Eiwitshake met groene groente en hennep

De combinatie van groene groenten en hennepzaden is een interessante manier om een goede hoeveelheid omega 3-vetzuren en eiwitten te krijgen. In dit artikel ontdek je hoe je er gebruik van kunt maken in een gezonde eiwitshake!
Eiwitshake met groene groente en hennep

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een eiwitshake met groene groente en hennep is een van de recepten waarmee je je dieet kunt aanvullen als je meer spiermassa en een gezond gewicht wilt bereiken. Het bevordert niet alleen het herstel van de spieren, maar het is ook stimulerend en helpt angst onder controle te houden.

Dit drankje is populair geworden bij sporters en fitnessliefhebbers, omdat het een manier is om extra eiwitten binnen te krijgen zonder gebruik te maken van industriële supplementen. Bovendien bevordert het, door de combinatie van biologische ingrediënten, het welzijn zonder al te veel calorieën toe te voegen aan je dieet.

De voordelen van een eiwitshake met groene groente en hennep

Naast het ondersteunen van spieropbouw en -herstel, heeft deze eiwitshake met groene groente en hennep nog andere voordelen voor de gezondheid. Het helpt je om te voorzien in de eiwitbehoefte van je lichaam, waardoor de functies ervan worden verbeterd.

Eiwitten zijn macronutriënten die deel uitmaken van de belangrijkste structuren van het lichaam. Ze beïnvloeden onder andere de stofwisselingsfuncties, de hormoonafscheiding en de spieren. Daarom is de opname hiervan de sleutel tot het voorkomen van ziekten en het behoud van een gezond gewicht.

Hennepzaden met een houten opscheplepel

In dit specifieke geval worden de eiwitten echter voornamelijk verkregen uit hennepzaad, een licht verteerbaar plantaardig product dat geen gluten bevat. Deze zaden leveren op hun beurt ook omega 3-vetzuren en antioxidanten die essentieel zijn om in vorm te blijven.

 • Wanneer je ze combineert met groene groente, krijg je een caloriearme drank die je in elk soort dieet kunt opnemen.
 • Deze drank verhoogt het energieniveau, beteugelt het verlangen naar voedsel en behoudt de spiermassa, vooral bij mensen die intensief aan sport doen.
 • Hennepzaden staan bekend om hun eiwitten, natuurlijke antioxidanten en gezonde vetten.

We raden je aan om te lezen:
Mythen en feiten over groene smoothies

Recept voor eiwitshake met groene groente en hennep

Groene shake in een glas met een rietje

Om deze groene smoothie te maken, stellen wij je voor gebruik te maken van plantaardige melk en de groente- en fruitsoorten die je zelf het lekkerst vindt.

Om deze eiwitshake te maken gebruiken we ook andere gezonde ingrediënten, zoals banaan, die je energieniveau helpt verhogen. Ook stellen we voor om bijvoorbeeld lekkere amandelmelk te gebruiken, die omega 3-vetzuren en aminozuren bevat.

Ingrediënten

 • 2 rijpe bananen
 • 5 boerenkoolbladeren
 • 15 gram tahini
 • 30 gram hennepzaad
 • 500 ml amandelmelk
 • 60 gram gojibessen
 • gehakte noten en hennepzaden (om te garneren)

Bereiding

 • Schil de rijpe bananen en snijd ze in verschillende stukken.
 • Was vervolgens de boerenkoolbladeren goed en doe ze in een blender.
 • Voeg de stukjes banaan toe en vervolgens de amandelmelk.
 • Mix ze gedurende 15 tot 20 seconden totdat je een glad drankje hebt verkregen.
 • Voeg daarna de tahini, de hennepzaadjes en de gojibessen toe.
 • Blijf mengen tot je een glad en klontvrij drankje krijgt.
 • Garneer het drankje dan met de noten en de zaden en serveer de eiwitshake.
 • Drink meteen op, voor of na de training. Je kunt het ook als tussendoortje nemen.

Dingen om in gedachten te houden

Deze eiwitshake is slechts een aanvulling op je voeding. Je kunt het niet drinken om voedsel te vervangen of andere voedingssupplementen te vervangen. Het is waar dat het helpt om de spiermassa en het gewicht in stand te houden, maar het is geen wondermiddel.

Deze verduidelijking is belangrijk omdat veel consumenten ten onrechte geloven dat ze het kunnen drinken om maaltijden of eiwitsupplementen te vervangen. Velen denken zelfs dat het consumeren ervan meer dan genoeg is om in vorm te blijven.

Wees echter voorzichtig! Hoewel deze shake gezond is, werkt het niet op zichzelf. Het is belangrijk om de consumptie ervan aan te vullen met een gezonde voeding en beweging om spiermassa op te bouwen, overgewicht te bestrijden en andere voordelen te behalen.

Wil je deze drank thuis zelf maken? Volg dan het recept hierboven. Zoals je in dit artikel hebt geleerd, is het een goede manier om extra eiwit toe te voegen aan je dieet. Het bevat ook andere gezonde ingrediënten die je dieet aanvullen en het welzijn bevorderen. Geniet ervan!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.