Bijzondere tips om tandpasta te gebruiken

Dit artikel geeft enkele verrassende tips over waar je tandpasta allemaal voor kan gebruiken!
Bijzondere tips om tandpasta te gebruiken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Tandpasta is niet meer weg te denken uit de badkamer en onmisbaar om je tanden te poetsen. En we denken dan ook dat je er enkel je gebit mee kan verzorgen. Wist je dat er veel meer praktische toepassingen van tandpasta zijn om in het huishouden te gebruiken?

Dit artikel bundelt enkele verrassende tips over waar je tandpasta allemaal voor kan gebruiken!

Tips om tandpasta voor te gebruiken

Haargel

Tandpasta’s op basis van gel kan je gerust gebruiken als haargel. Niet voor dagelijks gebruik, maar best handig in geval van nood als de geltube leeg blijkt te zijn.

Reinigen van toetsenbord en scherm mobieltje

Tandpasta werkt prima om het toetsenbord van je pc en het scherm van je mobieltje grondig te reinigen. Gebruik een zachte doek waarop je een beetje tandpasta en water aanbrengt en je zal zien dat stof van je toetsenbord en vegen op je scherm hiermee heel makkelijk te verwijderen zijn.

Glasreiniger

Vind je die vuile vegen op ramen, spiegels, deuren en in de badkamer ook zo vervelend?

  • Breng eerst kleine hoeveelheden tandpasta met een spons aan op de vuile gedeeltes.
  • Laat het daarna even inwerken.
  • Spoel het daarna glanzend schoon met water.

Insectenbeten

insectenbeten

Last van een jeukende, stekende insectenbeet? Tandpasta heeft een kalmerend effect en zorgt er eveneens voor dat de zwelling snel verdwijnt. De rode vlek lichtjes inwrijven. Laat het gerust ‘s nachts verder inwerken.

Geurbestrijder

Koken met ui, vis, knoflook en zelfs andere groenten kunnen nare geurtjes op je handen achterlaten. Een handige tip is tandpasta te gebruiken, zoals je met een handcrème zou doen.

  • Laat eerst de tandpasta eventjes inwerken op je handen.
  • Spoel daarna goed na met water.

Je handen hebben nu een heerlijke, frisse geur.

Vlekken verwijderen

kleding3

Moeilijk te verwijderen vlekken kan je ook aanpakken door een beetje tandpasta op de vlek aan te brengen en goed in te wrijven. Nadien wassen met water en zeep.

Acne

Waarschijnlijk een tip die vertrouwder in de oren klinkt! Tandpasta droogt puistjes uit, waardoor acne sneller verdwijnt. Breng het ‘s nachts aan op de beschadigde huid en was je gezicht in de ochtend goed na met water en een neutrale zeep.

Vlekken van haarverf verwijderen

Ben je gewend om je haar zelf thuis te kleuren, dan weet je vast wel dat een vlek op je huid of kleding gauw gemaakt is. Je kan deze vlekken makkelijk reinigen door tandpasta aan te brengen en het met een vochtig doekje schoon te wrijven.

Wil je deze vlekken liever voorkomen, dan kan je voorhoofd, oren en nek met een klein laagje tandpasta inwrijven alvorens je haar te kleuren. Zo leg je een beschermende film en hoef je je achteraf geen zorgen te maken over achtergebleven vlekken.

Glanzende nagels

nagels11

Je nagels reinigen, glanzend wit maken en versterken kan je verrassend genoeg ook doen met tandpasta. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel en geef je nagels hiermee een goede schrobbeurt.

Misschien ook interessant om te lezen:
Schilferende nagels: oorzaken en behandelingen

Ontgeuren van zuigflesjes

Na een poosje kunnen zuigflessen een nare geur nalaten. Reinigen met borstel en tandpasta verwijdert deze onfrisse geur meteen als je de flesjes van binnen en aan de buitenkant flink schrobt. Goed naspoelen met water. En waarom zou je het ook niet gebruiken voor je thermosflessen, jampotten en lege opbergdozen in de keuken?

Zilverwerk oppoetsen

Zilveren juwelen kunnen prachtig opgepoetst worden met tandpasta.

  • Eerst goed poetsen met een borsteltje en tandpasta.
  • Laat het daarna een volledige nacht inwerken.
  • Reinig de volgende dag je zilveren spulletjes vervolgens met een vochtig doekje.

Verwijder de zwarte laag van je strijkijzer

Deze vervelende zwarte vegen kunnen nare vlekken nalaten op je lievelingskleren en dat wil je liever niet. Laat de onderkant van je strijkijzer opnieuw glimmen door goed te poetsen met borsteltje en tandpasta.

Schoenpoets

Plastic of rubberen laarzen krijg je zó opnieuw schoon door ze te poetsen met tandpasta. Ook tennisschoenen worden opnieuw stralend wit, als je ze een behandeling geeft met borstel en tandpasta. Je hoeft ze dus niet telkens te missen door ze te wassen met water en zeep en te wachten tot ze volledig opgedroogd zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.