Bestrijd symptomen van kanker van de dikke darm met 9 natuurlijke hulpmiddelen

Je kan de natuurlijke remedies uit dit artikel gemakkelijk invoeren in je dagelijks leven. Het helpt je om de symptomen van kanker van de dikke darm te voorkomen en te behandelen. Maar het is ook belangrijk dat je onthoudt om bij dit gevecht eerst je arts te raadplegen en de voorgeschreven behandeling op te volgen.
Bestrijd symptomen van kanker van de dikke darm met 9 natuurlijke hulpmiddelen

Laatste update: 26 januari, 2019

Zoals andere soorten kanker, kan ook kanker van de dikke darm plots en vlug aanvallen en levensbedreigend worden. Dit type kanker staat op de derde plaats op de lijst van meest voorkomende kankersoorten over de hele wereld. Het gevaarlijkste aspect van deze ziekte is dat het zich onopgemerkt kan ontwikkelen, totdat het te laat is.

Kanker van de dikke darm is het resultaat van de groei van abnormale cellen in de dikke darm. Als gevolg kunnen organen uitvallen en kan het zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam.

Het goede nieuws is dat men gemakkelijk een colonoscopie kan uitvoeren. Bij deze ingreep verwijdert men de poliepen en bepaalt of ze kankerachtig zijn of niet.

Als je gediagnosticeerd bent met het beginstadium van kanker van de dikke darm, dan moet je weten dat er natuurlijke hulpmiddelen bestaan die helpen om het ongemak en de schade die het veroorzaakt, te helpen verminderen.

1. Ginseng

Ginseng

Het drinken van ginsengthee is een populaire keuze om een groot aantal verschillende ziekten te behandelen. Vooral bij ernstige ziekten zoals kanker van de dikke darm kan het heilzaam zijn.

De hoge concentratie van antioxidanten in ginseng verhindert rechtstreeks de groei van kankercellen. In sommige gevallen kan deze thee er zelfs voor zorgen dat dit soorten cellen afsterven.

2. Groene thee

Groene thee is een uitstekende bron van catechine en epicatechine. Deze biologische bestanddelen zijn verantwoordelijk voor de volgende effecten:

 • Ze verminderen de aanwezigheid van vrije radicalen.
 • Bovendien tonen ze een remmend effect bij de ontwikkeling van kankercellen.
 • Ze zouden tumoren helpen bestrijden.

Vanwege al deze reden is het een goede keuze om groene thee te drinken in plaats van koffie. Onthoud ook dat je zo veel koppen van deze thee mag drinken als je wil.

3. Bewegen

Lichamelijke activiteit wordt reeds aanbevolen om de algemene gezondheid van je lichaam te onderhouden, maar het is zelfs belangrijker als je geconfronteerd wordt met kanker van de dikke darm.

 • Beweging helpt om de bloedsomloop te bevorderen.
 • Bovendien zal het metabolisme in een verhoogd tempo werken.
 • Andere voordelen zijn dat beweging helpt om het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem te stimuleren.
 • Het vermindert de risico’s op ernstige aandoeningen zoals diabetes en overgewicht.

4. Knoflook

Rauwe knoflook of knoflookextract wordt specifiek gebruikt om te voorkomen dat de kankercellen zich verspreiden en andere gezonde cellen beschadigen. Knoflook is in het algemeen een zeer doeltreffende aanvulling op medische kankerbehandelingen, vooral als het om het spijtverteringsstelsel gaat.

5. Lijnzaadolie

Lijnzaadolie en Omega-3

Plantaardige oliën worden in allerlei recepten gebruikt in de keuken. Daarom kan je altijd en zonder enig probleem een van die oliën in je kast vervangen door lijnzaadolie.

Deze olie zit vol omega 3-vetzuren. Dankzij hun grote hoeveelheid antioxidanten helpen deze vetzuren niet alleen om kanker te voorkomen. Ze zorgen er ook voor dat de symptomen en de gezondheidsproblemen, die bijdragen tot het ontstaan van kanker van de dikke darm, verminderen. Voorbeelden hiervan zijn overgewicht, hartaandoeningen en diabetes.

6. Bosbessen

Deze kleine vruchten bevatten veel antioxidanten. Daartoe behoren onder andere catechine, quercetine, flavonoïden, bestanddelen van fenol en meer. Al deze componenten maken bosbessen tot een antioxidantenboost. Deze vernietigt kankercellen en versterkt bovendien het immuunsysteem.

Eet dus elke dag een handvol bosbessen. Dat zal helpen om vrije radicalen te verwijderen en dus de celmutaties te verminderen.

7. Stop met roken

Het is een algemeen bekend feit dat roken schadelijke effecten heeft op alle aspecten van je gezondheid. Eén ervan is het risico op het ontstaan van kanker van de dikke darm. De reden is dat als gevolg van het roken de snelheid waarmee de poliepen zich in je dikke darm ontwikkelen, verhoogt. Bovendien kunnen die cellen door het roken vlugger kankerachtig worden.

Als het je lukt om te stoppen met roken, dan zal je al een groot aantal kankerverwekkende elementen verwijderen uit je lichaam. Dit zal bijdragen tot een betere algemene gezondheid van je lichaam.

8. Olijfolie

Olijfolie is de beroemdste olie ter wereld. Het is een geweldige huisremedie voor vele ziekten, maar het biedt ook de volgende voordelen:

 • Door zijn werking helpt het om kanker uit te schakelen.
 • Olijfolie bevordert de productie van belangrijke enzymen in de darmen.
 • Het zorgt daardoor voor een aanzienlijke verbetering van de opname van voedingsstoffen.
 • Olijfolie beschermt tegen het optreden van kanker.

Gebruik regelmatig olijfolie. In het beginstadium kan het helpen om kanker van de dikke darm te behandelen.

9. Spinazie

Spinazie bij behandeling van kanker van de dikke darm

Spinazie bevat een hoge concentratie aan voedingsstoffen en vezels, waardoor het een goede natuurlijke hulpmiddel is tijdens de behandeling van kanker van de dikke darm.

Een aantal aandoeningen kunnen de ontwikkeling van kanker  van de dikke darm veroorzaken. Bijvoorbeeld constipatie en aambeien zijn mogelijke oorzaken. De beste manier om deze symptomen aan te pakken, is door gewone vezels te eten. Zo zorg je er namelijk voor dat je darmen goed werken.

Voeg ook een handvol spinazie en andere groene bladgroenten toe aan je dagelijkse dieet.

Neem preventieve maatregelen tegen kanker van de dikke darm

We hebben in dit artikel een aantal natuurlijke hulpmiddelen beschreven. Je kan ze gemakkelijk een onderdeel maken van je dagelijks leven.

Maar onthoud zeker dit belangrijke advies: als je vecht tegen kanker van de dikke darm, raadpleeg dan eerst je arts. Volg ook de voorgeschreven behandeling op.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.