De 7 grote voordelen van het eten van bramen

13 november 2018
Bramen zijn een geweldige fruitsoort. Leer hier over de vele geweldige gezondheidsvoordelen van het eten van dit fruit op regelmatige basis.

Bramen zijn een heerlijke en sappige fruitsoort. Dit is waarom het ook een goed alternatief is voor ongezonde drankjes voor degenen die houden van natuurlijke sapjes.

Echter is dit niet de enige manier om deze fruitsoort te eten. Bramen kunnen ook worden toegevoegd aan verschillende soorten salades, toetjes en andere recepten.

Hun ongeëvenaarde smaak is niet de enige reden om bramen te kiezen. Deze fruitsoort geeft het lichaam grote hoeveelheden vetzuren, vitaminen, mineralen en koolhydraten. 

Daarnaast worden ze gezien als een bron van de gezondste natuurlijke antioxidanten. Ook bevatten ze erg weinig calorieën. Dit maakt het tevens een perfect voedingsmiddel om toe te voegen wanneer je graag wat gewicht wilt verliezen.

Vandaag gaan we een kijkje nemen naar een aantal goede voordelen van deze kleine fruitsoort.

De voordelen van bramen

Alle natuurlijke voedingsmiddelen zijn goed voor het lichaam, deze fruitsoort is hier geen uitzondering op. Laten we een kijkje nemen.

1. Ze hebben anti-ontstekende eigenschappen

Bramen hebben anti ontstekende eigenschappen

Door regelmatig deze fruitsoort te eten, behaal je veel voordelen, vooral als je lijdt aan ontstekingsziekten.

Dankzij hun voedingsstoffen kunnen bramen worden gebruikt om ziekten zoals artritis en osteoartrose te behandelen. 

Ze bieden zelfs voordeel bij de behandeling van hematomen die veroorzaakt worden door trauma of andere ontstekingsproblemen. Het maakt niet uit waar in het lichaam deze zitten.

2. Het zijn antioxidanten

Als de voordelen hierboven je hebben verrast, dan zullen de antioxidanten in de bramen je zelfs nog meer verbazen. Het grote voordeel is dat je kan genieten van de voordelen die dit fruit je geeft, samen met de lekkere smaak. 

Als de behandeling van ontstekingen in het lichaam nog niet genoeg reden biedt om dit fruit aan je dieet toe te voegen, dan helpt het wellicht wel te weten dat deze fruitsoort helpt om vrije radicalen tegen te gaan. 

Lees ook dit artikel:
3 antioxidante sapjes om vroegtijdige veroudering tegen te gaan

De antioxidanten die erin gevonden worden, stimuleren de verwijdering van gifstoffen en andere ongunstige stoffen. Ze zijn verantwoordelijk voor de verzorging van je huid, maar ook voor je andere organen. 

Kortom, het regelmatig eten van deze fruitsoort reinigt je lichaam optimaal en op een natuurlijke manier. 

3. Ze behandelen bloedarmoede

Bramen behandelen bloedarmoede

Er zijn veel mensen die last hebben van bloedarmoede, over de hele wereld, en dit niet weten. In dit geval kan het een voordeel geven om bramen toe te voegen aan je dieet. Deze bevatten namelijk een hoge ijzerwaarde. Ze zijn een van de fruitsoorten die het meeste ijzer bevatten.

Door ze op een regelmatige basis te eten, help je bloedarmoede tegen te gaan, maar houd je ook de hoeveelheid bloedplaatjes op het ideale peil.

4. Bramen voorkomen kanker

Bramen bevatten een natuurlijke bron van antioxidanten en deze helpen kankercellen tegen te gaan. Door deze fruitsoort op regelmatige basis toe te voegen aan je dieet, help je de ontwikkeling van verschillende soorten kanker voorkomen. 

Ondanks dat dit eerst een makkelijke theorie was, heeft de University of Illinois (USA) verschillende onderzoeken uitgevoerd om deze theorie te kunnen ondersteunen.

5. Ze gaan griep tegen

Veel voordelen uit deze kleine fruitsoort zijn verwant aan elkaar. Een voorbeeld hiervan is dat ze griep tegengaan. Dit is vanwege hun krachtige antioxidanten. Bramen vechten tegen de bacteriën die virussen veroorzaken. Als gevolg wordt het lichaam gereinigd.

6. Bramen zorgen voor sterke tanden

Bramen zorgen voor sterke tanden

Net zoals bij het kopje hierboven, waarin wordt vermeld dat ze virussen tegengaan, hebben bramen ook veel invloed op de mondgezondheid, vooral op de tanden.

Door het regelmatig eten van deze fruitsoort reinig en versterk je de tanden dankzij het effect dat de vitamine C heeft op bacteriën. 

Daarnaast voorkomen ze een grote hoeveelheid kwalen zoals, halitose, tandplak en tandvleesontstekingen

7. Ze gaan hoest tegen

De voordelen van deze fruitsoort zijn afhankelijk van welke type braam we eten. Zo kunnen groene bramen bijvoorbeeld helpen om hoesten tegen te gaan.

Om de meeste voordelen te behalen, raden we je aan om deze bramen te mixen samen met een klein beetje honing

Andere voordelen van bramen

  • Ze helpen om de vochtbalans in je lichaam te behouden.
  • Ook kunnen ze laxerend werken.
  • Ze helpen de hersenen te ondersteunen. 
  • Bramen reguleren het cholesterolgehalte in je bloed.

Wanneer je lijdt aan een hoge bloeddruk, raden we je aan om eerst naar je huisarts te gaan, voordat je meer van deze fruitsoort gaat eten.