De voordelen van lipocontrast om vet te bestrijden

Met lipocontrast worden vetcellen blootgesteld aan een opeenvolging van hitte-koude-hitte. Deze thermische schok veroorzaakt de afbraak van de adipocyten. Ontdek de voordelen van lipocontrast in dit artikel.
De voordelen van lipocontrast om vet te bestrijden
Alejandro Duarte

Beoordeeld en goedgekeurd door de biotechnoloog Alejandro Duarte.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 13 december, 2022

Lipocontrast is een niet-invasieve techniek die zeer effectief is bij het verminderen van plaatselijk vet. Het is een techniek die zich voortdurend ontwikkelt en de resultaten zijn praktisch onmiddellijk. Ontdek vandaag nog alle voordelen van lipocontrast!

Als je aankomt of meer vet ophoopt, verhoogt het aantal vetcellen in je lichaam niet. Wat er in feite gebeurt is dat de vetcellen gewoon in omvang toenemen.

De hoeveelheid vetcellen die we hebben, wordt bepaald door onze kindertijd en genetica. Wat lipocontrast doet, is in feite het aantal daadwerkelijke vetcellen verminderen.

Door het hebben van minder vetcellen zie je er dus dunner uit. Studies tonen aan dat mensen met overgewicht over het algemeen meer vetcellen hebben dan mensen met een normaal gewicht.

De voordelen van lipocontrast

Lipocontrast werkt door middel van een proces dat men thermische contrastlipolyse noemt. Het isoleert het vetweefsel in een applicator en onderwerpt het vervolgens aan een drievoudige hitte-koude-hitte thermische schok die de vetcellen aanvalt. Dit proces volgt via speciale software geautomatiseerde tijd-, temperatuur- en energieparameters.

Onze vetcellen zitten vol met verzadigde vetzuren, die gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Met lipocontrast onderwerpt men deze vetcellen echter aan de opeenvolging van hitte-koude-hitte. Deze thermische schok veroorzaakt het verbreken van de adipocyten, wat leidt tot hun kristallisatie en uiteindelijke vernietiging.

Het effect treedt vrijwel onmiddellijk op en het schakelt een deel van elke vetcel uit. Tegelijkertijd komen de andere delen van de vetcellen in een proces apoptose of vernietiging terecht. De natuurlijke processen van het lichaam zullen deze dan binnen een paar weken elimineren.

Het brede scala aan gebieden dat je met lipocontrast kunt behandelen, is te danken aan de meerdere behandelingsapplicatoren. Deze applicatorkoppen hebben verschillende afmetingen en zijn daarom geschikt voor verschillende delen van het lichaam.

Deskundigen kunnen ze gebruiken op de buik, zijkanten van het lichaam, rug, armen, knieën, kraakbeen en de borst bij mannen. Ook is dit systeem geschikt om vezelachtig vet te verminderen.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

De voordelen van lipocontrast om vet te bestrijden

De resultaten die met deze behandeling worden verkregen, zijn vrijwel onmiddellijk. Daarom is het na één sessie al mogelijk om tot een derde van het behandelde vetweefsel te verwijderen.

Experts kunnen hierdoor bevestigen dat lipocontrast een 3 keer snellere en superieure vetreductie bereikt in vergelijking met normale cryolipolyseprocedures.

Ongeveer 80% van het eindresultaat wordt na 20 dagen behaald. Deze techniek voorkomt ook trauma van invasieve methoden zoals liposuctie. Het biedt ook het voordeel dat de mogelijke risico’s van schade aan omliggende weefsels die kunnen optreden bij andere technieken, zoals laser, radiofrequentie of ultrasound, worden vermeden.

Duur van de behandeling

Eerst wordt er een volledig onderzoek gedaan om de beste behandeling te bepalen

Het aantal sessies per te behandelen gebied is afhankelijk van de diepte van het vetweefsel (Spaanse link). Afhankelijk hiervan kunnen tussen één en drie sessies nodig zijn, met een minimum interval van vier weken.

De duur van elke sessie is meestal een uur. Het heeft ook het voordeel dat er geen herstelperiode nodig is. Op deze manier kan de patiënt onmiddellijk na de behandeling terugkeren naar de normale dagelijkse activiteiten.

Lipocontrast mag alleen worden uitgevoerd door volledig opgeleide en gecertificeerde medische professionals en schoonheidsspecialisten. Ze moeten een volledige training hebben genoten om de vragen van de patiënten te kunnen beantwoorden en om te beoordelen of deze behandeling aan te bevelen is voor de persoon in kwestie.

Lipocontrast Duo is het meest geavanceerde systeem voor lichaamsvorming dat momenteel beschikbaar is. Het is het nieuwste en meest geavanceerde klinisch bewezen vetverminderingssysteem.

Met behulp van de Duo-koppen kun je met dit systeem twee delen van het lichaam tegelijkertijd behandelen. Met de mogelijkheid om twee gebieden tegelijkertijd te behandelen, kun je dus de behandeltijd verkorten en de efficiëntie verhogen.

Als je vragen hebt over dit proces, neem dan contact op met je arts of een opgeleide medische professional.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Leroux, M. B. (2009). Tejido adiposo. Arch. Argent. Dermatol.
  • Fernando, M., Alvear, C., & Alayón, A. N. (2010). Adipocytes, visceral obesity, inflammation and cardiovascular disease. Revista Colombiana de Cardiología. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/S0120-5633(10)70243-6
  • Carvajal, C. (2015). TEJIDO ADIPOSO Y OBESIDAD. Medicina Legal de Costa Rica.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.