Gebruik aspirine om eelt te verwijderen

Geloof het of niet, maar aspirine kan echt worden gebruikt om eelt en schimmel op de voeten effectief te elimineren. De natuurlijke bestanddelen in aspirine kunnen ook helpen om ontstekingen te remmen.
Gebruik aspirine om eelt te verwijderen

Laatste update: 02 oktober, 2018

Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk hun voeten eigenlijk wel niet zijn en vergeten daardoor ook dat hun voeten speciale verzorging nodig hebben om er mooi en gezond uit te zien. Wist je bijvoorbeeld dat je ook aspirine om eelt te verwijderen kunt gebruiken?

Als we eens een momentje stil zouden staan bij alle taken die onze voeten op een gemiddelde dag uit moeten voeren, dan zouden we ons beseffen dat onze voeten ons hele lichaamsgewicht moeten dragen en dat we bij elke stap die we zetten enorm veel druk op onze voeten uitoefenen.

Het is dan ook niet zo vreemd dat zoveel mensen last hebben van eelt en andere imperfecties op hun voeten. Dit soort problemen zijn niet alleen onaantrekkelijk, maar kunnen ook pijn en ontsteking veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om te weten hoe we onze voeten goed kunnen verzorgen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de natuurlijke schoonheid en gezondheid van je voeten hersteld wordt.

In dit artikel delen we een eenvoudige remedie met aspirine om eelt te verwijderen en die je kunt gebruiken om dode huid op je voeten te elimineren.

Truc met aspirine om eelt te verwijderen

Truc met aspirine om eelt te verwijderen

Aspirine is een medicijn dat wereldwijd wordt gebruikt om hoofdpijn, koorts en bepaalde bloedsomloopstoornissen te behandelen. Aspirine is een van de meest voorgeschreven pijnstillers en heeft ontstekingsremmende en neuroprotectieve eigenschappen.

Het kan echter voor nog veel meer dingen worden gebruikt dan om pijn onder controle te houden en de kans op hartschade te verkleinen. Aspirine heeft ook cosmetische gebruiksmogelijkheden. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt om acne, puistjes en andere vormen van onzuiverheden in het gezicht tegen te gaan.

Aspirine om eelt te verwijderen is ook een toepassing. Het is namelijk aangetoond dat aspirine effectief is bij het behandelen van voetschimmel en eelt, problemen die ontstaan wanneer er voortdurend druk op de voeten wordt uitgeoefend.

Het bevat een in vet oplosbaar bestanddeel dat beta-hydroxy zuur genoemd wordt en door veel bedrijven wordt gebruikt om exfoliërende producten te maken. Het beste is echter dat dit medicijn ontstekingsremmend is, de bloedsomloop bevordert en pijn in de voeten kan verzachten.

Omdat we weten dat velen van jullie nog steeds niet hebben geprofiteerd van de geweldige voordelen die dit product biedt voor je voeten, willen we je nu laten zien hoe je gebruik kunt maken van de geweldige eigenschappen die aspirine heeft.

Wil je meer weten? Lees dan: Huismiddeltjes voor perfecte voeten

Hoe gebruik je aspirine om eelt te verwijderen?

Hoe gebruik je aspirine om eelt te verwijderen?

Deze remedie is zowel goedkoop als effectief en zal je huid niet beschadigen.

Ingrediënten

 • 4 aspirines
 • Een citroen
 • 1 eetlepel water
 • Puimsteen
 • Sokken

Aanwijzingen

 • Stamp de vier aspirines fijn met een vijzel. Als je geen vijzel hebt, dan kun je ook een vork of een zwaar voorwerp gebruiken.
 • Doe de gemalen aspirine in een schoon glas en zet het aan de kant.
 • Snijd de citroen doormidden en pers het sap eruit.
 • Meng het citroensap met de gemalen aspirine en voeg een beetje water toe om een dikke pasta te maken.

Toepassing

 • Maak je voeten schoon en smeer het eelt in met de pasta.
 • Doe een paar sokken aan of wikkel een handdoek om je voeten heen.
 • Laat de pasta nu ongeveer twintig à dertig minuten zijn werk doen en spoel het dan af met warm water.
 • Pak nu je puimsteen erbij en wrijf hiermee voorzichtig over de delen van je voet waar je last hebt van eelt om de eelt te verwijderen.
 • Droog je voeten na afloop goed af. Herhaal deze procedure twee keer per week.
 • Je voeten zullen gelijk zachter en gezonder aanvoelen.

Misschien ook interessant: Wat je voeten over je gezondheid zeggen

Tips voor de beste resultaten

Aspirine om eelt te verwijderen en andere tips
 • Voor de beste resultaten en om complicaties te voorkomen, kun je het beste geen hakken of andere strakke schoenen dragen. Dit zijn geen gezonde vormen van schoeisel.
 • Koop een potje vaseline en gebruik dit als moisturizer voor je voeten. Vaseline zal helpen te voorkomen dat je voeten droog worden en dat er eelt ontstaat.
 • Zorg ervoor dat je schoenen altijd schoon en ontsmet zijn om te voorkomen dat je last krijgt van voetschimmel of andere soorten infecties.
 • Als de pijn en ontsteking die gepaard gaat met je eelt na een paar weken nog niet is weggezakt, raadpleeg dan je dokter om de oorzaak hiervan te achterhalen en de juiste vorm van behandeling te krijgen.

Gebruik deze eenvoudige truc om met aspirine eelt te verwijderen. Onthoud ook het overige advies dat we in dit artikel gedeeld hebben om ervoor te zorgen dat je voeten gezond blijven en er geweldig uitzien.

Het zal je verbazen hoe goed je voeten aan kunnen voelen nadat je ze een beetje nodige verzorging hebt gegeven. Ga aan de slag!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.