Bevorder gewichtsverlies met deze thee van kaneel en laurier

Lukt het maar niet om van die extra pondjes af te komen, hoeveel je ook aan lichaamsbeweging doet en op je dieet let? Probeer dan eens deze thee van kaneel en laurier in je dieet op te nemen om gezond gewichtsverlies te ondersteunen en de spijsvertering te verbeteren.

Slechte eetgewoontes en te weinig lichaamsbeweging zijn de voornaamste vijanden van een gezond gewicht en het bereiken van een goed lichamelijk en mentaal welzijn.

Veel mensen voeren de strijd met dit soort problemen, omdat ze weten dat overgewicht en obesitas hun lichaam op meer manieren negatief kunnen beïnvloeden dan alleen in relatie tot hun uiterlijk.

Het is helemaal geen makkelijke opgave om opgehoopt vet te bestrijden. Er is een hoop inspanning voor nodig om deze strijd volledig te winnen. Het probleem is dat veel mensen niet genoeg geduld hebben om de resultaten rustig af te wachten. Ze zoeken naar manieren om hun doel sneller te bereiken en houden strenge diëten aan die hun gezondheid negatief kunnen beïnvloeden.

Daarom raden voedingsdeskundigen aan om een gezond dieet aan te houden dat alle voedselgroepen omvat. Daarnaast kun je ook natuurlijke supplementen innemen die je stofwisseling stimuleren en je dankzij hun eigenschappen helpen om die overbodige kilootjes sneller en gemakkelijker kwijt te raken.

In dit artikel raden we een gezonde thee van kaneel en laurier aan, die bekend staat om zijn vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen. Hieronder zullen we je vertellen welke voordelen deze thee allemaal biedt en laten we je natuurlijk zien hoe je deze thee zelf thuis kunt maken.

Lees ook: Buikvet verbranden met kaneelolie

Thee van kaneel en laurier om vet te verbranden

Thee van kaneel en laurier is een zeer populaire, natuurlijke drank die dankzij de samenstelling kan helpen om gezond gewichtsverlies te ondersteunen.

Beide ingrediënten hebben eigenschappen die de spijsvertering bevorderen en het lichaam ontgiften. Wanneer je deze thee dan ook regelmatig drinkt, zal dit helpen om die overbodige kilo’s net iets sneller kwijt te raken. Hoewel deze thee natuurlijk geen wondermiddel is voor gewichtsverlies, hebben de mensen die de thee al geprobeerd hebben zeer goede resultaten ervaren.

Aangezien we niet willen dat je enige twijfels hebt over de eigenschappen die deze thee heeft, kijken we hieronder even in detail naar enkele voordelen die de twee hoofdingrediënten van deze thee bieden.

De voordelen van kaneel

Kaneel

Kaneel is een specerij die gewaardeerd wordt vanwege zijn vele culinaire en medicinale gebruiksmogelijkheden.

 • Deze specerij bevat essentiële olie, antioxidanten en voedingsstoffen die de stofwisseling versnellen en er zodoende voor zorgen dat het lichaam meer energie verbruikt, waardoor je sneller af kunt vallen.
 • Het consumeren van kaneel is handig om de bloedsuikerspiegel te reguleren, aangezien het ervoor zorgt dat het lichaam suiker gebruikt als bron van energie.
 • En aangezien de bestanddelen die kaneel bevat een ontgiftende en vochtafdrijvende werking hebben, bevorderen ze de bloedzuivering, waardoor gifstoffen en overtollig vocht optimaal verwijderd worden.

Lees ook: 8 onbekende gezondheidsvoordelen van kaneel

Voordelen van laurier

Laurier

Laurier is een geneeskrachtige en aromatische plant. Deze plant wordt al vele jaren gebruikt als hulpmiddel om sneller af te vallen en overtollig vet te elimineren.

 • Laurier heeft eigenschappen die de spijsvertering bevorderen en ervoor zorgen dat opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Hierdoor zorgt laurier ervoor dat deze stoffen geen kans hebben om ontstekingen of ziektes te veroorzaken.
 • Ook bevat deze plant vochtafdrijvende bestanddelen die ervoor zorgen dat opgehoopt vocht gemakkelijker uit het lichaam wordt gedreven. Vochtretentie is een van de voornaamste oorzaken waarom het voor sommigen moeilijk is om af te vallen.
 • Het consumeren van laurierblaadjes kan ook helpen om angst en stress te verminderen. Angst en stress zijn beide gemoedstoestanden die in verband kunnen worden gebracht met gewichtstoename.
 • Bovendien gaan de actieve bestanddelen die laurier bevat een opgeblazen buik en de opeenstapeling van darmgas tegen en verminderen ze de kans op indigestie.
 • Ook kan de plant helpen om constipatie tegen te gaan en ervoor zorgen dat het lichaam tijdens de spijsvertering aanzienlijk beter in staat is om voedingsstoffen in zich op te nemen.

Lees ook: Ga angst tegen met laurierblaadjes

Hoe je deze thee van kaneel en laurier maakt

Thee van Kaneel en Laurier

Je kunt deze gezonde, natuurlijke thee gebruiken om gewichtsverlies te bevorderen. Daarnaast zal deze thee je ook helpen om beter om te gaan met spijsverteringsproblemen. Oftewel, een win-winsituatie!

Het maken van deze thee is eigenlijk vrij simpel en vereist helemaal niet veel tijd. Je kunt de thee in de koelkast bewaren en meerdere keren per week drinken, aangezien de thee geen negatieve bijwerkingen veroorzaakt.

Natuurlijk is het belangrijk om duidelijk aan te geven dat je alleen van de voordelen die deze thee biedt kunt profiteren als je naast het drinken van deze thee ook een uitgebalanceerd dieet aanhoudt en regelmatig aan lichaamsbeweging doet.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 1 theelepel gemalen kaneel (5 gram)
 • 6 laurierblaadjes
 • 1 eetlepel honing (25 gram) (optioneel)

Bereidingswijze

 • Breng allereerst het water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de kaneel en de laurierblaadjes toe.
 • Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer vijf minuten pruttelen.
 • Haal het mengsel na vijf minuten van het vuur. Laat het even staan tot het een dragelijke temperatuur bereikt.
 • Zodra je klaar bent om de thee te drinken, giet je het mengsel door de zeef en daarna over in een glas.
 • Drink het eerste glas ’s ochtends op een lege maag en drink de rest van de thee verspreid over de dag.

Lees ook: Afvallen lukt niet? Kom erachter waarom dit zo is…

Heb je deze geweldige thee al eens geprobeerd? Probeer hem zelf thuis te maken en neem hem op in je dieet om die ongewenste kilootjes binnen no time kwijt te raken.

Categorieën: Gewichtsverlies Tags:
Bekijk Ook