Peterselie is een kruid met vele geneeskrachtige eigenschappen

Bij de oude Grieken was peterselie het symbool van de vreugde. Maar wist je dat aan peterselie ook geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven?
Peterselie is een kruid met vele geneeskrachtige eigenschappen

Laatste update: 13 december, 2018

Peterselie is een kruid dat vele jaren geleden werd ontdekt. Het werd gebruikt voor zowel medicinale doeleinden en als specerij voor een hele reeks gerechten tijdens het koken. Dit kruid biedt vele mogelijkheden.

Dat is mede te danken aan de grote hoeveelheid vitaminen en mineralen die het bevat.

Het helpt vooral om een frisse adem te behouden en om de eetlust te bevorderen. Als je aandachtig verder leest, kom je er snel achter dat dit kruid nog veel meer geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Peterselie als een geneeskrachtig kruid

Peterselie bezit enkele vitaminen en mineralen die belangrijk en nuttig zijn. Deze voorkomen en bestrijden vele soorten ziekten. De bekendste toepassingen van peterselie zijn:

 • Peterselie is een kruid dat mogelijk zowel de lever en de darmen beschermt tegen verschillende soorten kanker. Deze anti-carcinogene eigenschappen zitten vooral in wat wordt aangeduid als myristicine. Bovendien beschermt het ook de hersenen, doordat het misschien zelfs tumoren afhoudt.
 • Het kruid bezit ook belangrijke componenten die de spijsvertering stimuleren. Bovendien werkt het gasafdrijvend. Op deze manier helpt peterselie om overtollig gas te verdrijven. Bijgevolg verdwijnt het opgeblazen gevoel. Het ondersteunt ook het lichaam tijdens het afvoeren van de giftige stoffen die zich ophopen. Het beschermt daarmee de nieren, omdat het voorkomt dat nierstenen zich kunnen ontwikkelen.
 • Perterselie telt enkele krachtige antioxidanten die onze cellen beschermen tegen veroudering. Tegelijkertijd houden deze de huid gezond omwille van hun anti-bacteriële en anti-inflammatoire werking. Het is echter ook een héél handig kruid voor mensen met acne, vlekken op de huid of andere verwante problemen.
 • Niet alleen is het erg lekker, maar peterselie is ook rijk aan fosfor, calcium, ijzer en zwavel. Het bevat een grote hoeveelheid vitamine C en beta-caroteen, enkele zeer belangrijke vitaminen die het immuunsysteem versterken.

Gebruik peterselie om verschillende ziekten te voorkomen!

Peterselie
 • Peterselie voorkomt bloedarmoede.
 • Peterselie voorkomt en verlicht blaasontstekingen.
 • Het ondersteunt de spijsvertering.
 • Deze winterharde plant houdt de nieren gezond.
 • Het voorkomt een slechte adem.
 • Het helpt enorm tijdens de behandeling van artritis.
 • Het zuivert het bloed.
 • Peterselie is een natuurlijk diureticum.
 • Het vermindert de productie van lichaamsgassen.
 • Het kan indigestie verlichten.
 • Het beschermt en stimuleert het immuunsysteem.

Hoe gebruik je peterselie?

Een van de populairste toepassingen van peterselie is om dit vers te eten. Indien peterselie wordt bevroren of gedroogd, kan het veel van zijn gezonde eigenschappen verliezen.

De grootste voordelen van peterselie krijg je wanneer deze rauw eet. Op deze manier kan je met slechts een paar blaadjes een moeilijke spijsvertering verhelpen of een slechte adem voorkomen.

Thee van peterselie

Eerst meng je twee eetlepels van deze tweejarige plant met twee kopjes kokend water. Laat vervolgens deze infusie korte tijd trekken. Zeef het daarna alvorens het op te drinken. Je kan deze thee tot twee keer per dag drinken.

Maak je je eigen smoothies?

Als je smoothies drinkt, is dit het ideale ingrediënt om toe te voegen! Geniet op deze manier van elk moment van de dag. Bovendien kan je peterselie toevoegen aan een hele reeks dagelijkse gerechten die je thuis klaar maakt. Wellicht ook interessant voor jou

Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Bieten-peterseliesap om spataderen tegen te gaan

We weten allemaal dat er geen wonderen bestaan als het aankomt op spataderen verwijderen. Toch kan dit sapje met rode biet en peterselie hierbij he...