De genezende kracht van druivenpitten
Deze kleine schatten zijn de basis voor vele natuurlijke medicijnen. Ze worden immers gebruikt in schoonheidsproducten en ondersteunen zelfs bij het verliezen van gewicht. Is je nieuwsgierigheid al gewekt naar de kracht van druivenpitten? Lees dan snel verder.
De natuurgeneeskunde kent reeds lang de helende toepassing van druivenpitten en gebruikt ze daarom als essentieel onderdeel van uiteenlopende toepassingen tegen veel kwaaltjes en aandoeningen.
Het is een minder vertrouwde toepassing in de farmaceutische industrie, omdat de natuurlijke oorsprong en grote toegankelijkheid van druivenpitten ze tot een niet interessant – lees: niet patenteerbaar – product maakt. Ontdek hier zelf de vele gezonde toepassingen en de kracht van druivenpitten.
De kleine bondgenoten: ontdek de kracht van druivenpitten
Antioxidanten
Druivenpitten zijn rijk aan fenolen, tocoferol en proanthocyaniden. Deze antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen efficiënter uitgeschakeld worden en bovendien dat de weefsels en organen beter beschermd zijn tegen schadelijke stoffen. Daarnaast hebben ze de verbazingwekkende eigenschap de gezonde effecten van vitamine C, E en bètacaroteen te versterken en verlengen.Bescherming tegen vervuiling
Het zal misschien raar klinken, maar het is bewezen dat druivenpitten verminderen de effecten van verschillende soorten pollutie, waaronder ook tegen vervuiling van tabak. Ze helpen bovendien tegen de gevolgen van passief roken en eveneens tegen blootstelling aan stress.
Verbetert de circulatie en reinigt het bloed
Druivenpitten zijn ware weldoeners voor de bloedcirculatie, houden de bloeddruk in evenwicht en ondersteunen bij het voorkomen van bloedklonters. De aanwezige flavonoïden versterken de vaatwanden en elimineren overtollige medicatie en schadelijke stoffen uit het bloed. Door deze imposante eigenschappen zijn producten op basis van druivenpitten ten zeerste aanbevolen bij aandoeningen van hart en bloedvaten.
Ontstekingswerend en antibacterieel
De ontstekingsremmende kracht van druivenpitten werd reeds ruimschoots bewezen en wordt toegepast in producten tegen artritis, ontstekingen en problemen van de huid, sinusitis, urineweginfecties, ontstekingen van de darm en eveneens in producten die gebruikt worden voor darmreiniging.
Zorgt voor gezond haar en voorkomt kaalheid
Druivenpitten geven je haar een boost! Ze versterken het haar en voorkomen haarverlies. De versterking van de haarvaatjes en verbeterde bloedcirculatie zorgen eveneens voor een gezonde en mooie haardos.
Preventie van kanker
Producten op basis van druivenpitten kunnen het risico verlagen op verschillende types kanker, waaronder borst-, huid- en prostaatkanker.
Verbetert het zicht
Heb je last van vermoeide ogen door te lange tijd achter het computerscherm, televisiekijken of lezen? Druivenpitten bevatten een hoog gehalte aan vitamine E, dat erom bekend staat het zicht te verbeteren en de haarvaatjes in de ogen te versterken, waardoor vermoeidheid minder kans krijgt toe te slaan. Ook oogkwalen ten gevolge van of gerelateerd aan diabetes hebben baat bij deze toepassing.
Lees meer: 5 dingen die je niet wist over je ogen.
Huidverzorging
Eet regelmatig een druivenpit en houd je huid mooi, elastisch en stralend! Ze bevatten collageen en resveratrol, die huidveroudering tegengaan en zorgen voor het opvullen van oppervlakkige huidrimpeltjes. Beide bestanddelen worden gebruikt in talrijke huidcrèmes, die acné en huidstriemen verminderen en de huidelasticiteit verhogen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Dhekney, S. A. (2015). Grapes. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00360-3
- Marcadenti, Markoski, M., Garavaglia, J., & Oliveira, A. (2016). Grape Seed Oil Compounds: Biological and Chemical Actions for Health. Nutrition and Metabolic Insights. https://doi.org/10.4137/NMI.S32910
- Zhou, K., & Raffoul, J. J. (2012). Potential anticancer properties of grape antioxidants. Journal of Oncology. https://doi.org/10.1155/2012/803294
- Propiedades alimentarias de la uva. (n.d.). Https://Www.Botanical-Online.Com/Uvas.Htm. Retrieved from https://www.botanical-online.com/uvas.htm
- Vidal Moreno, C. J. (2016). Semillas de uva contra el cáncer. Retrieved February 4, 2019, from https://www.um.es/acc/semillas-de-uva-contra-el-cancer/
- Sandoval, M., Lazarte, K., & Arnao, I. (2008). Hepatoprotección antioxidante de la cáscara y semilla de Vitis vinifera L. (uva). Anales de la Facultad de Medicina (Vol. 69). Facultad de Medicina San Fernando de la Universidad Nacional Mayor de San Marcos. Retrieved from http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832008000400006