Wat zijn elektromagnetische velden en hoe beïnvloeden ze je?

· 5 juni 2015

Alle apparaten die je dagelijks gebruikt, zoals computers, mobiele telefoons, stekkers, magnetron, wifi enz. en die je leven makkelijker maken, genereren ook elektromagnetische velden om je heen, die een negatieve invloed hebben op je gezondheid en die problemen veroorzaken zoals slapeloosheid, angst, allergieën, een droge huid enz.

We zullen uitleggen wat deze velden zijn, hoe ze je beïnvloeden en hoe je ze kunt vermijden, terwijl je nog steeds kunt genieten van het gebruik van allerlei apparaten zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Wat zijn elektromagnetische velden?

In deze tijd zijn er overal elektromagnetische velden, want zelfs als je geen elektronica in huis hebt, zullen de golven van je buren je bereiken. Alleen mensen die ver weg wonen van andere mensen en zonder enige aansluiting tot bekabeling of bedrading, zijn er vrij van. Deze velden zijn onzichtbaar voor het menselijk oog en dat is waarschijnlijk de reden dat we er niet voldoende aandacht aan schenken.

kantoor

De velden komen tot stand door de vermeerdering van elektrische ladingen, die alle apparaten en verbindingen om je heen produceren, van televisieantennes of radio- en telefoonstations tot een stopcontact of een röntgenapparaat, tot eigenlijk ieder soort elektronisch apparaat. Als je om je heen kijkt, zul je zien dat waar je ook bent er meerdere elektronische apparaten zijn. Wanneer je een stekker in het stopcontact steekt, worden elektronische velden losgelaten in de lucht rondom het elektronische apparaat. Hoe groter de spanning, hoe intenser het elektronische veld. Als je een computer verbindt met het internet, zal je zien hoeveel andere wifi-verbindingen er zich om je heen bevinden. Dit komt allemaal in contact met het lichaam.

Het is belangrijk te weten dat er ook natuurlijke elektromagnetische velden zijn, die worden veroorzaakt door de energie van de aarde en die ook ook invloed kunnen hebben op de gezondheid. Ook deze kunnen worden vermeden met de tips in dit artikel.

Hoe beïnvloeden ze je?

Er zijn nog geen uitgebreide studies, die alle negatieve effecten van het continu blootstaan aan elektromagnetische velden bevestigen, omdat ze sterk zijn toegenomen in de afgelopen jaren. In elk opzicht kan iemand, die zich de hele dag in een zeer geladen omgeving begeeft, het bewijs leveren door wat hij of zij voelt in het lichaam. Veel mensen die veel uren doorbrengen op een kantoor kunnen deze problemen al iedere dag ervaren.

Hier zijn er een paar:

 • Aandoeningen aan het zenuwstelsel: depressie, angst, irritatie enz.
 • Slapeloosheid
 • Allergieën
 • Hoge bloeddruk
 • Problemen met gezichtsvermogen
 • Droge huid
 • Problemen met concentratie, duizeligheid, disoriëntatie
 • Migraine
 • Stress
 • Onvruchtbaarheid en problemen tijdens de zwangerschap
 • Auto-immuun ziektes
 • Hartritmestoornissen

Diverse studies suggereren dat ze op de lange duur kanker kunnen veroorzaken.

Hoe vermijd je ze?

De meest ideale optie is om te gaan wonen midden in de natuur, in een organisch huis zonder elektronische verbindingen. Deze optie is praktisch onmogelijk voor de meeste mensen.

huis

Behalve proberen te voorkomen dat je wordt omringd door een overdaad aan elektronische apparaten of proberen gebruik te maken van een bekabelde internetverbinding, vooral op je kamer of andere gebieden in huis waar je veel tijd doorbrengt, zijn er een aantal manieren om je iedere dag te ontdoen van deze elektromagnetische vervuiling:

 • Loop op blote voeten op zand of gras gedurende ten minste een uur
 • Omhels gedurende vijftien minuten een boom
 • Slaap met een deken van natuurlijke schapenwol onder je bed, omdat dit de functie van isolatiemateriaal heeft
 • Koop producten die de elektromagnetische golven isoleren. Je kunt ze kopen voor mobiele telefoons bijvoorbeeld.
 • Gebruik koper om natuurlijke isolatoren te maken (kleding met koperdraad, koperen armbanden enz.), omdat koper je tegen de golven beschermt.

Wil je het problemen?

Voor de meer sceptische mensen, raden wij aan een experiment te doen. Kook iedere dag water in de magnetron gedurende een maand en wanneer het warm is, gebruik het om twee soortgelijke planten water te geven: één met het water dat in de magnetron verwarmd is en vervolgens is afgekoeld en de andere met water direct uit de kraan.

Na de maand zul je zien hoe iedere plant zich ontwikkeld heeft. Het is heel goed mogelijk dat één het niet zal overleven of zich niet zal ontwikkelen op dezelfde manier als de andere.

Foto’s eigendom van Paladin27 en phototouring