Drink limonade van groene thee om af te vallen

Deze limonade kan uitstekend zijn om je eetlust in bedwang te houden en je te helpen een paar centimeters kwijt te raken rond je middel. Voor de beste resultaten moet je dit middel natuurlijk wel ondersteunen met een vetarm dieet.
Drink limonade van groene thee om af te vallen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

In de afgelopen jaren zijn we ons er steeds meer van bewust geworden dat overgewicht en obesitas de kans op het ontwikkelen van ernstige ziektes aanzienlijk kunnen vergroten. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve middelen zoals groene thee om hen te helpen overtollig lichaamsvet kwijt te raken.

Hoewel een goed figuur natuurlijk nog altijd een belangrijke motivatie is voor veel mensen, zijn de meeste mensen er inmiddels wel van op de hoogte dat het vooral voor hun gezondheid belangrijk is om die overbodige kilo’s te verliezen.

Daarom zijn er een hoop verschillende methodes ontwikkelt om gewichtsverlies te ondersteunen. Waaronder ook een paar die je lichaam niet onderwerpen aan strenge en misschien wel gevaarlijke routines.

Zo bestaan er verschillende natuurlijke voedingssupplementen die je stofwisseling kunnen versnellen. Ze zorgen ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt, waardoor vet zich minder snel opslaat.

Een van deze supplementen is groene thee, een plant die al langere tijd bekend staat om zijn eigenschappen die gewichtsverlies bevorderen en je taille slanker kunnen maken.

Je kunt de eigenschappen van groene thee versterken door de thee te mengen met een beetje citroensap. Hierdoor krijg je het perfecte drankje om gewichtsverlies te ondersteunen.

Ben je benieuwd?

Afvallen en je taille slanker maken met limonade van groene thee

Groene Thee

Limonade van groene thee is een drankje dat rijk is aan antioxidanten, vitamines en mineralen die de stofwisseling gezond houden en zo gewichtsverlies bevorderen.

Zowel groene thee als citroen staat over de hele wereld bekend om zijn ontgiftende en vochtafdrijvende eigenschappen die ervoor zorgen dat afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam verwijderd worden.

Daarnaast hebben beide ingrediënten krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze er niet alleen voor zorgen dat je taille slanker wordt, maar ook dat ontstekingsprocessen in het lichaam onder controle worden gehouden.

Groene thee bevat een krachtige antioxidant, bekend als Epigallocatechingallaat (EGCG), dat vet, cholesterol en triglyceriden tegengaat. Een regelmatige consumptie van deze antioxidant kan:

 • De oxidatie van lipiden helpen voorkomen.
 • Overtollig vocht afdrijven.
 • Je lichaam gevoeliger maken voor insuline.

Daarnaast heeft het vitamine C-gehalte in citroenen een ontgiftende werking die ervoor zorgt dat gifstoffen sneller uit het lichaam worden verwijderd.

Samen met het gehalte kalium en vezels dat citroen bevat kan dit ervoor zorgen dat:

 • Je lichaam vetten beter verteert.
 • De bloedbaan gefilterd wordt.
 • Lipiden minder snel aan de aderwanden blijven kleven.

Citroen bevat een hoge concentratie polyfenolen, antioxidanten die de lever ondersteunen en overtollig vet tegengaan.

Dankzij het gehalte pectine kan citroen er daarnaast ook voor zorgen dat je langer vol zit en dat je sneller verzadigd raakt.

Recept voor limonade van groene thee om af te vallen

Citroenlimonade

Om de eigenschappen van deze drank te versterken, raden wij aan om nog een paar extra voedingsstoffen toe te voegen in de vorm van honing en gember.

Gember heeft ontstekingsremmende, antibacteriële en thermogene eigenschappen die het lichamelijke proces waarbij suiker wordt omgezet in energie ondersteunen.

Honing is niet alleen een natuurlijke zoetstof, maar bevat ook een hoop energie en natuurlijke antibiotica die goed zijn voor je gezondheid.

Door deze twee ingrediënten aan je drankje toe te voegen ondersteun je je immuunsysteem. Zo verklein je je kans op infecties.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 2 citroenen
 • 4 zakjes groene thee
 • 50 gram of 2 eetlepels pure, biologische honing
 • 10 gram of 1 eetlepel verse gember

Hoe maak je deze drank?

 • Breng eerst het water op hoog vuur aan de kook.
 • Was ondertussen de citroen grondig schoon, rasp een beetje van de schil af en voeg dit daarna toe aan het water. Bewaar het citroensap voor later.
 • Laat de citroenrasp vervolgens vijf minuten doorkoken op laag vuur.
 • Haal dan de pan van het vuur en voeg de groene thee en de gember toe.
 • Doe daarna een deksel op de pan en laat de ingrediënten tien minuten trekken.
 • Voeg vervolgens het citroensap en de honing toe.
 • Berg de limonade dan twee uur op in de koelkast, of tot hij koud is.
 • Giet het mengsel wanneer het koud is door de zeef en drink het dan op.
 • Je kunt deze drank maximaal twee à drie keer per dag drinken.

Dingen om in je achterhoofd te houden!

Hoewel het regelmatig drinken van deze limonade van groene thee je kan helpen om af te vallen, is het belangrijk om niet te vergeten dat je alleen resultaat zult zien wanneer je deze drank ondersteunt met een caloriearm en vetarm dieet.

Er zal niets gebeuren als je gewoon door blijft gaan met het eten van veel verzadigde vetten, suikers en commerciële producten.

Daarnaast is het ook van essentieel belang om naast deze limonade zes tot zeven glazen water per dag te drinken. Deze kostbare vloeistof ondersteunt namelijk het natuurlijke ontgiftingsproces en is onmisbaar bij gewichtsverlies. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Xia HM, Wang J, Xie XJ, Xu LJ, Tang SQ. Green tea polyphenols attenuate hepatic steatosis, and reduce insulin resistance and inflammation in high-fat diet-induced rats. Int J Mol Med. 2019 Oct;44(4):1523-1530. doi: 10.3892/ijmm.2019.4285. Epub 2019 Jul 23. PMID: 31364723.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176. doi: 10.3390/molecules23051176. PMID: 29758009; PMCID: PMC6099746.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.