Ontdek de fantastische effecten van watertherapie voor gewichtsverlies

Gemakkelijk gewicht verliezen, zonder pijn en zonder van de honger te sterven? Natuurlijk is het mogelijk! Met watertherapie kan je van de overtollige gifstoffen afkomen en tegelijkertijd voor een verzadigd gevoel zorgen.
Ontdek de fantastische effecten van watertherapie voor gewichtsverlies

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 23 augustus, 2022

Hoe ga jij om met de inspanningen om die extra kilo’s te verliezen? Vind je het moeilijk? Ben je het beu om het ene na het andere dieet uit te proberen? Check dan eens wat watertherapie voor gewichtsverlies kan betekenen.

Het gebeurt vaak dat je na de eerste pogingen ontgoocheld bent over de resultaten die je behaalt. Je kan zelfs na enkele weken de resultaten die je wilt bereiken niet meer opmerken. Dat komt omdat je lichaam zich aan de veranderingen aangepast heeft.

Misschien ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden of naar iets eenvoudiger. Dan moet je watertherapie voor gewichtsverlies leren kennen.

Heb je ooit al over deze therapie gehoord? Indien je nog niet over watertherapie voor gewichtsverlies gehoord hebt of indien je het wel kent maar er meer over wilt weten, lees dan zeker verder. We geven je in dit artikel een overzicht.

Je zal zien dat het vele voordelen te bieden heeft en erg eenvoudig is. Bovendien hoef je geen ernstige veranderingen uit te voeren of tot extreme uitersten gaan.

Waar komt watertherapie voor gewichtsverlies vandaan?

Watertherapie begint in de westerse wereld bekender te worden. Maar in Japan is het al heel goed bekend.

Want in Japan gebruikt men het om de maag te reinigen en het verteringssysteem te verbeteren. Bovendien hebben ze ontdekt dat het helpt om meer energie te krijgen en tegelijkertijd gewicht te verliezen.

De traditionele aanbevolen manier is de eerste minuten nadat je opgestaan bent, een grote hoeveelheid water te drinken.

In Japan zijn de eerste paar uren van de ochtend bekend als de ‘gouden uren’. Want ze geloven dat op dit moment water drinken een aantal effecten heeft. Het verbetert de werking van je verteringssysteem en je algemene gezondheid aanzienlijk.

Wat is watertherapie?

Watertherapie voor gewichtsverlies

De naam van deze therapie klinkt misschien ingewikkeld of kan de indruk geven dat het heel beperkend is. Maar het is eigenlijk volledig het tegendeel.

Watertherapie heeft enkele specifieke regels of stappen die eenvoudig te volgen zijn. Dit zijn ze:

  • Wanneer je net wakker bent, drink je tussen 400 en 600 ml natuurlijk water. Het is belangrijk dat je dit doet voordat je iets eet. In totaal bestaat deze hoeveelheid water uit twee tot drie glazen water. Het is het beste dat dit water op koude ochtenden warm of op kamertemperatuur is. Als je wat smaak wil, kan je citroensap toevoegen, maar geen zoetmiddelen.
  • Poets je tanden en wacht dan tussen de 45 minuten en één uur vóór je iets eet. Maak je geen zorgen als je bent wakker geworden met echt veel honger. De hoeveelheid water die je drinkt, zal je helpen om een verzadigd gevoel te hebben. Je zal dus in staat zijn om minstens 45 minuten te wachten.
  • Eet een licht ontbijt. Maar het moet wel een volledig ontbijt zijn dat jou de nodige voedingsstoffen verschaft. Het is belangrijk dat je de dag op je juiste manier begint. Het ontbijt moet dus natuurlijke biologische voedingsmiddelen bevatten van een hoge kwaliteit. Vermijd bewerkte voeding, vlees en vetten. Smoothies of salades zijn een goede keuze. Maar een mengsel van havermout, noten en melk is ook goed.
  • De rest van je maaltijden moeten licht zijn zodat de watertherapie goed werkt.
  • Twee uren na het eten moet je vermijden om vloeistof te drinken. Maar het is goed dat je zorgt dat je de aanbevolen twee liters water per dag drinkt.

Algemene aanbevelingen voor watertherapie voor gewichtsverlies

Watertherapie voor gewichtsverlies
  • Je kan een snufje zout aan het water toevoegen. Want dit vergemakkelijkt de hydratatie van je lichaam. Maar denk hier zorgvuldig over na als zout voor jou een specifiek gezondheidsprobleem is. Als je arts gezegd heeft dat je voedingspatroon weinig zout mag bevatten, dan moet je uiteraard dit trucje vermijden. Je zal zien dat je lichaam op een natuurlijke manier al het water opneemt, dat het nodig heeft.
  • Vermijd koffie, alcohol en alle andere soorten irriterende middelen. Watertherapie probeert je lichaam gezonder te maken. Het zal dus meer blootgesteld worden aan de schade die deze dranken kunnen aanbrengen. Zorg dat je je lichaam niet beschadigt. Laat dus deze drankjes gedurende enige tijd staan. Als je iets met een smaakje wilt, kies dan voor groene smoothies of natuurlijke fruitsappen, maar altijd in kleine hoeveelheden.

Misschien heb je een medische aandoening en moet je waakzaam zijn en je voedingspatroon in het oog houden. Probeer dan pas deze watertherapie voor gewichtsverlies, nadat je je arts geraadpleegd hebt.

Laat het ons dus weten of je deze therapie kende? Heb je het geprobeerd? Hoe heeft het bij jou gewerkt?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.