De acht populairste seksuele fetisjen

27 april 2019
Fetisjen komen veel vaker voor dan we denken. Ze helpen ons opgewonden te raken en zorgen ervoor dat we op een vollere manier van ons seksleven genieten. 

Het kenmerk van seksuele fetisjen is dat ze opwinding of orgasmen teweegbrengen door middel van voorwerpen, bepaalde stoffen of een specifiek lichaamsdeel. We willen je laten kennismaken met de acht populairste seksuele fetisjen.

Sommige vinden alleen al het woord “fetisj” intimiderend. Maar het is een veel voorkomende en ongevaarlijke praktijk die de seksuele ervaring in feite kan verbeteren.

In sommige gevallen worden fetisjen echter een terugkerend en noodzakelijk gedrag om seksueel opgewonden te raken. Fetisjisme kan men in dat geval een pathologische stoornis noemen.

Maar meestal is het alleen een eenvoudige uiting van seksualiteit zowel bij mannen als vrouwen.

Ken jij de acht populairste seksuele fetisjen? Ontdek ze in dit artikel.

De populairste seksuele fetisjen

1. Piercings

Populairste seksuele fetisjen

Dit is één van de populairste seksuele fetisjen, vooral bij mensen die jonger zijn dan veertig jaar oud. Het omvat allerlei soorten gaatjes en juwelen van verschillende grootte, vorm en kleur.

Deze voorwerpen versieren meestal lichaamsdelen die dan op hun beurt de seksuele opwinding vergemakkelijken:

 • Tepels
 • Genitaliën
 • Lippen
 • Tong
 • Navel

Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze piercings, kunnen een heftige seksuele opwinding voelen alleen al bij het zien van deze piercings bij de andere persoon.

Maar sommige mensen houden ook van het koude gevoel dat metalen piercings veroorzaken wanneer ze in contact komen met het leven.

We raden ook dit artikel aan: Tips voor een bevredigender seksleven

2. Haren

Haarfetisjisme is ook bekend onder de term trichofilie. Het komt redelijk vaak voor, vooral bij mannen.

De mensen met deze fetisj voelen zich opgewonden bij rechtstreeks contact met haren of bij een bepaalde haarkleur of haarstijl.

Anderzijds kunnen vrouwen gefascineerd raken door baarden, snorren of borsthaar.

3. Schoenen

Populairste seksuele fetisjen

Altocalcifilie behoort tot de populairste vormen van fetisjisme ter wereld. Het betekent dat iemand seksueel opgewonden raakt door het schoeisel van vrouwen.

Mannen kunnen optimaal profiteren van een seksuele relatie zonder dat de vrouw ooit haar schoenen uitdoet (meestal met hoge hakken).

4. Leer

Het gebruik van leren voorwerpen tijdens de seks is één van de bekendste fetisjen.

Tegenwoordig kan je ze in alle erotische winkels vinden. Bovendien ze er ook clubs en bijeenkomsten voor mensen die van leer houden.

Leer en dan vooral zwart leer is een universeel sekssymbool geworden. Het heeft ook te maken met praktijken waarbij overheersing een rol speelt en met sadomasochisme.

Dit zijn enkele voorbeelden van dit soort leren voorwerpen:

 • Maskers
 • Zwepen
 • Riemen
 • Ondergoed
 • Kostuums

5. Lingerie

Populairste seksuele fetisjen

De meeste mannen raken opgewonden door lingerie. Deze kledingstukken beklemtonen de sensualiteit van een vrouw. Op die manier worden ze nog begeerlijker voor mannen.

Vele mensen verkiezen zelfs dat hun partner kousen, jarretellen of een beha draagt tijdens de seks.

6. Kostuums

Het gebruik van kostuums is niet alleen een populaire fetisj. Maar het is ook één van de vele manieren om de sleur in je seksleven te doorbreken.

Want met kostuums moet je je verbeelding wel gebruiken. Zowel mannen als vrouwen kunnen hun fantasie laten werken en hun opwinding tot het maximale niveau brengen.

Door kostuums te gebruiken kan men meedoen aan een rollenspel of verschillende persoonlijkheden opnemen. Dit hangt allemaal af van de creativiteit van de betrokkenen.

Ook dit is een boeiend artikel: Zeven eenvoudige gewoontes om je seksdrive een boost te geven

7. Voyeurisme

Populairste seksuele fetisjen

Voyeurisme komt niet zo vaak voor als de andere fetisjen die we bespreken. Maar voyeurisme is een gewone seksuele praktijk die eigenlijk vele mensen toepassen.

Het verwijst naar het plezier en het genot dat mensen ervaren wanneer ze andere mensen naakt zien of wanneer ze andere mensen seks zien hebben. Het maakt ook niet uit waar ze die mensen zien.

Sommige personen voelen alleen opwinding wanneer de andere persoon zich er niet van bewust is dat hij of zij bekeken wordt. Maar anderen genieten veel meer als ze de toestemming gekregen hebben om toe te kijken.

Bij deze fetisj hoort ook de opwinding die men ervaart bij het bekijken van erotische films.

8. Onderwerping en overheersing

Onderwerping en overheersing zijn sommige van de meest voorkomende seksuele fantasieën. Vooral na het succes van films als 50 Shades of Grey is deze fetisj erg populair geworden.

Bij deze spelletjes hoort ook het beoefenen van sadomasochisme. Ze vereisen ook het gebruik van verschillende seksspeeltjes:

 • Handboeien
 • Kettingen
 • Zwepen
 • Lederen kleding
 • Halskettingen

Voel je je aangetrokken tot één van deze fetisjen? Heb je ze ooit al eens met je partner uitgeprobeerd? Sommige van deze fetisjen zijn heel anders of zelfs vreemd. Maar ze kunnen ongetwijfeld helpen om ons te prikkelen en te genieten van onze seksualiteit.

Deel ze met je partner. Maak er gebruik van om de sleur in je seksleven te doorbreken.