Zes tips hoe je een vrouw tevreden kan stellen in bed

Een vrouw bevredigen is meer dan alleen seks: het vereist een lichamelijke en emotionele verbinding. Zij moet zich op haar gemak voelen en niet iedereen is in staat om haar dat gevoel te geven.
Zes tips hoe je een vrouw tevreden kan stellen in bed
Bernardo Peña

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Bernardo Peña.

Laatste update: 03 mei, 2023

In het begin van een romantische relatie idealiseren mensen elkaar. De geest speelt in deze fase met het idee van relaties. Dat is hoe we verliefd worden – en het moet gevoed worden met seksuele tevredenheid zodat een stabiele relatie kan ontstaan. Maar een vrouw tevreden stellen in bed is geen gemakkelijke opdracht…

Wanneer het over seksuele tevredenheid gaat, dan zijn cultuur, ideologie en sociale leefstijlen allemaal invloedrijke factoren waarmee we rekening moeten houden. Je moet beseffen dat een vrouw die een aantal vooroordelen over seks aangeleerd heeft, veel gereserveerder zal zijn tijdens de daad.

Wat is seksuele tevredenheid?

Seksuele tevredenheid wordt omschreven als de waarneming en de evaluatie die een persoon van zijn seksleven maakt. Dit omhelst het aantal seksuele ontmoetingen die ze hebben, elke daad die ze uitvoeren en de communicatie met een reeks partners.

 • Om als vrouw tevreden gesteld te worden en je vrij te voelen in bed moet ze zichzelf aanvaarden. Ze moet haar onzekerheden loslaten en gewoon ervoor gaan.
 • Zonder haar aanvaarding kan je deze tips oneindig vaak volgen. Maar je zal niet ver komen.

Hoe kan je een vrouw tevreden stellen in bed?

1. Gebruik een glijmiddel

Vrouw tevreden stellen in bed

Het is belangrijk dat je onthoudt dat een vrouw meer tijd nodig heeft om in de stemming te komen. Eén van de meest voorkomende fouten die mannen maken, is dat ze wanhopig tot penetratie willen komen. Maar mannen moeten zich eigenlijk focussen op het strelen van de erogene zones.

Maar hoe lang dan? De duur van het voorspel hangt af van de leeftijd van de vrouw, de mate van verlangen en de verbinding.

De vagina moet echt gesmeerd worden vóór de stimulatie. Je kan commerciële glijmiddelen of zelfs speeksel gebruiken. Als een vrouw dan nog steeds droog blijft, is het nog niet het juiste moment om te beginnen.

2. Niet elke vrouw heeft een orgasme of ejaculeert

De media hebben het idee gecreëerd dat zowel mannen als vrouwen veel meer orgasmen moeten hebben dan ze eigenlijk hebben. Maar vrouwen hebben vaak geen orgasme. Bovendien is het moeilijk om een vrouw tevreden te stellen in bed.

Toch zijn er veel vrouwen die dit bereiken. Maar dat gegeven wordt niet opgemerkt. Het is volledig normaal dat je enkele druppels van een ondoorzichtig vocht ziet dat vergelijkbaar is met zaad.

In sommige gevallen is de druk om tot een ejaculatie te komen te groot. Dan kan de opwinding verdwijnen. Het enige wat te veel druk dan teweegbrengt, is een gevoel van teleurstelling bij de vrouw en een twijfelachtige prestatie bij de man.

3. Het hoogtepunt tegelijkertijd bereiken

Vrouw tevreden stellen in bed

De ideale manier is tegelijkertijd het hoogtepunt bereiken. Maar neem dit niet te serieus. Want wanneer je het te hard probeert, ervaar je alleen maar frustratie.

Je zal je eigen voornaamste criticus worden en al je bewegingen bekritiseren zonder ook maar van één ervan te genieten. Onthoud dat tegelijkertijd de climax bereiken niet altijd het belangrijkste doel is. Het gaat eerder om het genieten van het moment.

