Je bloed zuiveren met deze 6 gezonde dranken

30 september 2018
Acneproblemen kunnen worden veroorzaakt door een opeenhoping van gifstoffen in het bloed.

Je bloed kan op meerdere manieren worden vervuild: onder andere door een opeenhoping van gifstoffen veroorzaakt door niet goed functionerende organen zoals de nieren, lever of darmen, een ongezond dieet vol vettig voedsel en gifstoffen of luchtvervuiling. Je bloed zuiveren is dus heel belangrijk. 

Wanneer je lichaam gif- en afvalstoffen begint op te stapelen, stromen deze gifstoffen door de bloedbaan en proberen ze het lichaam via de huid te verlaten.

Daardoor kan er zo bij sommige mensen bijvoorbeeld acne veroorzaakt worden.

Wanneer het lichaam niet in staat is het bloed zelf te zuiveren via de huid, zal je bloed vervuild blijven. Dit kan tot chronische aandoeningen zoals obesitas leiden.

Daarom is het erg belangrijk om het zuiveringsproces van je bloed te stimuleren en je bloed te ontgiften en zuiveren.

Je bloed zuiveren met fruit- en groentesappen en thee kan daarom erg goed helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Hieronder behandelen we een paar van de beste dranken die je kunt drinken om je bloed op natuurlijke wijze te zuiveren. Dit zal je beschermen tegen ziektes die worden veroorzaakt door opgehoopte gifstoffen.

Je bloed zuiveren met bietensap

Je bloed zuiveren met bietensap

Bietensap is een van de beste opties als je je bloed op natuurlijke en simpele wijze wilt zuiveren. Dit sap bevat bieten en bietenbladen en heeft een krachtige zuiverende werking op het bloed.

Ingrediënten:

  • 2 bieten
  • Bietenbladen
  • Water

Lees ook:

46 redenen om meer water te drinken

Hoe maak je dit sap?

Was de bieten en bietenbladen grondig om ervoor te zorgen dat er geen aarde meer op zit. Droog ze daarna af. Snijd ze vervolgens in stukjes die klein genoeg zijn om in de blender te passen.

Voeg de bietenbladen en wat water toe, zodat je het makkelijker kunt mengen. Meng een paar minuten. Je kunt dit sap het beste drinken op een lege maag.

Drankje van knoflook en rode wijn

Deze krachtige drank is ideaal om je stofwisseling te activeren en lichaamsvet te verminderen. Daarnaast kan de drank helpen overtollig zout uit het lichaam te drijven, een van de manieren waarop je bloed gezuiverd wordt.

Ingrediënten:

Hoe maak je de drank?

Snijd eerst twaalf tenen knoflook. Stop de knoflook vervolgens in een glazen pot en voeg hier een halve liter rode wijn aan toe. Sluit de pot goed af en zet deze daarna op een plek waar direct zonlicht komt, bijvoorbeeld op de vensterbank. Laat de pot daar twee weken staan.

Nadat de twee weken verstreken zijn, giet je het mengsel door de zeef en vang je het op in een andere glazen pot. Neem een maand lang drie keer per dag een eetlepel van dit drankje in.

Je bloed zuiveren met groen sap

Je bloed zuiveren met groen sap

Dit groene sap is ideaal om de eliminatie van gifstoffen en andere onzuiverheden die in de bloedbaan aanwezig kunnen zijn te bevorderen. Daarnaast is dit sap ook geweldig om je stofwisseling te activeren en gewicht te verliezen.

Ingrediënten:

  • 1 handje spinazie
  • 3 stengels snijbiet
  • 2 appels
  • 1 handje peterselie
  • Een citroen
  • 1 komkommer

Hoe maak je dit sap?

Doe alle ingrediënten samen in de blender, meng daarna enkele seconden. Drink deze smoothie vervolgens wanneer hij koud is om van de vele voordelen te profiteren.

Kliswortelthee

Je bloed zuiveren met kliswortel is een andere goede optie. Klis is namelijk een zeer krachtige zuiverende plant, en de wortel ervan kan helpen je bloed en het lymfevatenstelsel te reinigen.

Wij raden aan deze thee te drinken om congestie en zwelling te verminderen, gifstoffen via de huid of urine te elimineren en overtollig urinezuur uit het lichaam te verwijderen.

De eigenschappen van deze thee zijn zo effectief dat we het drinken van deze thee ook aanraden wanneer je last hebt van problemen als artritis, ischias, jicht, uitslag, acne, te zuur bloed, oedemen, nierstenen, leverproblemen etc.

Paardenbloemthee

Je bloed zuiveren met paardenbloemthee

Paardenbloemthee is een van de meest zuiverende dranken die er bestaan en is erg populair omdat het zo effectief is. Deze drank is daarom perfect om vochtretentie tegen te gaan en gif- en afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt en zich een weg hebben gebaand naar de bloedbaan te verwijderen.

Deze thee is geheel veilig en zeer effectief om het bloed te zuiveren.

Brandnetelthee

Ook deze thee is geweldig om je bloed op natuurlijke wijze te zuiveren en ontgiften en gifstoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid te verwijderen.

Brandnetelthee is vochtafdrijvend en kan ook worden gebruikt om lever- en nieraandoeningen te behandelen.