Bevorder gewichtsverlies met deze thee van kaneel en laurier

Slechte eetgewoontes en te weinig lichaamsbeweging zijn de voornaamste vijanden van een gezond gewicht en het bereiken van een goed lichamelijk en mentaal welzijn. Veel mensen voeren de strijd met dit soort problemen, omdat ze weten dat overgewicht en obesitas hun lichaam op meer manieren negatief kunnen beïnvloeden dan alleen in relatie tot hun uiterlijk.
Bevorder gewichtsverlies met deze thee van kaneel en laurier

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Lukt het maar niet om van die extra pondjes af te komen, hoeveel je ook aan lichaamsbeweging doet en op je dieet let? Probeer dan eens de thee van kaneel en laurier in dit artikel in je dieet op te nemen om gezond gewichtsverlies te ondersteunen en de spijsvertering te verbeteren.

Het is helemaal geen makkelijke opgave om opgehoopt vet te bestrijden. Er is een hoop inspanning voor nodig om deze strijd volledig te winnen. Het probleem is dat veel mensen niet genoeg geduld hebben om de resultaten rustig af te wachten. Ze zoeken naar manieren om hun doel sneller te bereiken en houden strenge diëten aan die hun gezondheid negatief kunnen beïnvloeden.

Daarom raden voedingsdeskundigen aan om een gezond dieet aan te houden dat alle voedselgroepen omvat. Daarnaast kun je ook natuurlijke supplementen innemen die je stofwisseling stimuleren en je dankzij hun eigenschappen kunnen helpen om die overbodige kilootjes sneller en gemakkelijker kwijt te raken.

In dit artikel raden we een gezonde thee van kaneel en laurier aan, die bekend staat om zijn vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen. Hieronder zullen we je vertellen welke voordelen deze thee allemaal biedt en laten we je natuurlijk zien hoe je deze thee zelf thuis kunt maken.

Thee van kaneel en laurier om vet te verbranden

Thee van kaneel en laurier is een zeer populaire, natuurlijke drank die dankzij de samenstelling kan helpen om gezond gewichtsverlies te ondersteunen.

Beide ingrediënten hebben eigenschappen die de spijsvertering kunnen bevorderen en het lichaam zouden ontgiften. Wanneer je deze thee dan ook regelmatig drinkt, kan die helpen om die overbodige kilo’s net iets sneller kwijt te raken. Hoewel deze thee natuurlijk geen wondermiddel is voor gewichtsverlies, hebben de mensen die de thee al geprobeerd zeer goede resultaten ervaren.

De voordelen van kaneel

Kaneel

Kaneel is een specerij die gewaardeerd wordt vanwege zijn vele culinaire en medicinale gebruiksmogelijkheden.

 • Deze specerij bevat etherische olie, antioxidanten en voedingsstoffen die de stofwisseling kunnen versnellen. Zo zorgen ze ervoor dat het lichaam meer energie verbruikt, waardoor je sneller af kunt vallen.
 • Kaneel is handig om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Het poeder kan er namelijk voor zorgen dat het lichaam suiker gebruikt als bron van energie.
 • En aangezien de bestanddelen die kaneel bevat een ontgiftende en vochtafdrijvende werking hebben, kunnen ze de bloedzuivering bevorderen, waardoor gifstoffen en overtollig vocht optimaal verwijderd worden.

De voordelen van laurier

Laurier

Laurier is een geneeskrachtige en aromatische plant. Deze plant wordt al vele jaren gebruikt als hulpmiddel om sneller af te vallen en overtollig vet te elimineren.