4. Meervoudige orgasmen

Vrouwen zijn in staat om na een orgasme verder te gaan. Maar sommige vrouwen hebben tussenin een pauze nodig, ergens tussen één tot dertig minuten.

Als ze even rust nodig heeft, weet dan dat haar tweede orgasme sneller zal komen. Het goede nieuws is dat er geen beperking is. Het is mogelijk om het ene na het andere orgasme te hebben.

Multi-orgasmen treden meestal in de zone van de clitoris en in de G-spot op.

 • Eén manier om ze te veroorzaken is zonder ophouden te stimuleren.
 • Je moet wachten tot het eerste orgasme stopt voordat je start met het volgende.
 • Dat is het moment waarop de stimulatie het meest intens moet worden.

5. Het orgastisch vermogen

Vrouw tevreden stellen in bed

Het is duidelijk dat alle vrouwen verschillend zijn. Dat betekent niet dat iemand een slechte minnaar is. Sommige vrouwen kunnen het ene orgasme na het andere hebben. Maar andere vrouwen hebben het moeilijk om één orgasme te bereiken.

Toch zijn er manieren waarop je het aantal kan laten stijgen. Bekijk de volgende stappen eens:

 • Wees geduldig. Het aantal orgasmen zal met elke ontmoeting vermeerderen.
 • Schenk aandacht aan haar grenzen. Sommige vrouwen hebben echt niet meer dan één orgasme nodig om zich tevreden te voelen.
 • Bouw een band op tussen genegenheid en genot. Wat bedoelen we hiermee? Wanneer ze bijna de climax bereikt, overspoel haar dan met liefkozingen, kussen en woorden die haar een warm gevoel geven.
 • Leer haar kennen. Probeer nieuwe benaderingen uit en let op hoe ze reageert. Als ze op een positieve manier reageert, dan kan je de aanpak opnieuw gebruiken.

Vergeet dit artikel niet: De vier kenmerken van een goede relatie

6. Maak er geen wedstrijd van

Het competitieve instinct tussen mannen kan averechtse effecten hebben op de seks.

Dat wil zeggen dat mannelijkheid ervoor zorgt dat we de nummer één in het leven van een vrouw willen zijn. Dit kan angst en frustratie veroorzaken – iets dat in de seksuele daad niet ongemerkt voorbij gaat.

Maar vrouwen laten zich door vele factoren leiden wanneer ze de man kiezen die hen echt tevreden stelt. Hun keuze wordt zowel door emotionele als sociale aspecten bepaald.

Een vrouw tevreden stellen in bed, zorgt ervoor dat zij zich volledig voelt. Zeker wanneer dit gebeurt door de persoon die haar ondersteunt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Brody S, Weiss P. Simultaneous penile-vaginal intercourse orgasm is associated with satisfaction (sexual, life, partnership, and mental health). J Sex Med. 2011 Mar;8(3):734-41.
 • Estupinyá P. Una aventura de sexo y ciencia: Una mirada a la investigación científica de la sexualidad humana y sus sorprendentes resultados. ¿Cómo ves?. 2013;15(180): 10-14.
 • Mallory AB. Dimensions of couples’ sexual communication, relationship satisfaction, and sexual satisfaction: A meta-analysis. J Fam Psychol. 2022 Apr;36(3):358-371.
 • Pujols Y, Seal BN, Meston CM. The association between sexual satisfaction and body image in women. J Sex Med. 2010 Feb;7(2 Pt 2):905-16.
 • Rausch D, Rettenberger M. Predictors of Sexual Satisfaction in Women: A Systematic Review. Sex Med Rev. 2021 Jul;9(3):365-380.
 • Shahhosseini Z, Gardeshi ZH, Pourasghar M, Salehi F. A review of affecting factors on sexual satisfaction in women. Mater Sociomed. 2014 Dec;26(6):378-81.
 • Wongsomboon V, Burleson MH, Webster GD. Women’s Orgasm and Sexual Satisfaction in Committed Sex and Casual Sex: Relationship Between Sociosexuality and Sexual Outcomes in Different Sexual Contexts. J Sex Res. 2020 Mar-Apr;57(3):285-295.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.