De 6 beste afrodisiaca voor vrouwen

Wist je dat kruidig voedsel een betere doorbloeding stimuleert en je seksleven kan verbeteren? Maar er bestaan nog heel wat andere natuurlijke afrodisiaca.
De 6 beste afrodisiaca voor vrouwen
Mariel Mendoza

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Mariel Mendoza.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Afrodisiaca zijn voedingsmiddelen, dranken of medicijnen die seksueel verlangen stimuleren. Maar wist je dat bepaalde natuurlijke afrodisiaca voor vrouwen al duizenden jaren worden gebruikt in Ayurvedische tradities?

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeskunde. Alles draait om de juiste beslissingen te nemen voor zowel het lichaam als de geest.

Een verminderd libido kan van tijd tot tijd optreden, vooral in de stressvolle, snelle wereld van vandaag. We zijn soms bovendien onze eigen ergste vijanden:

 • we blijven druk in de weer
 • eten slecht
 • geven niet om onszelf

Het beste advies voor iedereen die een afname van seksueel verlangen ervaart, is dus simpelweg om het wat langzamer aan te doen. Neem de tijd om te mediteren en te ontspannen, en regelmatig te bewegen. Werk daarnaast ook aan je dieet door veel volkoren producten en plantaardig voedsel te eten.

Sommige veranderingen in je dieet kunnen een directe invloed uitoefenen op je seksuele energie. Het gaat dan in feite om natuurlijke supplementen. Waarschijnlijk liggen er op dit moment al zulke voedingsmiddelen in je kast.

Over het algemeen zijn natuurlijke supplementen vaak een veiligere en effectievere oplossing dan medicatie. Maar gebruik toch altijd je gezond verstand en raadpleeg bij twijfel een arts!

Probeer deze natuurlijke afrodisiaca voor vrouwen

1. Cacao

Cacao

Rauwe cacao is het eerste afrodisiacum op de lijst. Het is heerlijk superfood met vele voordelen, waaronder de seksuele stimulering.

Cacao zit vol met voedingsstoffen, waaronder:

 • magnesium
 • fosfor
 • antioxidanten
 • arginine
 • methylxanthine

Die helpen allemaal om je libido op te krikken.

Als dat je echter nog niet overtuigt om gezoete chocolade in te ruilen voor rauwe cacao in je favoriete recepten, bedenk dan dat rauwe cacao eveneens fenylethylamine bevat. Deze chemische stof staat bekend als de ‘stof van de liefde’. De stof helpt namelijk om meer dopamine vrij te laten komen in de hersenen tijdens het vrijen.

2. Fenegriek

Een andere heerlijke manier om je libido te verhogen vind je in de zaden van deze plant. De oude volkeren van Rome, Egypte en Griekenland gebruikten fenegriek toen immers al als afrodisiacum.

 • In India eten mensen de bladeren als groente. De smaak is een beetje zoals ahornsiroop of karamel en ze gebruiken fenegriek zelfs om voedsel op smaak te brengen.
 • Bovendien wordt fenegriek al eeuwenlang door zowel mannen als vrouwen gebruikt om het seksuele verlangen te vergroten.
 • Daarnaast bevordert het ook de ontwikkeling van gezond borstweefsel en verbetert het de melkproductie tijdens het geven van borstvoeding. Dat komt dankzij de fyto-oestrogenen. Sommigen beweren zelfs dat dit natuurlijke supplement je borsten wat kan laten groeien.

3. Kruiden

Kruiden

Er bestaan veel Ayurvedische tradities waarbij je zowel je libido als je stofwisseling een boost geeft door een beetje meer pit toe te voegen aan je dieet.

Zo zijn kaneel, gember en nootmuskaat voorbeelden van kruiden die de doorbloeding in de buik en het bekken verbeteren. Je kunt kruiden bovendien in capsulevorm consumeren. Ze zijn echter ook gemakkelijk toe te voegen aan veel recepten en dan vooral aan warme dranken zoals thee.

Over het algemeen helpen de stofwisselingsbevorderende effecten van deze kruiden de vaginale vochtproductie te verbeteren en versterken ze op die manier dus het seksuele genot.

4. Dadels

Deze exotische vrucht voegt zoetheid en een rijke smaak toe aan zowel je recepten als je liefdesleven.

In Arabische culturen werd een traditioneel afrodisiacum al bereid door dadels te mengen met melk en kaneel.

Dadels bevatten veel voedingsstoffen zoals:

 • vezels
 • vitaminen
 • mineralen
 • andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je welzijn

Over het algemeen geldt dat hoe gezonder je bent, hoe meer energie en interesse je hebt in romantiek.

5. Pittige voedingsmiddelen

Pittige kruiden

Allicht heb je al eens gehoord over de voordelen van pittig voedsel voor vrouwen die staan te popelen een romantisch avondje.

Dat komt omdat pittige voedingsmiddelen ook uitstekend geschikt zijn om je seksueel verlangen te versterken. Pittig voedsel werkt namelijk vaatverwijdend. Ze verwijden je aderen en zorgen vervolgens voor een betere bloeddoorstroming.

Over het geheel genomen zal alles wat pittig is van nature het seksuele verlangen versterken. De capsaïcine in pittige gerechten zorgt er bovendien voor dat je hart sneller gaat slaan.

6. Gingko biloba

Het laatste supplement in dit lijstje van afrodisiaca voor vrouwen bevordert eveneens de bloedsomloop. Het is immers zo dat hoe meer bloed je bekkengebied bereikt, hoe beter je gestimuleerd raakt. Bovendien kun je op die manier betere orgasmes krijgen.

Mensen brengen veel tijd door aan hun bureau, in hun auto of op de bank. Dat alles kan de seksuele begeerte echter stagneren. Dat komt deels omdat je bloeddoorstroming verzwakt op plekken van je lichaam die juist actief moeten zijn tijdens het vrijen.

Geef prioriteit aan plezier

Algemeen gesproken helpt een gezonder seksleven de liefde en intimiteit in een relatie te voeden.

Mannen en vrouwen hebben daarom eeuwenlang gezocht naar stoffen die hun seksuele verlangen zouden verbeteren en het plezier in hun seksleven zouden kunnen bevorderen en herstellen. De afrodisiaca voor vrouwen in dit artikel zijn stoffen die zulke gevoelens al wat kunnen helpen aanwakkeren.

De seksualiteit van een vrouw blijft echter complex. Maar gelukkig is een verlaagd libido niet onmogelijk om herstellen. Je hoeft alleen maar de tijd en moeite te nemen om de nodige vonk terug te brengen met deze afrodisiaca voor vrouwen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.