 • Laurier heeft eigenschappen die de spijsvertering kunnen bevorderen en ervoor zouden zorgen dat opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Hierdoor kan laurier ervoor zorgen dat deze stoffen geen kans hebben om ontstekingen of ziektes te veroorzaken.
 • Ook bevat deze plant vochtafdrijvende bestanddelen die ervoor kunnen zorgen dat opgehoopt vocht gemakkelijker uit het lichaam wordt gedreven. Vochtretentie is een van de voornaamste oorzaken waarom het voor sommigen moeilijk is om af te vallen.
 • Laurierblaadjes kunnen ook helpen om angst en stress te verminderen. Angst en stress zijn beide gemoedstoestanden die in verband kunnen worden gebracht met gewichtstoename.
 • Bovendien gaan de actieve bestanddelen in laurier een opgeblazen buik en de opeenstapeling van darmgas tegen. Ze zouden ook de kans op indigestie verminderen.
 • Ook kan de plant helpen om constipatie tegen te gaan.

Hoe maak je deze thee van kaneel en laurier?

Thee van Kaneel en Laurier

Je kunt deze gezonde, natuurlijke thee gebruiken om gewichtsverlies te bevorderen. Daarnaast kan deze thee je ook helpen bij spijsverteringsproblemen. Een win-winsituatie!

Deze thee klaarmaken is eigenlijk vrij simpel en vereist helemaal niet veel tijd. Je kunt de thee in de koelkast bewaren en meerdere keren per week drinken.

Natuurlijk is het belangrijk om aan te geven dat deze thee niet volstaat. Je moet ook een uitgebalanceerd dieet aanhouden en regelmatig aan lichaamsbeweging doen.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 1 theelepel gemalen kaneel (5 gram)
 • 6 laurierblaadjes
 • 1 eetlepel honing (25 gram) (optioneel)

Bereidingswijze

 • Breng allereerst het water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de kaneel en de laurierblaadjes toe.
 • Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer vijf minuten pruttelen.
 • Haal het mengsel na vijf minuten van het vuur. Laat het even staan tot het een dragelijke temperatuur bereikt.
 • Zodra je klaar bent om de thee te drinken, giet je het mengsel door de zeef en daarna over in een glas.
 • Drink het eerste glas ’s ochtends op een lege maag. Drink de rest van de thee verspreid over de dag.

Heb je deze geweldige thee al eens geprobeerd? Probeer ze zelf thuis te maken en neem ze op in je dieet. Zo kun je die ongewenste kilootjes in een mum van tijd kwijt raken.

Onthoud dat obesitas een ernstige aandoening is en dat je bij twijfel het beste een arts raadpleegt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Vafa, M., Mohammadi, F., Shidfar, F., Sormaghi, M. S., Heidari, I., Golestan, B., & Amiri, F. (2012). Effects of cinnamon consumption on glycemic status, lipid profile and body composition in type 2 diabetic patients. International Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/PMID: 22973482
 • Zaitoun, Shahera Talat. “The effect of different Mediterranean plant extracts on the development of the great wax moth Galleria mellonella L.(Lepidoptera: Pyralidae) and their toxicity to worker honeybees Apis mellifera L.(Hymenoptera: Apidae) under laboratory conditions.” Journal of Food Agriculture and Environment 5.2 (2007): 289.
 • Anderson, R. A. (2008). Chromium and polyphenols from cinnamon improve insulin sensitivity. In Proceedings of the Nutrition Society. https://doi.org/10.1017/S0029665108006010
 • Mirfeizi, M., Mehdizadeh Tourzani, Z., Mirfeizi, S. Z., Asghari Jafarabadi, M., Rezvani, H. R., & Afzali, M. (2016). Controlling type 2 diabetes mellitus with herbal medicines: A triple-blind randomized clinical trial of efficacy and safety. Journal of Diabetes. https://doi.org/10.1111/1753-0407.12342
 • Izquierdo Hernández, Amada, et al. “Alimentación saludable.” Revista cubana de enfermería 20.1 (2004): 1-1.
 • Basak, S. S., & Candan, F. (2013). Effect of Laurus nobilis L. essential oil and its main components on α-glucosidase and reactive oxygen species scavenging activity. Iranian journal of pharmaceutical research: IJPR12(2), 367.
 • Lu, M., Cao, Y., Xiao, J., Song, M., & Ho, C. T. (2018). Molecular mechanisms of the anti-obesity effect of bioactive ingredients in common spices: a review. Food & function9(9), 4569-4581.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.