Fantastische gezichtsmaskers met gelatine

Gelatine is rijk aan collageen, waardoor het ideaal is om de elasticiteit van je huid te behouden. Je kunt dit ingrediënt gebruiken om zelf thuis gezichtsmaskers te maken die perfect zijn om de tekenen van veroudering tegen te gaan.
Fantastische gezichtsmaskers met gelatine
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 01 december, 2018

Op ons blog hebben we het al meerdere keren gehad over de vele voordelen die gelatine biedt voor de gezondheid. Gelatine is vetarm en rijk aan proteïne, kortom: een gezonde en heerlijke optie die je eenvoudig in je dieet kunt opnemen.

In dit artikel noemen we een aantal fantastische gezichtsmaskers met gelatine die de gezondheid van je huid bevorderen.

Wat echter nog niet zo bekend is, zijn de vele manieren waarop je gelatine kunt gebruiken voor je huid en schoonheid in het algemeen: je kunt het ingrediënt onder andere gebruiken om geweldige maskers te maken die het ontstaan van rimpels tegen kunnen gaan en zullen helpen om de elasticiteit van de huid te behouden.

Wij zijn er zeker van dat de informatie in dit artikel je zal verbazen en vooral nuttig zal zijn in je dagelijkse leven. Ben je klaar?

Voordelen die fantastische gezichtsmaskers met gelatine bieden voor huid en haar

Gelatine als gezichtsmasker

Eén ding dat je vooral nooit moet vergeten, is dat gelatine vooral erg gewaardeerd wordt om het hoge gehalte collageen dat het bevat. Over het algemeen geldt dat ons lichaam tot ons vijfentwintigste levensjaar zelf voldoende collageen aanmaakt.

Vanaf dit punt gaat het collageengehalte omlaag en moeten we dit tekort aanvullen door middel van het eten dat we consumeren. Collageen is een van de belangrijkste proteïnen in het menselijk lichaam, essentieel voor een goede algehele gezondheid, alsook voor sterke botten, huid, nagels en gezond haar.

Na je vijfentwintigste levensjaar verlies je anderhalf procent collageen in je lichaam.

 • Dit is een normaal proces, onderdeel van het menselijk lichaam naarmate het ouder wordt. Bepaalde factoren zoals stress, tabaksgebruik, blootstelling aan te veel zonlicht en een slecht dieet kunnen dit vrijwel onvermijdelijke verlies van collageen in het lichaam versnellen.
 • Zoiets simpels als een gezonde leefstijl kan helpen om ervoor te zorgen dat het collageengehalte in je lichaam niet zo snel daalt. Door voedsel in je dieet op te nemen dat rijk is aan collageen kun je dit tekort compenseren.
 • Door dagelijks gelatine in te nemen als voedzaam supplement zullen je huid en haar sterker worden en kan de elasticiteit, gezondheid en schoonheid van deze kenmerken hersteld worden. Het is het zeker waard dit te onthouden.

Fantastische gezichtsmaskers met gelatine om veroudering tegen te gaan

Fantastische gezichtsmaskers met gelatine om veroudering tegen te gaan

Melk en gelatine

Dit gezichtsmasker is zeer voedzaam en een krachtige manier om de pH-waarde van je huid weer in balans te brengen en de verloren elasticiteit te herstellen.

Ingrediënten

 • 20 g smaakloze gelatine
 • ½ kop melk

Bereiding

 • Allereerst verwarm je het halve kopje melk. Los in een aparte kom de twintig gram gelatine op in een paar eetlepels koude melk. Blijf roeren tot er geen klontjes meer in zitten.
 • Voeg dan ook de warme melk toe. Breng het mengsel met een gezichtsborsteltje of wattenschijfje op je gezicht aan terwijl het nog warm is. Laat het twintig minuten zijn werk doen en spoel het dan af met koud water.

Gezichtsmasker van gelatine en avocado

Ingrediënten

 • ½ avocado
 • 1 kop water (200 ml)
 • 20 g smaakloze gelatine

Bereiding

 • Begin met het maken van dit masker door de halve avocado in een kom fijn te prakken met een vork.
 • Verwarm ondertussen het kopje water en voeg hier de gelatine aan toe, goed roeren. Meng in een blender alle ingrediënten door elkaar tot ze samen een zo homogeen mogelijk mengsel vormen.
 • Giet de crème vervolgens over in een kom en breng het met behulp van een gezichtsborsteltje aan op je gezicht. Laat het twintig minuten zitten en spoel het dan af.

Gezichtsmasker van citroen en gelatine

Gezichtsmasker van citroen en gelatine om onzuiverheden te verwijderen en de elasticiteit van de huid te herstellen

Dit masker is geweldig om ’s avonds te gebruiken. Het is makkelijk om te maken en zeer effectief om ouderdomsvlekken, sproeten of acnelittekens minder zichtbaar te maken.

Lees ook dit artikel:
Natuurlijke remedies tegen acnelittekens

Volg de volgende stappen op:

Ingrediënten

 • 15 g smaakloze gelatine
 • 50 ml water
 • 25 ml citroensap
 • 15 g honing

Bereiding

 • Net als bij het vorige masker is het de bedoeling dat je eerst de 50 ml water verwarmt. Voeg hier vervolgens de gelatine aan toe en roer de twee ingrediënten door elkaar totdat er geen klontjes meer in zitten.
 • Zoals je misschien wel al had opgemerkt, is dit een vrij kleine hoeveelheid voor een masker. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat het masker makkelijker en evenrediger op het gezicht kan worden aangebracht.
 • Zodra je een glad mengsel hebt van water en gelatine, voeg je de 25 ml citroensap en een volle eetlepel honing toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar.
 • Breng dit masker drie keer per week ’s avonds, net voor het slapengaan, aan op een schoon gezicht. Gebruik hiervoor een gezichtsborsteltje of wattenschijfje. Laat het masker twintig minuten zitten en spoel het dan af met warm water.

De ingrediënten in dit masker zullen gedurende de nacht nog altijd invloed hebben op de huid en die hardnekkige vlekken op de huid tegengaan en tegelijkertijd de huid voorzien van de dosis collageen die hij nodig heeft.

Ben je klaar om deze fantastische gezichtsmaskers met gelatine eens uit te proberen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.