, die proberen om de mobiliteit in patiënten te herstellen. Het is bewezen dat oefeningen in het water enorm veel helpen om de spieren en gewrichten aan het werk te zetten. Dit is vaak een uitstekende manier om betere resultaten te behalen.

Water helpt ook bij gewichtsverlies

ideale-gewicht

Helpen bij het verliezen van gewicht is nog één van de vele voordelen van watertherapie. Ten eerste helpt regelmatig water drinken het lichaam om meer vet te verbranden. Ten tweede zorgen oefeningen in het zwembad ervoor dat het lichaam harder moet werken, waardoor meer vet verbrand wordt.

Waterstofperoxide

Alhoewel er nog niet veel over bekend is, suggereren sommige mensen dat waterstofperoxide uitstekende voordelen voor mensen heeft, voornamelijk op het gebied van het genezen of behandelen van belangrijke ziektes, zoals kanker. Dit moet uiteraard nog verder onderzocht worden. Er zijn echter al een aantal plekken waar begonnen is om het te gebruiken als een alternatieve therapie.

Sommige onderzoekers hebben al meer studies verricht en onderzoeken gedaan naar de voordelen van waterstofperoxide voor het menselijk lichaam. Er valt dus nog veel te ontdekken.